Фан клуб - РК Металург

Уште нешто.
Во моментов нив сите ги гледаат како деца, како некои што се собрале вчера и никој не ги сфаќа сериозно, проблемот ќе дојде кога ќе почне посериозно да се гледа на нив и кога екипите ќе им играат во полн жар.
Лани им парираа 45 минути на Вардар, водеа цел натпревар имаа и +3 во тие моменти.
Се усериозија малце, Милиќ скина некоја топка и на крај над 5 разлика ги тепаа...

Тој што барем малце се занимава со спорт знае колку е тешко да се мотивираш против противник кој знаеш дека е послаб од тебе, дека со малце гас во било кое време ќе го победиш.
Некоја екипа ќе се изгори, ете можеше Вардар да биде тоа, бидејќи многу касни им текна да дадат гас, ама најчесто нема да биде така.

Види вака јас целосно те разбирам тебе и се ова што го пишуваш е точно, ама сосема истото се случува со сите толку млади екипи и играчи. Разликата меѓу оние кои ќе останат да бидат просек и оние кои ќе се развијат е во добивањето искуство и сериозното сфаќање на кариерата (многу труд). Некои ќе ги биде некои не. Секогаш е така. Е сега за ели екипи кога станува збор, не треба само неколку играчи да ги биде туку треба и каков таков тим да се склопи. Против екипи од светскиот врв и само една позиција да ти чкрипи 7-8 разлика ќе изгубиш бидејќи противникот цело време ќе го користи тоа.

П.С. Јас знам што ти е тебе муабетот, низ темава, ама тој целосно треба да е насочен кон Червар и управата на Металург а не кон играчите или навивачите или уште помалку оние што нешто разбираат кои овде пишуваат.

П.П.С. Имам гледано нешто од овие млади генерации на Металург и според мене има 5 играчи кои имаат некакви шанси да ги биде (Талески, Нелоски, М.Манасков, Велковски, Палевски). Тие се тие што око ми имаат фатено. Кога и да гледаш секогаш само тие оставаат некаков впечаток на талент кој треба да се изделка. Останатите да не се лажеме се поприлично стандардни играчи за македонска лига, ама не знам зошто тоа негативно толку се сфаќа (не земајќи ги во предвид популистичките коментари на управата). 5 добри таленти од 1-2 генерации од еден клуб не е воопшто лошо. Некои од нив ќе се изделкаат во квалитетни играчи. Кои ќе видиме. Којзнае можеби и некој од другите ќе изненади, ама веројатноста е релативно мала...

дали конечно македонската ракометна јавност виде кој "играч" е Раде Стојановиќ шо го бараа на секој репрезентативен собир и се прашуваа зашо не е дел од репрезентацијата...
Истиот тој кој лани со Архус имаше 15 гола и беше најзаслужен за ЕХФ групната фаза на Зомимак

дали конечно македонската ракометна јавност виде кој "играч" е Раде Стојановиќ шо го бараа на секој репрезентативен собир и се прашуваа зашо не е дел од репрезентацијата...
Поминаа годините кога се бараше Раде, реално кога сите го бараа навистина имаше што да покаже.
Раде во тие моменти беше измислен за Филип Лазаров и само заради Кире испадна од составот.
Раде сам го однесе Вардар во ЛШ во 2009, ама го пресече повредата која го оддалечи од терен скоро цела сезона...
После тоа и самиот направи еден куп лоши одлуки во кариерата, гледаше да игра во пичкесиматерине за да заработи повеќе пари, а не за вистински да одржува форма. Сега веќе е испукана пушка и смешно е да се прават споредби.

Да, сеуште стојам на ставот дека првото полувреме беа СРАМ за ракометната игра, а за второ полувреме не сум видовит па да зборам пред време.
Прочитај го мојот прв пост, Металург знаеа да одиграат нешто кога Кил играа со одбрана 6-0, а кога им сменија на 5-1 не дадоа гол цело полувреме.
Од икс причини Кил се вратија на 6-0 и порастеретено влегоа во второ полувреме што беше причина Металург да се растерети и да даде уште некој гол.
Дали си вежбаа одбрана 6-0 не знам, битно доста лош потег од тренерот на Кил.
Со еден поистурен во одбраната, немаше да можат една акција да направат.

