Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Демократски мрак...

СПОДЕЛУВАЈ] : Почитувани колеги студенти, средношколци и сите останати заинтересирани граѓани!

Добивме дојава (од извори блиски до р. Драгор), дека утре, при прогласувањето на ‪#‎АвтономнаЗона‬ на Техничкиот факултет во Битола, ќе нè пречекаат „Сакаме да учиме“ или контра-студентите, по партиска директива.

И НИЕ сакаме да учиме, а утре ќе ви покажеме како тоа се прави, односно како ние го замислуваме образовниот процес! Слободен, независен и квалитетен!

Еве, ние од Студентскиот Пленум како ЕДИНСТВЕНО ЛЕГИТИМНО студентско движење уште од сега им кажуваме дека АРГУМЕНТИРАНО сме спремни за секакво опструирачко сценарио од контра-студенти кое претпоставуваме дека ќе случи.

ДОЈДИ И ПРИКЛУЧИ СЕ! МОН окупира, Пленумот - еманципира!

Да живее #АвтономнаЗона!

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
„ МОН окупира.... “
значи оние што ги окупираат факсовите во ск се од МОН?
А дали пленумот ја еманципира жената?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
СТУДЕНТИТЕ ОД ТЕХНИЧКИТЕ ФАКУЛТЕТИ БЕЗ ПАРНО
http://www.fakulteti.mk/news/15-02-14/studentite_od_tehnichkite_fakulteti_bez_parno.aspx
Очигледно криминалците од Топлификација нашле начин како да им се заблагодарат на властодршците
Јас колку што знам години наназад нема парно. Нека ме поправи некој од „техничариве“...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
„ МОН окупира.... “
значи оние што ги окупираат факсовите во ск се од МОН?
А дали пленумот ја еманципира жената?
Ај излези малце надвор да те дувне ветре, доста си го окупираш станот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Гордон ако пецкаш барем пецкај со стил. Вака самиот не знаеш што сакаш да кажеш.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Гордон ако пецкаш барем пецкај со стил. Вака самиот не знаеш што сакаш да кажеш.
Како не знае?
Спомнува жена, алудира на тоа дека Пленумците се од Сорос а Сорос е за абортус и со тоа жената не смее да раѓа.

Се’ си е тоа поврзано. Знае убаво што сака да каже...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Како не знае?
Спомнува жена, алудира на тоа дека Пленумците се од Сорос а Сорос е за абортус и со тоа жената не смее да раѓа.

Се’ си е тоа поврзано. Знае убаво што сака да каже...
Иначе да се надоврзам, нема греење на електро уште јас кога бев прва, 2010 година. У амфитеатарот и баракине камен. Е топло беше само во компјутерските простории ама како да не биде топло таму кога има 4329483243 монитори од времето на дедо Ное кои греат како печки.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Иначе да се надоврзам, нема греење на електро уште јас кога бев прва, 2010 година. У амфитеатарот и баракине камен. Е топло беше само во компјутерските простории ама како да не биде топло таму кога има 4329483243 монитори од времето на дедо Ное кои греат како печки.
Затоа не треба само да се напаѓа, без издржана информација :)

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
Ете пеџа сфаќа.

Али вакви срцепарателни текстови, ослободување преку окупаци, емоции пер, емоции :(

