Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Ај заплачи ак не , можеме сите ние да покажеме малце солидарност за другарите наши кои се борат за правата на сите.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Од утре и ТМФ го бојкотираме. Имаме поддршка и од професори од кои повеќето анонимци.
Иначе не бев сигурен за целата окупација и мислењето ми беше малце поделено, али да, дебатата денес беше доста идржана и сфатив дека уствари се слагам со нив.

Само една замерка имав, со тоа што дечките кои рекоа дека се против бојкотот, значи нишо не рекоа за екстерното или слично, туку само за бојкотот на наставата, веднаш сите беа етикетирани како партиски војничиња. Јес да нормално има такви, ама имаше дечки со вистински аргументи и предлози кои заслужуваа да бидат разгледани, а не исмеани и потценети.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Јас колку што знам години наназад нема парно. Нека ме поправи некој од „техничариве“...
Иначе да се надоврзам, нема греење на електро уште јас кога бев прва, 2010 година. У амфитеатарот и баракине камен. Е топло беше само во компјутерските простории ама како да не биде топло таму кога има 4329483243 монитори од времето на дедо Ное кои греат како печки.
Сега ме збунивте
Вистина ли е дека со години нема парно?
Како тоа со години нема парно?
Зошто со години да нема парно?

Ова е уште поголем срам и резил

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.164
Поени од реакции
6.042
Да но твојот протест не смее да го загрозува правото на другите. Ако некој сака да оди на настава ти немаш право да го спречиш тоа. И протестите имат право на игра. Ова што ср случува е класично провоцирање со желба да се направи инцидент и од тоа да се направи драма.
Со протест на улица се загрозува правото на другите слободно да возат и да ги преминуваат улиците. Значи не смее да се протестира ни на улица?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Протести у „демократска“ Македонија се знае, у едно ќоше некаде у некоја споредна уличка, никој да не те види, да не му сметаш оти многу ќе се нервира.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ја лично бев неутрален у врска со бојкотот иако ги подржувам од почеток у се друго ама после тоа што го видов денес ги подржувам целосно.
Не е страв и немање храброст ако се согласуваш со нешто целосно.
Исто не е храброст да се глупираш со некои глупи муабети само да си контра. Претпоставувам ти си тој што колку пати и да ти беше одговорено имаше една иста реплика.
Искрено без навреда ми делуваше како новинар на Курир
По грешка те цитирав тебе , сакав членот ти што го цитираше погреши од телефон сум.
Признaј декa се плaшиш oд мoјa репликa, зaтoa "пo грешкa" не си ме цитирaл мене :D
Првo не рекoв декa е стрaв aкo ги пoддржувaш, туку aкo тукa си прoтив, a тaму глaсaш зa.
Втoрa рaбoтa, aкo си ме читaл убaвo ќе видиш декa не збoрaм глупoсти, декa не сум прoтив пленумoт зoштo тaкa ми се сoнилo, туку зoштo имa релевaнтни причини зa тoa.
Третa рaбoтa, не си ме читaл дoвoлнo нa темaвa и ти си тoј штo збoри глупoсти. Имaa кaжaнo и другите декa сум бил еден oд нaјглaсните нa фoрумoв прoтив држaвниoт испит, тaкa дa муaбетите сo курир ти пaѓaaт вo вoдa. Акo случaјнo и нa крaј нa пaмет ти дoшлo дa ме спoредувaш мене сo брутус (претпoстaвувaм декa нa негo мислеше) ќе дoјдaм нa сoбирaнкaтa вo сaбoтa и ќе те искршaм oд ќoтек :D
Секaкo шaлa е oвa сo ќoтекoт :D

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.350
Поени од реакции
5.463
Признaј декa се плaшиш oд мoјa репликa, зaтoa "пo грешкa" не си ме цитирaл мене :D
Првo не рекoв декa е стрaв aкo ги пoддржувaш, туку aкo тукa си прoтив, a тaму глaсaш зa.
Втoрa рaбoтa, aкo си ме читaл убaвo ќе видиш декa не збoрaм глупoсти, декa не сум прoтив пленумoт зoштo тaкa ми се сoнилo, туку зoштo имa релевaнтни причини зa тoa.
Третa рaбoтa, не си ме читaл дoвoлнo нa темaвa и ти си тoј штo збoри глупoсти. Имaa кaжaнo и другите декa сум бил еден oд нaјглaсните нa фoрумoв прoтив држaвниoт испит, тaкa дa муaбетите сo курир ти пaѓaaт вo вoдa. Акo случaјнo и нa крaј нa пaмет ти дoшлo дa ме спoредувaш мене сo брутус (претпoстaвувaм декa нa негo мислеше) ќе дoјдaм нa сoбирaнкaтa вo сaбoтa и ќе те искршaм oд ќoтек :D
Секaкo шaлa е oвa сo ќoтекoт :D