Во второ полувреме покажаа мал квалитет, ги гледав и на претходните мечеви и изиграа доста храбро, налик на вториот дел со Војводина. Замисли 40 минути им требаа за да одиграат акција до пикер и до крило.
Ништо од ова немаше да искоментирам, ако ова не се идните ѕвезди во најава.
Колку години ги најавуваат овие играчи?
Колку години имаа одлични услови за тренирање?
Колку години играат заедно?
Пак ќе ти потенцирам, истите играат во сениорска лига колку и да е слаба истата.
Кога ќе ги додадеш Металург и Вардар лигата и не ни е така слаба :D, ако ги одземеш нив, тогаш е веќе друга работа, мада освен лигите како Француската и Германската, ниту една друга не е на којзнае каков квалитет.
Истите играчи ја сочинуваат цела младинска селекција, и веќе имаат искуство од големи мечеви, не се туку така излезени од сала и оп одма одиме на Кил.

Ќе повторам по милионити пат, јас мислев дека ќе примат многу повеќе голови и ме изненади лежерната игра на Кил. Спореди го Кил кој лани го торпедираше Металург, каде што буквално ги уништија и спореди со гаста која ја даваа денес. Ни они немаа никаков жар во играта, ниту во прво, ниту во второ полувреме.

Ти сакаш да ми кажеш дека Металург со нивната денешна игра ги натерал да не дадат толку голови колку што се очекуваше? :D
Демек изиграа некаква одбрана со која придонесоа Кил да загуби топка?
Не, мене ми личеше дека кога сакаат можат да направат зицер, тоа што не ги погодуваа сите зицери е друга работа.

Пак ќе кажам, како навивач на Вардар мене ми е супер што сеуште се јачаат играчите на Металург, дека не е битно да губат, нивното допрва доаѓа, ама кога гледам на терен мислам дека тоа нивно никогаш нема да дојде.
Најсмешно ми е кога некоја екипа нема барем еден критичен навивач, туку за нив нивните се најдобри и слично. Јас секогаш реално коментирам остро кога некој заслужил остар коментар, без разлика дали е играч на Вардар или не, затоа и ме сметаат за најнегативен кога типувам исходи на натпревари на Вардар, па на крај испаѓа дека сум во право :P
Петте гола на Талевски се затоа што цела игра беше наменета за него, само он шутираше.
На времето и Караиванов даваше по 8 гола на утакмица против екипи во ЛШ, па веројатно не си ни слушнал за него.
Ова ти е класично пумпање на квалитетот на една екипа, а всушност истиов резултат може да го направи и Пелистер со нивниот млад тим, со Дрогришки, со Кузмановски, па и Чурлевски да го имаа.

Целиот твој пост мене ме наведува да помислам дека тебе ти боде у очи тоа што (според вас небитниот) Лино брбља цел негов „мандат“ а тоа е дека ги имаат најдобрите македонски млади ракометари, бисерите на македонскиот ракомет итн итн а не се ништо посебно.

Не викам дека имаш некаков комплекс (не ни верувам во тоа општо а не ни мислам дека има потреба во случајов од такво нешто).[DOUBLEPOST=1424040324][/DOUBLEPOST]Би те замолил следен пат ако ми се обраќаш, да ме цитираш зошто можеби немаше ни да ја отворам темава па ќе излезе дека сум се повлекол :)

И да напоменам, ме заболе за ракомет (пратам пошто е ин), поготово за Металург (морам да сум за Вардар поради Клипче, Комита и Џену :D )

