- Член од
- 21 април 2013
- Мислења
- 20
- Поени од реакции
- 5
четврта фимназиска сум, те молам ако можеш да ми помогнеш или ако знаеш да ги решиш те молам напиши ми ги, итно ми требаатОд на училиште се задачиве?
четврта фимназиска сум, те молам ако можеш да ми помогнеш или ако знаеш да ги решиш те молам напиши ми ги, итно ми требаатОд на училиште се задачиве?
За која задача зборуваш? За првата?сега ќе се распрашам да проверам дали точно сум ја напишала и ке ја напишам како е точно
фалааа ти многуууууууууу најискрено
Ама не сфаќам каков интервал бара? Ако е за така, од оваа слика уште помалце разбирам. Можеш да објасниш?
Веројатно се мисли на континуиран интервал меѓу два природни броја... Пример 4-5-6-7 е интервал од 4 до 7. Значи ако постои таква континуирана низа од броеви, се початат само броевите надвор од низата.Ама не сфаќам каков интервал бара? Ако е за така, од оваа слика уште помалце разбирам. Можеш да објасниш?
Веројатно се мисли на континуиран интервал меѓу два природни броја... Пример 4-5-6-7 е интервал од 4 до 7. Значи ако постои таква континуирана низа од броеви, се початат само броевите надвор од низата.
Еве ја и втората. Провери дали дава резултат каков што треба.да даааа, за контиnуиран интервал се работиии
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int n;
cin>>n;
int niza[n];
int i;
for(i=0;i<n;i++){
cin>>niza[i];
}
for(i=0;i<n;i++){
if(niza[i+1]==niza[i]+1 or niza[i]==niza[i-1]+1){
continue;
}
else{
cout<<niza[i]<<endl;
}
}
return 0;
}
ako sakas so nizi samo vnesi gi elementite na nizata; posle (for i=n;i>0;i--) cout<<a ; i ke ti gi dade obratnoАко може помош да се реши една задача , во последно време многу ме ремети !
- Треба броевите 12345 да се прикажат како 54321 .. Моментално пробувам да ја решам преку Низи па така би било најразбирлво решението ( за мене ) .
Благодарам однапред
Фала, ама прашањево ми е од пред 3 годиниako sakas so nizi samo vnesi gi elementite na nizata; posle (for i=n;i>0;i--) cout<<a ; i ke ti gi dade obratno
Да да, мисла дека така требаа [DOUBLEPOST=1423475571][/DOUBLEPOST]Веројатно се мисли на континуиран интервал меѓу два природни броја... Пример 4-5-6-7 е интервал од 4 до 7. Значи ако постои таква континуирана низа од броеви, се початат само броевите надвор од низата.
Еве ја и втората. Провери дали дава резултат каков што треба.
Код:#include <iostream> using namespace std; int main() { int n; cin>>n; int niza[n]; int i; for(i=0;i<n;i++){ cin>>niza[i]; } for(i=0;i<n;i++){ if(niza[i+1]==niza[i]+1 or niza[i]==niza[i-1]+1){ continue; } else{ cout<<niza[i]<<endl; } } return 0; }
Ај дај податоците што ги внесуваш да видам дали кај мене ќе излези. И да, кое IDE го користиш?Да да, мисла дека така требаа [DOUBLEPOST=1423475571][/DOUBLEPOST]
ја тестирав и прво пишувам колку членови ќе има низата и потоа членовите ги внесувам и потоа ништо не покажува, завршува програмата ... треба како што кажа погоре @Another Random Dude
#include <iostream>Ај дај податоците што ги внесуваш да видам дали кај мене ќе излези. И да, кое IDE го користиш?
а се извинувам јас како мислиш IDE ?Ај дај податоците што ги внесуваш да видам дали кај мене ќе излези. И да, кое IDE го користиш?
Епа вади како што треба. Незнам зошто не ви кажале што е развојна околина(тоа е IDE) или Integrated Development Environment#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int n;
cout << "vnesi kolku clenovi ke ima nizata :";
cin>>n;
int niza[n];
int i;
for(i=0;i<n;i++){
cin>>niza;
}
for(i=0;i<n;i++){
if(niza[i+1]==niza+1 or niza==niza[i-1]+1){
continue;
}
else{
cout<<niza<<endl;
}
}
return 0;
}
еве ова го тестирам јас, и откако ги внесам членовите истите само ми се печатат а мисла дека треба како погоре што вели @Another Random Dude ,,Веројатно се мисли на континуиран интервал меѓу два природни броја... Пример 4-5-6-7 е интервал од 4 до 7. Значи ако постои таква континуирана низа од броеви, се початат само броевите надвор од низата." ..[DOUBLEPOST=1423497905][/DOUBLEPOST]еве како ми излева ..[DOUBLEPOST=1423499620][/DOUBLEPOST]
а се извинувам јас како мислиш IDE ?