Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.753
Поени од реакции
9.520
Имаш докази за тоа?
Пошо го гледав 2-3 пати клипот и освен кикотењето и кревањето раце, и охрабрувањето на најголемиот мангуп да го постави фамозното прашање за цеца, друго нема.
Аку го направиле тоа, но попаметно ќе било да не се снимале воопшто или да не го објавувале.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.025
Поени од реакции
11.666
Имаш докази за тоа?
Пошо го гледав 2-3 пати клипот и освен кикотењето и кревањето раце, и охрабрувањето на најголемиот мангуп да го постави фамозното прашање за цеца, друго нема.
Реков погоре, не е документирано, поставени беа тие две прашања, Каракамишева одби да одговори на нив, иако би требало да има одговор со оглед дека е професор по Уставо право. Тоа го нема на видеото, не знам дали не било снимано. Нејсе, ако сакаш, прашај ја професорката дали била прашана тоа или не, се надевам ќе ти ја каже вистината.
Секако дека се, ама дали се во склоп на динамиката со која таа одлучила да го предава предметот. Таман работа да дозволи секој час да и упаѓа по некој и да и го троши времето со член од Уставот кој му паднал на памет.

Ама јака тактика, нема збор. Само доказ плус дека пленумот веќе нема поим што работи.
Да бе, онака им текнал, случајно се погодил да биде за автономијата. Туу, мајката. :)

А пак ќе кажам, немојте акција на 7-8 души да поистоветувате со акција на цел Пленум. Акциите кои се прават од цел Пленум, јавно се објавуваат и претходно се гласа за нив.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Имаш докази за тоа?
.
Тие прашања се поставени пред случувањата од клипот. Штета што не е снимен тој дел.

Ама за твоја среќа, снимен е еден момент на 1:35 од клипот. Преслушај го неколку пати и бид горд.

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
Чекај малце, цело време автономија автономија.
ЗНАЕТЕ ЛИ ВИЕ што воопшто подразбира автономија на еден универзитет?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.318
Поени од реакции
26.251
Да бе, онака им текнал, случајно се погодил да биде за автономијата. Туу, мајката. :)

А пак ќе кажам, немојте акција на 7-8 души да поистоветувате со акција на цел Пленум. Акциите кои се прават од цел Пленум, јавно се објавуваат и претходно се гласа за нив.
Не е битно која е причината, битно е дека Каракамишева предавала на воведен час од предмет кој е задолжителен за сите студенти, некој ја гњавел со толкување на членови на Устав. Тоа е во најмала рака идиотски.

Не е мој/наш проблем што пленумот не може да ги контролира идиотите во своите редови. Ене во видеото на нова, оној малиген збори во име на пленумот.

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
Тие прашања се поставени пред случувањата од клипот. Штета што не е снимен тој дел.

Ама за твоја среќа, снимен е еден момент на 1:35 од клипот. Преслушај го неколку пати и бид горд.
мангупката шо снима: АУУУ да слушате... ххихихи... Да слушате.
мангуп: Ја иам едно кратко прашање.
Каракмиш - Дали е поврзано со матерјалот?
Мангупот: А да да да. Поврзан е со матерјалот што го предавате. Шо мислите за новиот албум на цеца...

ААААХАХАХАХ ХАХАХАХАХА ХА ахаХАХА ХА - само од мала група шо прае цело време галама, сите други ќутат.

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Стварно се разочарав од клипот што го видов. Ако е ова почеток на окупирај ги универзитетите ок, ама мене ова не ми личеше на организирана акција со некој концепт и цел. Да не се разбереме погрешно, професорката во мои очи е само политички полтрон но и покрај тоа, ваквиот упад и некултурно однесување на нејзин час во најмала рака е дебилен. На предавање на кои ученици дошле да слушаат и да спремаат испит е последно место каде што треба да се соочувате со професорката драги мои пленумци. Дајте седнете и направете план како да им пристапите на неистомислениците и како да го наметнете вашиот став за да ве слушнат. Треба да ја заслужите новната почит пред да почнете да се надевате дека можете да влијаете на нивното мислење. Мислам со кикотење и кашлање губите на кредибилитет и не оставате впечаток на сериозна организација. Ме изеде туѓ срам. Знам дека меѓу вас има паметни дечки кои во догледна иднина можеби и ќе бидат фактор во политичкиот живот. Верувам дека можете да влијаете на менување на работите, ама со однесување како во градинка само им давате причина повеќе да ве дискредитираат како фактор.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
мангупката шо снима: АУУУ да слушате... ххихихи... Да слушате.
мангуп: Ја иам едно кратко прашање.
Каракмиш - Дали е поврзано со матерјалот?
Мангупот: А да да да. Поврзан е со матерјалот што го предавате. Шо мислите за новиот албум на цеца...

ААААХАХАХАХ ХАХАХАХАХА ХА ахаХАХА ХА - само од мала група шо прае цело време галама, сите други ќутат.
Си го испуштил за тебе најбитниот момент, на 1:35. Слушај убаво.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.025
Поени од реакции
11.666
Не збори во име на Пленумот, збори во свое име.
Чекај малце, цело време автономија автономија.
ЗНАЕТЕ ЛИ ВИЕ што воопшто подразбира автономија на еден универзитет?
Знаеме, знаеме, читни Magna Carta Universitatum. (потписник е и Македонија). Понатаму, слободно отвори го законот каде подетално е уредена автономијата и што значи академска заедница.