Раде не е за среден,иако на времето кога беше помлад играше среден,во Повардарие,Пелистер,ама после тренерите го форсираа на лев бек..
Неговата улога во тимот е чиста и јасна,не размислува и шутира,погодил не погодил...
Плус има 35,36 години,се е кажано....
Без среден бек кој ќе ја разигра екипата ништо чудно по речиси цело полувреме не даде гол Металург....
И не е само со Кил,ај со Кил и Атман да го имаат џабе ќе беше,се знаеше шо ги чека,туку и со другите екипи ќе имаат мака...
Без идеја во напад,без одбработени акции за шут од надвор,без смислена игра и топки за пикер и крила тешко се игра...
Со Миркуловски и Вугринец не се гледаше толку ова,сепак друго е кога ги имаш овие двајца во екипата,па покрај нив да се истакнат и децата,вака е многу тешко,за почеток...
Потребно е време за оваа екипа,најмалце една сезона да имаат силни утакмици за да се види колку вредат...
И Лино не треба да прај притисоци од стилот ЕТЕ СЛИКАЈТЕ,ОВА СЕ НОВИТЕ ШАМПИОНИ БЛА,БЛА...
Треба да ги остави децата да играат без императиви дека мора да се тепа,дека мора да бидат втори на крај на првенство...
Ништо не мора,посебно не во ваква ситуација....
П.С.
Не е лош овај Бувиниќ,има движења дечкото,се гледа школовано дете...:D
П.П.С.
За разлика од него,нашите во движењата заостануваат,тука треба да поработат,посебно на Талески,како замрзнат делува на терен,работа со тело при дуел игра нула,ќе мора да го научи ова ако сака да има некоја иднина,иначе како шо се игра денес одбрана тешко дека ќе се снајди во шемата,во било која екипа...
Ова е една од најважните работишо треба да ги научат децата-работа со нозе и тело,посебно удар од место,и пред се движење при укструвањата и побрза транзација на играта од одбрана во напад и обратно...
Далеку заостануваат нашите играчи зад странските,не е до генетиката толку,колку шо е во работата,а факт е дека во нашите школи не се работи....(многу)...:sramezliv:

Раде не е за среден,иако на времето кога беше помлад играше среден,во Повардарие,Пелистер,ама после тренерите го форсираа на лев бек..
Неговата улога во тимот е чиста и јасна,не размислува и шутира,погодил не погодил...
Плус има 35,36 години,се е кажано....
Без среден бек кој ќе ја разигра екипата ништо чудно по речиси цело полувреме не даде гол Металург....:sramezliv:
Druze samo edna mala ispravka.Rade nikogas ne igrase sreden vo Povardarie.
Toa mesto bese rezervirano za vecno "mladiot" Zoran Vilarov :icon_mrgr:

Не ми се гледаше првиот дел .. многу голем очај .. кога ни се поставија со нивната препознатлива одбрана 5-1 неможевме да направиме ништо.
Се увиде дека очајно ни е потребен среден бек разигрувач на екипата, ќе имаме доста проблеми со секоја екипа доколку Лино не намириса некој талент од Хрватска како што беше Циндриќ.
Колку само разлика има од млад играч од Хрватска и нашиве.. овој новиот Бувиниќ се гледа дека се има доста работено со него, знае финти да направи, има одличен шут, имаше и добри уфрлања до пикерот но Пешевски денеска беше затворен како во кафез.
Треба доста работа со овие деца, овој натпревар против Кил не мора да има големо значење за овој тим, сепак доста од играчите играа прв пат ЛШ и и го имаа за противник најдобриот тим во Европа на гостински терен..
Но реално разликата е преголема, со вакви резултати си заминуваат само клубови од анти-ракометни земји а не како што ние ги сметаме нашите за "таленти", можеше а и мораше подобро да се изигра , требаше да му се спротиставеа на овој Кил кој што не се ангажираше премногу , МОРАШЕ играчите да го искористеа ова и да си заминеа со колку толку прифатлив пораз, но што е тука е.
На клубот му недостасува и пикер, неможе се да биде оставено на грбот на Пешевски кој што според мене е просечен играч, треба да се донесе уште некој од негов калибар за да си конкурираат на оваа позиција и да се прават ротации.
Среден бек а и голман се исто така позции кои што морат да бидат пополнети во најскоро време.
Треба Лино да отиде на шопинг во неговата Хрватска, таму врие од таленти, има играчи кои ја чекаат шансата да се докажат на Европска сцена а и да играат во по квалитетна лига како што е Сеха, единствен спас им е Загреб но тој е покриен на секоја позиција, а и сигурно нема да бараат многу плата.

Целиот твој пост мене ме наведува да помислам дека тебе ти боде у очи тоа што (според вас небитниот) Лино брбља цел негов „мандат“ а тоа е дека ги имаат најдобрите македонски млади ракометари, бисерите на македонскиот ракомет итн итн а не се ништо посебно.

Не викам дека имаш некаков комплекс (не ни верувам во тоа општо а не ни мислам дека има потреба во случајов од такво нешто).[DOUBLEPOST=1424040324][/DOUBLEPOST]Би те замолил следен пат ако ми се обраќаш, да ме цитираш зошто можеби немаше ни да ја отворам темава па ќе излезе дека сум се повлекол :)

И да напоменам, ме заболе за ракомет (пратам пошто е ин), поготово за Металург (морам да сум за Вардар поради Клипче, Комита и Џену :D )
Тоа е целта на муабетот во кратки црти :)
Пример порано имаше период кога ќе отидеа наши екипи на гостување во Германија или кај Барселона, се знаеше дека ќе изгубат со 20 разлика, дека ќе бидат демолирани затоа што не го поседуваа потребниот квалитет, ама сите знаеле колкав им е дометот и немало простор за разочарување. Ама, кога неколку години се труби дека ова се идните бисери на Македонскиот ракомет, па фотографирајте ги новите ракометни ѕвезди, па посветени емисии на нив, а они за 30 минути не успеваат ЕДНА АКЦИЈА да направат, тогаш не може, а да не се остави остра критика.
Пак ќе повторам, во животов сум гледал многу страдални утакмици на Вардар кога се мачеле гол да дадат, кога постигнувале помалку од 20 гола, а примале по 40, ама ваква безидејност во нападот и комбинирање на 12 метри од противничкиот гол, чекајќи да измине времето за напад, никогаш не сум видел. И тврдам дека Кил не даваа ни 30% од можностите и да играа како против сериозна екипа ќе тепаа со 40 разлика, а Металург немаше да даде над 10 гола.

Не треба да си експерт за да забележиш дали некој помлад играч има талент за во иднина или нема. Како прво, сите млади играчи ни се играчи од стар ков. Бавни, тромави, со добар шут, но со немање шанси да дојдат до позиција, освен ако некој друг не им ја изгради.
Сите го форсираат Талевски, а како прво детето нема никаква конституција, како шпагета е. Има долги раце и силен шут и тука е единствената причина за да има некаков потенцијал во него. Како што кажав, освен финтата со лажниот шут и продолжување со тапкање, ништо друго нема. Потскокнува цело време, и само ја враќа топката позади, ниту успева да навлече играчи и да отвори позиција за други, ниту пак знае да додаде до крила или пикер. Не го зборам ова дека игра за Металург, туку дека го гледам како напредува и воопшто не ми се допаѓа неговата игра, но ќе повторам има некоја надеж за него. За одбрана да не коментираме, немоќен...
Другите не сакам ни да ги коментирам, се е кажано.
Според мене е тотално фијаско, сите играчи што ги донесоа од пичке си материне тимови од Хрватска, да бидат сто пати подобри од оние кои нели треба да ни бидат носители на репрезентацијата во иднина. Овој Бувиниќ многу подобри движења има од останатите, а поседува и чувство за асистенција до пикер.
Толку години се пуваа со школата, толку вложуваа, за на крај да видиме просек екипа.
Вакви играчи како овие има со лопата да ги ринеш низ Македонијава, само што не добиваат подеднакви услови и прекинуваат со ракомет.
Ги набројав Дрогришки, Кузмановски и Чурлевски, комотно може да играат за овој тим на Металург и да бидат рамо до рамо со моменталните играчи.
Вардар во вториот тим има пикер што е можеби и подобар од Пешевски.
Јас не викам дека Вардар има добри младинци или некоја друга екипа може да се потрпе на младинците, напротив засега нема ниту просечни играчи во НАЈАВА, а камоли некои готови просечни играчи, ама ниту овие што играат за Металург не се ништо посебно.
Да, вистина може ќе бидат носители на репрезентацијата, ама ќе бидат носители затоа што Македонија нема други играчи, дека не се работи правилно со младите, а таа репрезентација ќе биде 15 пати послаба од моменталнава.
Всушност доволно е да се погледнат резултатите во младинските категории...