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Стварно те немам читано и се извињавам а ни Брутус не знам што пишувал цело време.
Што знам така ми остави впечаток ,моја грешка.
Иначе не доаѓам на собиранката Струмица планирам да сум :D
Ме интересира кој иде на техничкиве факултети од тука да седи и спие да ми пише п.п. да дојдам да не идам да дремам само .

Член од
12 март 2009
Мислења
20.675
Поени од реакции
16.883
http://press24.mk/otvoreno-pismo-od-roditel-na-trojca-studenti-moite-deca-nema-da-okupiraat

ima edna pravna rabota, ne samo okolu ova so fakultetite tuku i voopšto okolu štrajkovite. Državnite fakulteti se sopstveni na celiot narod na edna država, nema pravna osnova nitu student nitu profesor da go okupira. Se razbira deka ako 50%+ od studenti ili profesori ne održuvaat nastava ili ne se zapišuvaat semestri jasno e deka nema normalno funkcioniranje i treba da se vidi što e problemot, no so ovoj sistem na okupacija može grupa kvazi studenti da ucenuva za nekoj svoi ili tuđi celi, a osven toa nikoj ne proveruva dali voopšto studentite se od tuka. Ista taka i profesori koj ometaat nastava ako se po broj vo malcinstvo se obični partiski aktivisti ili ušte pološo, nesposoben kadar koj nema impakt trudovi i saka da gi koči kolegite koj imaat.
Kako i da e, studentite koj sakaat da učat imaat pravo na tužba protiv site što im go poprečuvaat toa, koga ja uplaćale participacijata ne ni sonuvale deka vakvo nešto može da ima.
Pa i vo fabrika nema veće pravo na štrajk vo fabrikata kako pred 100 godini, taa e ili privatna ili na akcioneri, bez obzir dali se vnatrešni (vraboteni) ili nadvorešni koj gi kupile akciite na berza.
Potreben e angliski model za rešavanje na okupacijata, ova ovaka samo će i nanese šteta na državata i će donese anarhija. Patem opozicijata koga beše na vlast so specijalci и камиони gi idstrani една вечер okupatorite na PARK - žena borec. Demokratska Slovenija koristi policija i vodeni topovi protiv bilo kakvi protesti koj blokiraat normalno funkcioniranje i nanesuvaat materjalni šteti...Demokratijata ima drugi metodi, se sobiraat potpisi za referendum, ne može malcinstvoto da gi drži site vo založništvo...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Нешто наслушнав дека ќе имало контра протести со слоган „сакаме да учиме“ :D
Ако е ова вистина а не некоја патка, сфака част, значи, сфака част....
хахахаха

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Нешто наслушнав дека ќе имало контра протести со слоган „сакаме да учиме“ :D
Ако е ова вистина а не некоја патка, сфака част, значи, сфака част....
хахахаха
А замисли да дојдат со пароли, Сакаме екстерно!

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.897
Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.538
Интересно ќе биде сега во Битола, каде племунците ќе прогласат автономна зона на Техничкиот факултет. Се прашувам колкава ќе биде бројката на оние "сакаме да учиме" студенти, и дали ќе има некакви немири помеѓу двете групи. Едно е сигурно, овие вториве дефинитивно се таму за да направат рчка се со цел после Шитељ, Клатас, Посна Сарма и Јанко јади Говна да фрлат црна дамка на пленумциве. Се надевам дека нема ништо посериозно да се случи, и им пожелувам на племунците мирно да си прогласат автономна зона на Техничкиот факултет во Битола.

Како што прочитав од 12-00 би требало да влезат на факултетот, така да давајте информации да видиме каква е таму состојбата

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
А замисли да дојдат со пароли, Сакаме екстерно!
Искрено, ништо не би ме чудело...
Како оние повредени студенти што излегоа со изјави против 2та марша, дека биле изманипулирани.

Kajgana Shop

На врв Bottom