Иначе тој рече „Пошто не сакате да ни одговорите на прашања кои се од вашата област, ете едно прашање што мислите за новиот албум на цеца“.[DOUBLEPOST=1423070054][/DOUBLEPOST]
Стварно се разочарав од клипот што го видов. Ако е ова почеток на окупирај ги универзитетите ок, ама мене ова не ми личеше на организирана акција со некој концепт и цел. Да не се разбереме погрешно, професорката во мои очи е само политички полтрон но и покрај тоа, ваквиот упад и некултурно однесување на нејзин час во најмала рака е дебилен. На предавање на кои ученици дошле да слушаат и да спремаат испит е последно место каде што треба да се соочувате со професорката драги мои пленумци. Дајте седнете и направете план како да им пристапите на неистомислениците и како да го наметнете вашиот став за да ве слушнат. Треба да ја заслужите новната почит пред да почнете да се надевате дека можете да влијаете на нивното мислење. Мислам со кикотење и кашлање губите на кредибилитет и не оставате впечаток на сериозна организација. Ме изеде туѓ срам. Знам дека меѓу вас има паметни дечки кои во догледна иднина можеби и ќе бидат фактор во политичкиот живот. Верувам дека можете да влијаете на менување на работите, ама со однесување како во градинка само им давате причина повеќе да ве дискредитираат како фактор.
1. Се сложив уште прееска дека можело поинтелигентно да биде направено тролањето.
2. Не е во име на Пленумот туку акција на своја рака.
3. За што да спремаат испит кај неа, после да полагаат државен испит на истиот предмет?

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
1. Се сложив уште прееска дека можело поинтелигентно да биде направено тролањето.

Извини, а кај им е тоа право да тролаат професори.

Препоставувам вака се однесуваат и кај професори шо се од професорски пленум, или кај оние што се подржувачи на опозицијата ( Фрчковски, Ванковска, Најчевска).

Тролање...

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
2. Не е во име на Пленумот туку акција на своја рака.
3. За што да спремаат испит кај неа, после да полагаат државен испит на истиот предмет?
1. Те прочитав, гледам дека се оградуваш од ваквиот начин на делување. Те пратам по темава и знам дека си многу попаметен од овие момци и девојки.
2. Прочитав дека биле членови на пленумот, ако ова било going rogue и е надвор од делувањето на пленумот, ок моја грешка. Се надевам дека е изолиран инцидент.
3. Јас сум најголем поборник против начинот на кој се донесе законот како и на неговата форма. Ама децата што беа денес на час не се криви. Никој нема право да им го попречува часот. Доколку беше тоа договорен и организиран бојкот на целата група да, ама вака беше рамно на хулиганство.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.025
Поени од реакции
11.666
Епа на толку изедени трици во медиуми, на јавен сервис и слично, заслужила такво нешто, да бидеме реални. Она е експерт по Уставно право, али уставот го множи со нула. Т.е. го знам нејзиното мислење, а тоа е дека Уставот на РМ е лош (вака беше мислам нешто). Тоа одзима 4-5 минути од предавањето, си ги има она другите 40 да си допредава, за на крајот нејзините студенти пак да бидат оценувани од надворешно тело.
За другиве професори не знам што да ти кажам, со оглед дека не сум бил на предавања кај нив (само првиот е на мојот факс, ама не ми предавал досега).

Факт е дека таа професорка, не само на медиуми, туку и на предавања искажува свои лични ставови во однос на различни прашања, со кои може да влијае врз студентите, посебно врз оние кои немаат изградено став (а предава на 18-19 годишни студенти).
Да ги оправдаш убиствата во Франција со тоа дека Французите сами си се криви пошто вреѓале на религиска основа...не знам што да кажам. И тоа на предавање.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.318
Поени од реакции
26.251
https://www.youtube.com/watch?v=GT8D-o6OSLI
4:15 Студентскиот пленум е тело кое првенствено е организирано како тело кое функционира, дејствува, е мотивирано, вонинституционално и овие герила акции, и ваквите герила акции ние уште од самиот почеток не ги исклучувавме, односно, овие беа оние најдобри наши механизми за мобилизација и за пркос. Во најдобра ова, ба, ба, ба, смисла. Така што ова јас го сметам, мислам дека ние ќе продолжиме вака. Итн, итн.

Да не се правиме со сила будали. :)

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Епа на толку изедени трици во медиуми, на јавен сервис и слично, заслужила такво нешто, да бидеме реални. Она е експерт по Уставно право, али уставот го множи со нула. Т.е. го знам нејзиното мислење, а тоа е дека Уставот на РМ е лош (вака беше мислам нешто). Тоа одзима 4-5 минути од предавањето, си ги има она другите 40 да си допредава, за на крајот нејзините студенти пак да бидат оценувани од надворешно тело.
За другиве професори не знам што да ти кажам, со оглед дека не сум бил на предавања кај нив (само првиот е на мојот факс, ама не ми предавал досега).
А бе ако се прашувам јас она заслужила и да ја треснат од земја. Крајно ми иде на живци со нејзините експертски мислења на сите теми. Ама ова не е начин.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.025
Поени од реакции
11.666
А бе ако се прашувам јас она заслужила и да ја треснат од земја. Крајно ми иде на живци со нејзините експертски мислења на сите теми. Ама ова не е начин.
Да де, можеше поинтелигентно. Пример: Професорке, каков ќе биде испитот? Пет прашања на заокружување? (Нешто во овој стил).

Kajgana Shop

На врв Bottom