Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
8 октомври 2014
Мислења
489
Поени од реакции
300
У принцип не сум против било каква комбинација освен онаа....македонка албанец. Па уште паметна и еманципирана да се нарекувала таа :facepalm:
Тоа е контрадикција на термини......секој со два грама мозок треба да ја примети гнасотијата на племето со кое живееме овде. Не викам не.....може 0,001 % не се такви, ама не е тоа вредно да се спомне.
Толку ниско да се падне, од толку златни деца македонци да се залета некоја :tapp:
like za terminologijata :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.604
Поени од реакции
88.041
Оние луѓе што се обично против ваквите бракови (поточно Албанец/Македонка и обратно) добиваат некаква си титула за заостанати луѓе што не излегле од државава, и што не ја прошетале Европа да видат што бракови има таму.... сосема погрешна проценка. Еве јас лично немам ништо против некоја Македонка да се земе со Германец, Пољак, Швеѓанин итн.... немам ништо против нив, ама ова за Албанциве, посебно тие што живеат во нашава држава.... хммм, знаете 2001 не беше така одамна. И не е само 2001, туку благодарение на интернетов денес можевме лично да се увериме како размислуваат најголемиот дел од Албанците за случаите за Смилковско, Ангел, па потоа за протестите, палењето на автобусите итн... едноставно премногу е нели? Не треба да си некој си genius за да сватиш дека неможе никако да успее брак помеѓу овие две националности, барем во државава. Можеш да се пуваш колку што сакаш дека мислењето на другите не те интересира (во оваа група ги впишувам и самите родители), ама со тек на време тоа само психички ќе те уништи, посебно ако имате деца кои постојано ќе бидат исмевани од околината.
Ги читав мислењата на @Magde. и сакам да ја прашам само едно нешто... во кој дел од државава живееше (град/општина) пред да се иселиш од тука? Прв впечаток што ми остави девојчево е тоа што таа СИГУРНО НЕ растела во доминантно албанските средини (градови/општини)... јас лично не верувам дека некој што живее во Тетово, Кичево, Струга, Дебар, или пак Чаир, Сарај, Ѓорче би одобрил ваков брак, дека тие лично се имаат уверено во какво опкружување живеат. Тоа не не прави нас заостанати или пак неедуцирани, еве јас лично немам ништо против бракови од ист пол, бракови од други нациоланости (пишав погоре какви), ама брак со Албанец/Албанка..... полека малце, повлечи ручната. Сеуште се свежи мемориите од тоа што ни се деси последниве 20 години од нив, ќе треба дооооолго време да помине (ако помине), пред работите се вратат во нормала, ете како во Југославија што било каде што имало бракови од секаков тип

Член од
3 мај 2009
Мислења
155
Поени од реакции
57
Значи апсолутно не ги делам луѓето според националност, религија итн. Би имал и секс и врска и брак со некоја што не е моја религија или националност... :):):)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А од онаа македонец - албанка, тоа не ти смета?
Па и вас треба исто да ви се гади ако се плеснете со нив, што знам.
Така е, но мислиш дека ова е вистинска тема за драмење околу равноправноста и за квазифеминистички забелешки?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.540
Поени од реакции
29.107
Албанка може бе, зашо да не. Онака страствено ја глеаш у очи почнуваш од уста надоле па пак нагоре околу врат се моташ и ја пееш на увце оче наш, и пред свршување и викаш, амин. Таков доживљај цел живот ќе памти.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Значи апсолутно не ги делам луѓето според националност, религија итн. Би имал и секс и врска и брак со некоја што не е моја религија или националност... :):):)
Објаснуваш цел ден што и како, и на крајот се јавува царов со ваков пост.

Не рекле џабе старите, со инка не се турва.

Тој не ги делел. Тие те делат царе, со нож...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Знам дека тролаш.[DOUBLEPOST=1422901325][/DOUBLEPOST]
Оние луѓе што се обично против ваквите бракови (поточно Албанец/Македонка и обратно) добиваат некаква си титула за заостанати луѓе што не излегле од државава, и што не ја прошетале Европа да видат што бракови има таму.... сосема погрешна проценка. Еве јас лично немам ништо против некоја Македонка да се земе со Германец, Пољак, Швеѓанин итн.... немам ништо против нив, ама ова за Албанциве, посебно тие што живеат во нашава држава.... хммм, знаете 2001 не беше така одамна. И не е само 2001, туку благодарение на интернетов денес можевме лично да се увериме како размислуваат најголемиот дел од Албанците за случаите за Смилковско, Ангел, па потоа за протестите, палењето на автобусите итн... едноставно премногу е нели? Не треба да си некој си genius за да сватиш дека неможе никако да успее брак помеѓу овие две националности, барем во државава. Можеш да се пуваш колку што сакаш дека мислењето на другите не те интересира (во оваа група ги впишувам и самите родители), ама со тек на време тоа само психички ќе те уништи, посебно ако имате деца кои постојано ќе бидат исмевани од околината.
Ги читав мислењата на @Magde. и сакам да ја прашам само едно нешто... во кој дел од државава живееше (град/општина) пред да се иселиш од тука? Прв впечаток што ми остави девојчево е тоа што таа СИГУРНО НЕ растела во доминантно албанските средини (градови/општини)... јас лично не верувам дека некој што живее во Тетово, Кичево, Струга, Дебар, или пак Чаир, Сарај, Ѓорче би одобрил ваков брак, дека тие лично се имаат уверено во какво опкружување живеат. Тоа не не прави нас заостанати или пак неедуцирани, еве јас лично немам ништо против бракови од ист пол, бракови од други нациоланости (пишав погоре какви), ама брак со Албанец/Албанка..... полека малце, повлечи ручната. Сеуште се свежи мемориите од тоа што ни се деси последниве 20 години од нив, ќе треба дооооолго време да помине (ако помине), пред работите се вратат во нормала, ете како во Југославија што било каде што имало бракови од секаков тип
Оние кои се против вакви бракови се ретардирани, обично викани демек конзервативци. Конзервативец во сиромашна држава, со корумпирано општество значи перен мозок.
2001 не беше војна меѓу двата народи, беше народ вс држава. Тоа што вие одбравте да го браните тој дискриминаторски устав е ваше право.
Абе што има врска Смилковско, Ангел или протестите со меѓунационалните бракови?

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.539
Поени од реакции
9.204
Лицето на религијата на мирот и покојот.
Поправено.

Инаку, зарем не си слушнал дека:

Ćud je ženska smiješna rabota!
Ne zna žena ko je kakve vjere;
stotinu će promijenit vjerah
da učini što joj srce žudi.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Поправено.

Инаку, зарем не си слушнал дека:

Ćud je ženska smiješna rabota!
Ne zna žena ko je kakve vjere;
stotinu će promijenit vjerah
da učini što joj srce žudi.
Знам знам.. посебно последниве две реченици ги знам многу добро,ги гледам секој ден.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Знам дека тролаш.
Tрола, остај го.
Само не знам зошто мене ме изигнорира. Ем сум сериозен, ем чесен во намерите, ем истраен. Знаеш и сам дека нема друг излез од оваа етничка нетрпеливост освен едно вакво решение. Се што треба е да ми најдеш некоја пристојна Блерта, да не запознаеш, та да ја сакам, почитувам и плодам. :smirce:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Tрола, остај го.
Само не знам зошто мене ме изигнорира. Ем сум сериозен, ем чесен во намерите, ем истраен. Знаеш и сам дека нема друг излез од оваа етничка нетрпеливост освен едно вакво решение. Се што треба е да ми најдеш некоја пристојна Блерта, да не запознаеш, та да ја сакам, почитувам и плодам. :smirce:
Ни ти не ми одговори на едно мое прашање ама не глумам ставрогин.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Ваквите врски се осудени на пропаст бидејќи се самоисполнувачки пророштва. Не постои никаква, ама апослутно НИКАКВА препрека освен таа која самите луѓе НАМЕРНО ја поставуваат за потоа да си ги оправдаат априори проценките дека постои препрека.
Толку од мене на темава.

Kajgana Shop

На врв Bottom