Оние луѓе што се обично
против ваквите бракови (поточно Албанец/Македонка и обратно) добиваат некаква си титула за заостанати луѓе што не излегле од државава, и што не ја прошетале Европа да видат што бракови има таму.... сосема погрешна проценка. Еве јас лично немам ништо против некоја Македонка да се земе со Германец, Пољак, Швеѓанин итн.... немам ништо против нив, ама ова за Албанциве, посебно тие што живеат во нашава држава.... хммм, знаете 2001 не беше така одамна. И не е само 2001, туку благодарение на интернетов денес можевме лично да се увериме како размислуваат најголемиот дел од Албанците за случаите за Смилковско, Ангел, па потоа за протестите, палењето на автобусите итн... едноставно премногу е нели? Не треба да си некој си genius за да сватиш дека неможе никако да успее брак помеѓу овие две националности, барем во државава. Можеш да се пуваш колку што сакаш дека мислењето на другите не те интересира (во оваа група ги впишувам и самите родители), ама со тек на време тоа само психички ќе те уништи, посебно ако имате деца кои постојано ќе бидат исмевани од околината.
Ги читав мислењата на
@Magde. и сакам да ја прашам само едно нешто... во кој дел од државава живееше (град/општина) пред да се иселиш од тука? Прв впечаток што ми остави девојчево е тоа што таа
СИГУРНО НЕ растела во доминантно албанските средини (градови/општини)... јас лично не верувам дека некој што живее во Тетово, Кичево, Струга, Дебар, или пак Чаир, Сарај, Ѓорче би одобрил ваков брак, дека тие лично се имаат уверено во какво опкружување живеат. Тоа не не прави нас заостанати или пак неедуцирани, еве јас лично немам ништо против бракови од ист пол, бракови од други нациоланости (пишав погоре какви), ама брак со Албанец/Албанка..... полека малце, повлечи ручната. Сеуште се свежи мемориите од тоа што ни се деси последниве 20 години од нив, ќе треба дооооолго време да помине (
ако помине), пред работите се вратат во нормала, ете како во Југославија што било каде што имало бракови од секаков тип