Garcia
amater
- Член од
- 29 јуни 2008
- Мислења
- 51
- Поени од реакции
- 14
Кажи ми ја причината зашто да трошам време за човек кој нема основно познавање на спектрите на електромагнетно значење,а притоа ги користи во свои коментари како да ги знае само намерно да ја зголеми интелектуалната вредност на својата изјава незнаејќи дека всушност испаѓа како да си нема појма.И според твоја логика ако користам котел на дрва и заштедам 15% во однос на електричен котел значи дека котелот на дрва е 15% поефикасен или електричниот котел е 15% понеефикасен? ЦЦЦ од кај ти доаѓаат идеиве бе!Значи мешаш енергетска ефикасноста на електричен котел со баби и жаби и тоа повторно на сметка на рекламација на твојот производ браво!А за ефикасноста што ти ја кажав можеш да прочиташ кај сакаш не ја измислувам е сега кажи ми зашто да не верувам на научни написи туку да му верувам на некој си научнички шарлатан?За крај можам да ти си обраќам како сакам,не си на семинар на интернет си!ВАС господине гарсија, не ВЕ присилувам ништо да купите, ама ВЕ канам кај мене во канцеларија да ВИ образложам, посочам и појаснам некои детали околу компарирањето и пресметките на функционирањето на ел.котел и кано системите... секако со дозвола на некои муштерии кои имале електричен котел па ставиле кано еко систем, ке поразговараме онака на спикерфон со нив и со ВАС, а притоа ке го снимаме разговорот наш, заеднички, во ВАШЕ присуство, па нека кажат они дали заштедиле помеѓу 35 и 55% со промена на системот...
бујрум, повели, кога сакате, само најавете се прво за да бидам јас во офис. ке ми биде мило ВИЕ како репрезентативен примерок на форумов кој се знае, да се увери во зборовите кои јас ги пишувам
и не ме викај дечко, а уште помалку со ТИ да ми се обраќаш, не сме паселе овци заедно а и веројатно татко можам да ВИ бидам на ВАС господине (велам веројатно, затоа што инсинуирам за твојата возраст, потполно исто како и ВИЕ господине што инсинуирате за мојата)...
поздрав.
Последно уредено:

Тој што грее цел ден на струја (без ТА печка или бафер) има однос барем 2:1 во потрошувачка скапа/ефтина тарифа. Убаво да си ја фалиш панелката но биди реален не е инвертер тоа и на целодневно греење целиот простор од 35м2 сметката ке ти биде најмалку 5-6000.