Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Моторџии сакам да ве прашам нешто..Дали ако целиот мотор го излепам со ова од сликата...полицијата ќе ми прави проблем бидејки моторот на сообраќајна е црвен..фала

Attachments

• sticker-bomb-army-car-wrap.jpg
    sticker-bomb-army-car-wrap.jpg
    62,1 KB · Прегледи: 13
Моторџии сакам да ве прашам нешто..Дали ако целиот мотор го излепам со ова од сликата...полицијата ќе ми прави проблем бидејки моторот на сообраќајна е црвен..фала

Мислам дека ке ти досаѓаат, без разлика дали е фарбан или излепен, ако не е исто како во сообраќајна мислам дека ке прават проблем... Единствено, пошто нели боите се под броеви, на пример " Црвена 100 " и ти ставиш пример " Црвена 90 " тогаш немаш проблеми, пошто к**** знаат они која е црвена 100 а која црвена 90... и не само они, туку само некој многу добро упатен кој работи со тоа може да направи разлика ... за другите црвена е црвена :LOL::sick: Но ако е различна мислам дека ке има проблем ...

Фала друже за информацијата..сепак не ли може некаков а тест да извадам за тие лепенки..или да сменат нешто у сообраќајна ..

Фала друже за информацијата..сепак не ли може некаков а тест да извадам за тие лепенки..или да сменат нешто у сообраќајна ..

Кога менуваш боја на возило си идеш на технички и таму ке ти проверат број на шасија, број на мотор и откако ке утврдат дека тоа е тоа возило од мвр ке ти издадат нова сообраќајна во која ке ти пишува соодветната боја ... Е сега за лепенки најубаво ке е да идеш и да си прашаш кај надлежниве, пошто ја ти кажав од некоја логика, пошто како што викаш сакаш целиот да го излепиш, па по логика ми иде исто како да е префарбан пошто нема да ја има оригиналната боја, т.е нема да се гледа таа... Исто така може да биде пак и да те сопрат и да ти проверат број на шасија и на мотор па може и да не им пречи тоа што е излепен со фолија со различна боја од каросеријата ... Јас имам излепено делови од маските со карбон фолија, ама тоа се неколку помали парчиња, така не прави разлика освен што е моторот бел со црни т.е карбон детали наместо целосно бел ...

Ти благодарам за одговорот ..ќе се распрашам подетално шо како ќе биде..поздрав

Ти благодарам за одговорот ..ќе се распрашам подетално шо како ќе биде..поздрав

Прашано другарче, од прва рака, ке мора менување на сообраќајна, без разлика дали е фарбање или фолија, ако е целиот ке мора да си идеш на технички да ти проверат броеви и во мвр да ти издадат нова сообраќајна со новата боја... Ке си платиш таму колку кошта нова сообраќајна мислам дека беше околу 300 ден плус административна такса 150 ден и незнам дали и колку ке ти наплатат на технички за проверка ...

сеа ќе порачам од филијата ..ако е толку квалитетна и ако изгледа убаво ќе сменам и сообраќајна ...фала ти многу ..поздрав

сеа ќе порачам од филијата ..ако е толку квалитетна и ако изгледа убаво ќе сменам и сообраќајна ...фала ти многу ..поздрав

Немај гајле .. работи ... од каде ја порачуваш фолијата и сам ли ке ја работиш ...

па планирам да ја порачам од кина ..ќе ми ја мести еден пријател што се занимава со такви работи

Има кај нас BMW S 1000RR?

Има има друже ... Нема каков не мотор нема кај нас у Мк ... Од СК знам дека имаше Џани, плаво-бел на боја, па после го смени и незнам кој го зеде од него ... И двајца од Куманово знам што имаат еден црн и еден зелен ...[DOUBLEPOST=1423245747][/DOUBLEPOST]
па планирам да ја порачам од кина ..ќе ми ја мести еден пријател што се занимава со такви работи

Хммм од Кина ... ја имам работено со кинески фолии, карбон фолии што коштаат 10 евра за парче од метар на метар и триесет, евтино е, ама несум ич задоволен ... кога е топло добро стои, но кога ке залади знаеше да се собере и да се одлепи ... му ставав и прајмери и курци палци, ако нема место да се подвитка убаво се собира пак или се кине ... такви се карбонските, сега овие другиве незнам, поради искуството со карбонската не зимам повеке кинески фолии ... Ако си од СК сигурно го знаеш Вања, отиди до кај него и напраи си муабет, консултирај се, он работи со тие работи и најубаво ке ти каже што да ставиш ...

Последно уредено:
крај на крај и ке размислам дали да лепам ..не сум од Скопје...сеа гледам нешто и ме интересира..шо е финтава со боца воздух малоси...што му дава тоа на моторот..се монтира ли на сите мотори ?

Мислење за Регал Раптор нац 250 и колку пари идат нови се работи за овој модел

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    166 KB · Прегледи: 26

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom