- Член од
- 25 март 2014
- Мислења
- 202
- Поени од реакции
- 198
Да, заличена значи избришана. Не проверив. Ова е лоша вест.Ако сум грешам, на google translation зборот заличена значи откажана.кој знае повеќе нека ме исправи. Дај боже да грешам.
Да, заличена значи избришана. Не проверив. Ова е лоша вест.Ако сум грешам, на google translation зборот заличена значи откажана.кој знае повеќе нека ме исправи. Дај боже да грешам.
Не мора да значи. Се воведува олеснување во ДАБЧ, со тоа БКК станува непотребен во процедурата на утврдување на бугарското потекло.Да, заличена значи избришана. Не проверив. Ова е лоша вест.
Koi podatoci im gi dade i kolku vreme cekaseЛуѓе, не можам да си поверувам. Ми вратија од еден бугарски архив, нашле документи од прадедо ми и прапрадедо ми! Ова е голем пресврт за мене.
Сите што немате документи, ве охрабрувам да се обратите во архивите. Со среќа на сите.
Не! Тоа значи дека очекуваат документ кој покажува дека кандидатот е почнал постапка за откажување од другото државјанство.Ослободување од БГ државјанство.
Две имиња (име и презиме), место и година на раѓање (без точен датум). Ми побараа конкретни дополнителни информации, на кои немав одговор. Без да им одговорам, денес ми пишаа пак. Од денот кога им пишав до денес поминаа само 8 дена.Koi podatoci im gi dade i kolku vreme cekase
A kako plati i jas im pisav i mi baraat da uplatamДве имиња (име и презиме), место и година на раѓање (без точен датум). Ми побараа конкретни дополнителни информации, на кои немав одговор. Без да им одговорам, денес ми пишаа пак. Од денот кога им пишав до денес поминаа само 8 дена.
П.С: Родното место на прадедо ми било многу многу мало егзархиско село со околу 200 жители, веројатно затоа не било многу тешко да најдат нешто.
Не платив, само ми кажаа што имаат, доволно факти за да сум сигурен дека се работи за човекот што го барам, ама не ми пратија никаков документ. Допрва ќе ја терам таа процедура.A kako plati i jas im pisav i mi baraat da uplatam
2013Od koja godina si bre kurle.sto dokument odnese jas se utepav cekajki od 2012
Молбата за државјанство или за произход?I KONECNO
Молбата Ви е уважена.
Молбата за државјанствоМолбата за државјанство или за произход?