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.348
Поени од реакции
5.462
Океј ако е така ондак е грешка али мислам дека не е толку што не може да се исправи. Битно е да се прифатат грешките и да не се повторуваат , треба да се достави предлог дека не треба со такви објави никој да излегува за сожалување затоа што тие што се против студентите ќе го преувеличат тоа знаеш како иде од мравка - слон се праи.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Студентите не окупираат, студентите создаваат автономна зона. Да окупираш нешто, значи да запоседнеш нешто што не ти припаѓа. Нели викавте факултетите се јавни институции, на сите граѓани се...епа нели и студентите се граѓани и тоа директни корисници на овие факултети, како дел од академската заедница? А тие што го окупираат универзитетот, нели не физички, се чиновниците во високите фотелји. :)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Уште не им се остварило сценариото на окупаторите и анархистите. Желба од почеток им е универзитетите да побарат од МВР да овозможи предавање и од тоа да се направи сценарио НЕ ТЕПААААТ, ДИКТАТУРА, ЕВРОПО ПОМОГНИ, па После следува плачење по амбасади, па хелсиншки комитет , па цивил, па плус инфо, се е спремно се чека само и најмалиот инцидент. Ваква тортура во западна европа ке беше решен За два дена. Едноставно никој во нормална демократија не смее да ми го ЗИМА правото на другиот да оди на настава. Ова е чиста диктаторска анархија ако не си со нас си непожелен и етикиран и ние ќе одлучиме кога ќе имаш настава. Жал ми е само за оние неколку десетици студенти кои не ја разбрале позадината на штрајкот и сеуште наивно или од забава ги поддржуват господата борци против владата а не борци за подобри закони во образованието

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
^ Никој во нормална држава не смее да ми го одзема правото да протестирам. :blablab:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
^ Никој во нормална држава не смее да ми го одзема правото да протестирам. :blablab:
Да но твојот протест не смее да го загрозува правото на другите. Ако некој сака да оди на настава ти немаш право да го спречиш тоа. И протестите имат право на игра. Ова што ср случува е класично провоцирање со желба да се направи инцидент и од тоа да се направи драма.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.020
Поени од реакции
12.691
Не, нема да се премислам зошто мене ставов не ми е донесен преку ноќ. Имам мислено на оваа тема и сум изградил ваков став, кон кој ќе се придржувам и кој ќе го бранам независно од тоа дали некој професор или студент проба да си го одбрани тоа што он го застапува. Посебно после оноа што се случуваше меѓу мене и пленумот, нема сила што ќе ме натера да си го погазам она што тука го зборам.
Океј, настрана тоа што се случило. Дечките од Пленум на технички факултети се сосема океј, не се ни нападни, ама слушам од многумина дека се жалат од оние кои дејствуваат на КФГ. Во смисла дека се нападни, агресивни на моменти и самобендисани.
За твоето искуство нема да навлегувам, јас зборам за мое искуство кое е позитивно. И јас тргнав денес со намера дека ќе гласам против, ама имаше многу конструктивни мислења и предлози од другата страна шо ете, гласав за. Пак ти викам, не присуствуваше за да знаеш па сега да ти се крева косата зошо сум гласала поинаку од првичната замисла. И од кај знаеш, утре може ќе ми се смачи од окупацијава па ќе гласам против. Пошо гласање ќе има секој ден, т.е од ден за ден ќе се одлучува дали да се продолжи или не.

Уште не им се остварило сценариото на окупаторите и анархистите. Желба од почеток им е универзитетите да побарат од МВР да овозможи предавање и од тоа да се направи сценарио НЕ ТЕПААААТ, ДИКТАТУРА, ЕВРОПО ПОМОГНИ, па После следува плачење по амбасади, па хелсиншки комитет , па цивил, па плус инфо, се е спремно се чека само и најмалиот инцидент. Ваква тортура во западна европа ке беше решен За два дена. Едноставно никој во нормална демократија не смее да ми го ЗИМА правото на другиот да оди на настава. Ова е чиста диктаторска анархија ако не си со нас си непожелен и етикиран и ние ќе одлучиме кога ќе имаш настава. Жал ми е само за оние неколку десетици студенти кои не ја разбрале позадината на штрајкот и сеуште наивно или од забава ги поддржуват господата борци против владата а не борци за подобри закони во образованието
Точно Џони, тоа ни е желбата, и Сорос да владее вечно со Македонија, па името да им го дадеме на Грците.

Kajgana Shop

На врв Bottom