Тоа што особено ме иритира е што кај народот воглавно има вакво мислење:

Marjan Milenkovski ne e ubavo da stoi visok poraz na metalurg bas ste bezobrazni deckite super si izigraa

Ане Анчу Ивковиќ Како и да е еден е Металург!!!! И браво за момците со кои еден ден ќе се гордеат и тие што сега се ''стручњаци'' позз

Марио Бошески Bravos za deckite sho imas hrabrost kako debitanti VO liga na shampionite da igraat so olku moken Tim

Riste Minoski Super igraa samo lino da vlezese i ke gi dobieja

Spase Mitkovski Bravo za metalurg i bravo za igrata na taleski, neloski, kosteski, mitrevski i cel tim voopsto, a vie gomnojadci, mars u p.m.

Zoran Tasevski Sekoja cest za nasite RAKOKETARI

Sasa Trajanovski Slednata sezona ekipava ke mele samo napred momci

Има ли пилот во авионот???
Сериозно, после денешнава игра некој дошол до ваков заклучок?

Од последната генерација на МРК Вардар, излегоа Трајковски, Игнов, Јамев, Славиша Димитровски (мислам дека беше Димитровски), Александар Ангеловски, Јовчевски, Ојлески, Никола Маркоски, Кукоски, Блажески, Андоновски кој и сега се врати во Вардар 2 итн.
Екипа која е минимум на ист квалитет како оваа на Металург.
Колку од овие се познати во моментов?
Е толку од моменталниов состав на Металург ќе ги знаеме за 5 години, ако продолжат да се тешат дека се најдоброто во Македонија во моментов и уште од сега им се загарантирани местата во репрезентација :)

Тоа е целта на муабетот во кратки црти :)
Пример порано имаше период кога ќе отидеа наши екипи на гостување во Германија или кај Барселона, се знаеше дека ќе изгубат со 20 разлика, дека ќе бидат демолирани затоа што не го поседуваа потребниот квалитет, ама сите знаеле колкав им е дометот и немало простор за разочарување. Ама, кога неколку години се труби дека ова се идните бисери на Македонскиот ракомет, па фотографирајте ги новите ракометни ѕвезди, па посветени емисии на нив, а они за 30 минути не успеваат ЕДНА АКЦИЈА да направат, тогаш не може, а да не се остави остра критика.
Пак ќе повторам, во животов сум гледал многу страдални утакмици на Вардар кога се мачеле гол да дадат, кога постигнувале помалку од 20 гола, а примале по 40, ама ваква безидејност во нападот и комбинирање на 12 метри од противничкиот гол, чекајќи да измине времето за напад, никогаш не сум видел. И тврдам дека Кил не даваа ни 30% од можностите и да играа како против сериозна екипа ќе тепаа со 40 разлика, а Металург немаше да даде над 10 гола.

Не треба да си експерт за да забележиш дали некој помлад играч има талент за во иднина или нема. Како прво, сите млади играчи ни се играчи од стар ков. Бавни, тромави, со добар шут, но со немање шанси да дојдат до позиција, освен ако некој друг не им ја изгради.
Сите го форсираат Талевски, а како прво детето нема никаква конституција, како шпагета е. Има долги раце и силен шут и тука е единствената причина за да има некаков потенцијал во него. Како што кажав, освен финтата со лажниот шут и продолжување со тапкање, ништо друго нема. Потскокнува цело време, и само ја враќа топката позади, ниту успева да навлече играчи и да отвори позиција за други, ниту пак знае да додаде до крила или пикер. Не го зборам ова дека игра за Металург, туку дека го гледам како напредува и воопшто не ми се допаѓа неговата игра, но ќе повторам има некоја надеж за него. За одбрана да не коментираме, немоќен...
Другите не сакам ни да ги коментирам, се е кажано.
Според мене е тотално фијаско, сите играчи што ги донесоа од пичке си материне тимови од Хрватска, да бидат сто пати подобри од оние кои нели треба да ни бидат носители на репрезентацијата во иднина. Овој Бувиниќ многу подобри движења има од останатите, а поседува и чувство за асистенција до пикер.
Толку години се пуваа со школата, толку вложуваа, за на крај да видиме просек екипа.
Вакви играчи како овие има со лопата да ги ринеш низ Македонијава, само што не добиваат подеднакви услови и прекинуваат со ракомет.
Ги набројав Дрогришки, Кузмановски и Чурлевски, комотно може да играат за овој тим на Металург и да бидат рамо до рамо со моменталните играчи.
Вардар во вториот тим има пикер што е можеби и подобар од Пешевски.
Јас не викам дека Вардар има добри младинци или некоја друга екипа може да се потрпе на младинците, напротив засега нема ниту просечни играчи во НАЈАВА, а камоли некои готови просечни играчи, ама ниту овие што играат за Металург не се ништо посебно.
Да, вистина може ќе бидат носители на репрезентацијата, ама ќе бидат носители затоа што Македонија нема други играчи, дека не се работи правилно со младите, а таа репрезентација ќе биде 15 пати послаба од моменталнава.
Всушност доволно е да се погледнат резултатите во младинските категории...

