The Voice - Najljepši glas Hrvatske HRT

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.467
Поени од реакции
8.662
cover_logo.png

Хрватска верзија на познатото музичко талент шоу The Voice кое е еден од најуспешните меѓународни ТВ формати во сопственост на Talpa International BV од Холандија.

Во матичната земја ги урна сите рекорди на гледаност. Во САД стана најгледана нова програма во сезоната 2010/2011.

Ментори во хрватската верзија
Jacques Houdek
Indira Levak
Ivan Dečak
Tony Cetinski

Ако некој не го гледал шоуво правилата ги има на сајтот http://voice.hrt.hr/info/

А бидејќи повеќето во Македонија и го немаме HRT каналот епизодите може да ги гледате тука бесплатно

http://voice.hrt.hr/emisija/

Последно уредено:
Мех....тален шоу ко талент шоу. Единствено за разлика од другиве кои моментално ги даваат кај нас на ова не бараат нов Шабан.

Ете, и насловите почнаа на српски да се пишуваат...
копирано ми беше од нивната фејсбук страна и затоа ми остана вака со буквата š а и глупо ми е да го преведам насловот на македонски.

копирано ми беше од нивната фејсбук страна и затоа ми остана вака со буквата š а и глупо ми е да го преведам насловот на македонски.
Цела среќа што буквата е српско ш (š).
Да беше бугарски Voice, немаше да можеш да напишеш Untitled.jpg

Мех....тален шоу ко талент шоу. Единствено за разлика од другиве кои моментално ги даваат кај нас на ова не бараат нов Шабан.

И не те оценуваат на изглед, туку на глас. Уште една битна разлика.

И не те оценуваат на изглед, туку на глас. Уште една битна разлика.
Па и овие те оценуваат само на глас. Не те гледаат дур не ти дадат кај едниве сите ