Преку глава ми е од политичка коректност. Затоа што ваквите гадови како тебе, не разбираат на поинаков начин. Знам дека се спуштам едно десет нивоа подолу, ама па веќе...
Слушај и читај гаду! Тие студенти ја претставуваат паметта во ебанава држава. Ги рушат медиокритетските бариери и рамки кои се поставени ви ова општество. Од тие што ги браниш и од таквите слуги како тебе. Јас знам зошто слепо ги браниш. Сакаш да ти кажам? Нема проблем. Таквите ликови како тебе, јас ги нарекувам квази. Квази во секој поглед. Тие се најлоши. Што мислат дека знаат се, ако прочитале една книга, што се поречити од просечниот вмровски граѓанин и што нив им продаваат десет години вакви приказни. Ти си на нивна страна, спремен си да убиеш поради нив и поради нивната мочана кауза. Затоа што ти во нормално општество, со различен систем на вредности од овој, би бил на дното од општествената хиерархија.Би бил предмет на потсмев и вперен прст. Ама бидејќи работите кај нас се такви, ти си едно мизерно мало човече, со милион комплекси и фрустрации, кое седи во одело во некоја канцеларија, цица од државна цицка и зема пари големи од некоја измислена работна позиција.
Ти ветувам, ама навистина ти ветувам. Студентите, младите и разумни луѓе, ќе победат. Прво ќе ја добијат оваа битка со МОН и срамниот закон за високо образование, па потоа се останато. Паметта ќе победи и ќе ги одвее таквите како тебе. А, дотогаш ти препорачувам да излезеш од чмарот на твоите штапски шефови и локални шерифи, затоа што надвор е убаво времето.