Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Tитни ми ако си жив.Death/Black Metal и воа турбото. Али нема да речам дека поднапијан не би се скротил на некој тф во стилот на Аца Лукас на пример
Но, Death and Black.. no way. Не би преживеал подолго од 30 сек.
Значи не го поднесуваш македонското етно со два збораСвадбарска музика она кога ќе ја затераат со некоја Ајше, па Катерино па кој ја мати водата на коњите.Музика од тој вид ме тера на повраќање.Останато можам се да слушам од Аца Лукас па се до Black metal вклучувајќи ги и Gothic,Epic,Trance,Trap,Oriental,Pop,Rock...итн.
Tитни ми ако си жив.
Значи не го поднесуваш македонското етно со два збора?
Металот (независно од тоа дали тој што го рекламира е средношколец или потпораснат) како композиција е подеднакво утепан како и панкот. И едните и другите тропаат во 4/4 во 98% од песните. Му давам предност на панкот затоа што нема претензии на некаква измислена „комплекснот“.Тој аргументот најлошите музичари се панкери можиш да го слушниш само од затуцан металец, али не асли металец него копиљ металец шо мисли дека ако слуша само метал е прав металец. ВИСТИНСКите металци со кои сум се дружел низ паркот, слушаат и панк другаарче. Јесте да омилено му е метал метал, али си слушаат и рокче и панкче и се убо на уво, не туркаат ѕид со глава.
Ова повеќе е акцентирано во она техника на свирење гитара, шрединг и солирање дрн дрнМеталот (независно од тоа дали тој што го рекламира е средношколец или потпораснат) како композиција е подеднакво утепан како и панкот. И едните и другите тропаат во 4/4 во 98% од песните. Му давам предност на панкот затоа што нема претензии на измислена „комплекснот“.