Тоа што особено ме иритира е што кај народот воглавно има вакво мислење:

Marjan Milenkovski ne e ubavo da stoi visok poraz na metalurg bas ste bezobrazni deckite super si izigraa

Ане Анчу Ивковиќ Како и да е еден е Металург!!!! И браво за момците со кои еден ден ќе се гордеат и тие што сега се ''стручњаци'' позз

Марио Бошески Bravos za deckite sho imas hrabrost kako debitanti VO liga na shampionite da igraat so olku moken Tim

Riste Minoski Super igraa samo lino da vlezese i ke gi dobieja

Spase Mitkovski Bravo za metalurg i bravo za igrata na taleski, neloski, kosteski, mitrevski i cel tim voopsto, a vie gomnojadci, mars u p.m.

Zoran Tasevski Sekoja cest za nasite RAKOKETARI

Sasa Trajanovski Slednata sezona ekipava ke mele samo napred momci

Има ли пилот во авионот???
Сериозно, после денешнава игра некој дошол до ваков заклучок?

Од последната генерација на МРК Вардар, излегоа Трајковски, Игнов, Јамев, Славиша Димитровски (мислам дека беше Димитровски), Александар Ангеловски, Јовчевски, Ојлески, Никола Маркоски, Кукоски, Блажески, Андоновски кој и сега се врати во Вардар 2 итн.
Екипа која е минимум на ист квалитет како оваа на Металург.
Колку од овие се познати во моментов?
Е толку од моменталниов состав на Металург ќе ги знаеме за 5 години, ако продолжат да се тешат дека се најдоброто во Македонија во моментов и уште од сега им се загарантирани местата во репрезентација :)

Ccc....ama si se raspisal, za moment pomisliv deka sum na tema "RK Vardar" :)

Aj samo priznaj deka ti se napravi merak sto se potvrdi deka taka svetlata idnina na Metalurg e
vsushnost samo bajka? :) Batali prikaznite za idninata za repkata i drugite kvazi ocekuvanja :neetaka:

Kolku za decava, mozea malce povekje da prikazat od 10-30 minuta, ama od druga strana, dali stvarno MOZEA? Ne se do tolku mladi , kako site nie sto gi pravime. Da gi soberat najkvalitetnite mladi igraci (a ovie voglavno treba da se tie od Makedonija) , od Spanija, Danska, Hrvatska, Germanija, Island ...sto znam eve Srbija, Ungarija i sl., sepak mislam deka onakov sram nemase da jadat.

Ostanuva da vidime kako so tekot na vremeto ke napreduvaat ...ili unazaduvaat ...za koj kako.

Сите пишуваат ТАЛЕВСКИ има само една и ништо повеке,а јас имам две прашања до сите кои се толку негативни према малиот .

Колку финти има нашиот најдобар играч Кирил Лазаров и колку иклучувања заработила Македонија на неговите убави и јаки финти?

Сите пишуваат ТАЛЕВСКИ има само една и ништо повеке,а јас имам две прашања до сите кои се толку негативни према малиот .

