87ми американски филмски награди (Оскари 2014)

Кој е вашиот фаворит?

• American Sniper

Гласови: 4 4,3%
  • The Imitation Game

Гласови: 25 27,2%
  • Selma

Гласови: 3 3,3%
  • Birdman

Гласови: 18 19,6%
  • Boyhood

Гласови: 8 8,7%
  • The Theory of Everything

Гласови: 3 3,3%
  • The Grand Budapest Hotel

Гласови: 5 5,4%
  • Whiplash

Гласови: 26 28,3%

• Вкупно гласачи
    92

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.346
На добар пат сме (за жал) да видиме како драмиште како Leviathan губи од срањиште како Ida. :tapp:
Како? Не верувам да се случи ова... Т.е. не сакам. Ida не заслужува ни номинација, камоли оскар.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
W

wicked_1

Гостин
На добар пат сме (за жал) да видиме како драмиште како Leviathan губи од срањиште како Ida. :tapp:

Инаку Birdman стана благ фаворит во однос на Boyhood и за Best Picture и за Best Director . 12 години снимен филм на крај ќе заврши со оскар за најдобра споредна женска улога :D ( и уште некој терцијален) .
Срањиште = политички насочен? Тоа ли е варијаблата за оцена

B

Blade Torch

Гостин
Како? Не верувам да се случи ова... Т.е. не сакам. Ida не заслужува ни номинација, камоли оскар.
отако ја зема Бафта наградата во неделата , според коефициентите за победа на Ида се движи од 1.45-1.70 , а за Левиатан од 2-2.50 . Беа израмнети пред неделата :facepalm::facepalm::facepalm: . Останува да се надеваме дека ќе преовлада разумот :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.406
Поени од реакции
18.568

Инаку Birdman стана благ фаворит во однос на Boyhood и за Best Picture и за Best Director . 12 години снимен филм на крај ќе заврши со оскар за најдобра споредна женска улога :D ( и уште некој терцијален) .
Што е битно како и колку време е снимен,битен е крајниот резултат :) Да не мрчам пред време деновиве ќе го глеам,али премногу се обрнува внимание во последно време на вакви работи,пример физичките трансформации на актерите.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.346
отако ја зема Бафта наградата во неделата , според коефициентите за победа на Ида се движи од 1.45-1.70 , а за Левиатан од 2-2.50 . Беа израмнети пред неделата :facepalm::facepalm::facepalm: . Останува да се надеваме дека ќе преовлада разумот :)
Изумив да ја видам таа категорија на бафта. Мислам дека ќе компензираат, Ида таму, ваму Левијатан...

Коефициентиве се драстично сменати :) сега е шансата за пари правење :icon_lol:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.247
Годинава нема да имаме анкета? @wot ? @џимеј ?
Pa.. ne znam, moze da dodame, obicno imame stalno nekoi slicni temi kako Kajgana izbira najdobar film.. vprocem temite so ocenuvanje mi bea zamisleni od tamu da vleceme favoriti za najdobri, ne od akademijata ili moderatorski vkus.. ama kasno e veke, da gi dodadam samo nominiranite u anketa? Dzimi ti so vikas?

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.346
Може една анкета од номинираните за најдобар филм, мислам имаме време 10тина дена...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.247
Eve anketa i bumpnata kako vazna temata.

Edit: kurac. Dzimi aj sredi, anketive mi se nejasni ic. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.247
Кажете каква анкета да има и избори и ќе добиете :D
obicna :D

American Sniper
The Imitation Game
Selma
Birdman
Boyhood
The Theory of Everything
The Grand Budapest Hotel
Whiplash

ne se dodavase anketa so spojuvanje nova tema so anketa so ovaa? :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
American Sniper
The Imitation Game
Selma
Birdman
Boyhood
The Theory of Everything
The Grand Budapest Hotel
Whiplash

ne se dodavase anketa so spojuvanje nova tema so anketa so ovaa? :D
Да, ама треба да го избереш насловот од новата тема па после да го едитираш стариот. Noobs :D

Kajgana Shop

На врв Bottom