Која музика не сакате да ја слушате воопшто?

Кој вид на музика не сакате да го слушате

• Вкупно гласачи
    442
Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
- Која музика не ја слушате воопшто?
- Се шо не ми го фаќа уво.

Не ми е гајле од кој жанр е, и како е категозирано. Ако ми се свиџа, свиџа ми се. As simple as that. А секаде имам најдено некое парче шо ми се допаѓа. :D

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Позерска музика.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.638
Поени од реакции
4.476
Death/Black Metal и воа турбото. Али нема да речам дека поднапијан не би се скротил на некој тф во стилот на Аца Лукас на пример :rolleyes:
Но, Death and Black.. no way. Не би преживеал подолго од 30 сек.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.629
Поени од реакции
31.830
Death/Black Metal и воа турбото. Али нема да речам дека поднапијан не би се скротил на некој тф во стилот на Аца Лукас на пример :rolleyes:
Но, Death and Black.. no way. Не би преживеал подолго од 30 сек.
Tитни ми ако си жив.

Член од
30 декември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
20
Свадбарска музика она кога ќе ја затераат со некоја Ајше, па Катерино па кој ја мати водата на коњите.Музика од тој вид ме тера на повраќање.Останато можам се да слушам од Аца Лукас па се до Black metal вклучувајќи ги и Gothic,Epic,Trance,Trap,Oriental,Pop,Rock...итн.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.629
Поени од реакции
31.830
Свадбарска музика она кога ќе ја затераат со некоја Ајше, па Катерино па кој ја мати водата на коњите.Музика од тој вид ме тера на повраќање.Останато можам се да слушам од Аца Лукас па се до Black metal вклучувајќи ги и Gothic,Epic,Trance,Trap,Oriental,Pop,Rock...итн.
Значи не го поднесуваш македонското етно со два збора :) ?

Член од
30 декември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
20
Значи не го поднесуваш македонското етно со два збора :) ?
Го почитувам :D Факт е тоа дека само постарите генерации уживаат во тој стил на музика, сепак тоа е нашата историја, нашиот живот. Но живееме во сегашноста, мислам дека многу поинтересни правци на музика му текнало на денешниот човек ;)

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Ептен сум чудак кога се работи за музика и имам ептен истенчен вкус..
Слушам претежно Рок (Инди,Алтернатив,Гранџ), Хип Хоп и Поп.. Јес да се сосема различни овие трите ама само тие ми влегват во уво.
Друго ништо не поднесвам, немам нерва за метал, хард рок, панк и такви некои насилни музики..
Електронска музика, транс техно исто неможам долго да слушам.. монотона ми е.
За останатите народњаци,турбофок и такви повраќајнци не ни прам муабет зошто не можам ни да ги смислам. :)

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Се значи ЕБЕНО се што е музика можам да слушам и слушам освен ТУРБО ФОЛК! тоа не е музика, тоа е перење памет.... тоа е дефиниција за се што е лошо.
Во последно време кога сум во присуство на турбо фолк откачувам скроз и премногу ги серам тие кои што го пуштаат тоа. Некој истомисленик ?????
Имам проблем со турбо фолкот ја , превише го мразам... тоа е наменето за ментално ретардирани луѓе , што ги праи сељаци.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Јас сите ги штиклирав, ако ли?

Член од
29 март 2013
Мислења
4.638
Поени од реакции
4.476
Ај да се навратам пак!
Гледам сум искоментирал али не сум бил конкретен, но овој пат ќе бидам. И добредојдено е секакво хејтање после коментаров оти да не... :D

Панк бе брат панк, и се што излегува од него, за мене... толку неквалитетна музика што се чувстувавм како последно гревче кога го слушам!!! Ок, можам да им испоштовам стил, начин на живот, не знам... филозофии, али не и музиката! Поготово вокалите, глупава агресивност и напнатост на моменти, а без никави гласовни способности барем по мое и за мое. Музиката можи да си тера и да уживам донекаде, но кога ќе го слушнам вокалот :facepalm: ми иди да земам со жилет да се касапам. И стварно не ми е јасно што е квалитетно тука?! :confused:
Па најлошите музичари ти се панкери бре, и не сум јас тој првиот што го велам тоа, има луѓе кои се разбираат побеќе од мене од музика. :icon_mrgr: А јас барем си зоборувам за мој вкус и не ми треба стручно и професионално мислење за тоа што е добро а што не за мое уше.

И еве да не испадни дека "лупањево" ќе помини без примери... ќе наведам неколку кои успеале да ме омаловажат барем на момент додека ги слушам. :cautious::tapp::гомце:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.629
Поени од реакции
31.830
@_BerzerkeR_ песната од Рамонс вреди појче од цела дискографија на ДистурбД :D Озбилен сум преозбилен.

Тој аргументот најлошите музичари се панкери можиш да го слушниш само од затуцан металец, али не асли металец него копиљ металец шо мисли дека ако слуша само метал е прав металец. ВИСТИНСКите металци со кои сум се дружел низ паркот, слушаат и панк другаарче. Јесте да омилено му е метал метал, али си слушаат и рокче и панкче и се убо на уво, не туркаат ѕид со глава.

Сакаш да ти наведам бендови кои звучат технички поквалитетно од рандом метал бенд со солажи? Поквалитетно од Дистурбед пример, зато шо содржат музичари кои цепат гитари ко будали, ама мн мн не го мерат курот со солирање :D ?

Не те навредувам оти лично те знам, но за панкот слушање потребен е асли мозок. Ти го имаш, али ете си имаш и предрасуди тешки и те кочат :)

The Psycho Daisies - Wrap Your Arms Around Me

Hüsker Dü - New Day Rising [Full Album]

Fugazi, Dinosaur Jr (првите песни чуј ги J Masics ги јади за ужина металите со солирање)

Dinosaur Jr - The Wagon

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.259
Поени од реакции
8.596
Тој аргументот најлошите музичари се панкери можиш да го слушниш само од затуцан металец, али не асли металец него копиљ металец шо мисли дека ако слуша само метал е прав металец. ВИСТИНСКите металци со кои сум се дружел низ паркот, слушаат и панк другаарче. Јесте да омилено му е метал метал, али си слушаат и рокче и панкче и се убо на уво, не туркаат ѕид со глава.
Металот (независно од тоа дали тој што го рекламира е средношколец или потпораснат) како композиција е подеднакво утепан како и панкот. И едните и другите тропаат во 4/4 во 98% од песните. Му давам предност на панкот затоа што нема претензии на некаква измислена „комплекснот“.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.629
Поени од реакции
31.830
Металот (независно од тоа дали тој што го рекламира е средношколец или потпораснат) како композиција е подеднакво утепан како и панкот. И едните и другите тропаат во 4/4 во 98% од песните. Му давам предност на панкот затоа што нема претензии на измислена „комплекснот“.
Ова повеќе е акцентирано во она техника на свирење гитара, шрединг и солирање дрн дрн :)
Панкот е сосема искрена музика.......од друга страна.

Kajgana Shop

На врв Bottom