Колку финти има нашиот најдобар играч Кирил Лазаров и колку иклучувања заработила Македонија на неговите убави и јаки финти?
Лазаров нема финта точно,зошто нема брзина и градба како Карабатиќ на пример па да им бега на противниците,да ги носи со себе,и да изнудува исклучувања,ама Лазаров има нешто шо другите го немаат,има дуел игра,знае да се залепи до зона и да искористи и најмал простор за удар,репертоар на удари како никој друг скок од место ,удар од место,удар од зглоб,плус преглед на игра како никој друг...
Класичен бек разбивач,и еден од ретките десни бекови кој игра со памет...
Ретко кој го има ова,затоа е таму кај шо е...
Не е задачата на Лазаров да пробива во зоната,да изнудува исклучувања,негова задача е да разбие,а задача на другите е да му направат позиција за удар.....
Да се вратиме на децата...
Значи,за да се развијат правилно ќе мора многу да се работи со нив,ама многу...
Значи индивидуални тренинзи,не знам Лино шо тренинзи има со бековите,ама ќе мора да работи посебно со нив..
Досега единствен тренер(барем од оние шо дошле во Пелистер,а ги имаше еден куп салам тренери)шо работел како треба со бековите беше Богдан Маковеј...
Дечкото беше ракометна енциклопедија....
Посебен тренинг за бекови,крила,пикери,голмани...
За бековите,прво и основно да ги научи како да се движат и правилно да изведат скок шут...
Ударот
-удари на прва статива,посебно удар во дијагонала....
И не е ни чудо шо само за едно сезона играчи,тешки сурови материјали како Ацо Јоноски,Влатко Митков ги направи репрезентативци....
Да не прајме муабет за Мојсо кој тогаш ги играше убедливо најдобрите партии во целата негова кариера....
Се е до тренингот и работата...
А досега добивам впечаток дека Лино работи само на одбраната и исклучиво на одбраната,не знам можеби грешам...ама освен играта во одбрана сите овие 10 години Металург не беше многу подобрен во играта во напад,и секако дисциплината....
Ако Лино не ги воигра децата и не ги научи како да ги користат физичките предиспозиции џабе е се....
Посебно за напад...ако не работи со нив никој нема да види ќар,ниту Металург ниту Македонија...[DOUBLEPOST=1424083113][/DOUBLEPOST]
P.S.
http://sportske.jutarnji.hr/zagmest...-12-godina--boljeg-ni-danas-nemamo--/1296131/
Ништо чудно Лино да ги спакува куферите...
Нока најверојатно е отпишан од трката зошто се полакоми и побара многу пари,плус сигурно и тој намерно си ја крена цената откако разбра за интересот на ПСЖ за него...
И сигурно сега ќе се насочи кон Париз....
А и самиот Лино кокетира со Хрватите и рече дека би заминал ако се укажи шанса..
А и силно лоби има во ХРС за враќање на Червар,тоа го знаат и Гобац и компанија и сигурно ќе пробаат да го вратат назад...
И пред тоа пробаа,ама амбициите на Металург беа големи,платата на Чино уште поголема и не ни помислуваше да го напушти Скопје....
Од другите тимови не ми се верува да има некој интерес за него,и самиот Лино го знае тоа,па затоа му е подобро во Металург,плус односот со Минчо го држи овде,доста го задолжи Минчо,милиони накалапи Лино од неговиот побратим...:X3:
Нема да ме чуди ако ја истурка полусезоната Лино во Металург и на лето да се врати во Хрватска,доста веројатно и очекувано сценарио....

Последно уредено:
Може ли некој да ми каже сите шо заминаа од РК Металург во кој клуб отидоа за кои не се знае и што се случува со нив ?

Може ли некој да ми каже сите шо заминаа од РК Металург во кој клуб отидоа за кои не се знае и што се случува со нив ?
Засега:
Атман - Ал Ахли до крај на сезона, од идна во Веспрем
Липовина - Вецлар
Борозан - Либек
Вугринец - Лихваја
Манасков - Вецлар
Миркуловски - Хановер
Мојсоски - последно стигна дека е пред потпис со Лихваја
Димовски, Јоноски, Велко Маркоски, Никола Маркоски, Гоце Георгиевски - сите се без клуб, за дел од нив имаше шпекулации поврзани со Македонски клубови како Охрид и Зомимак
Циндриќ, Марсениќ - сеуште немаат најдено клуб, ама се шпеулира дека на крај на сезона ќе дојдат во Вардар

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom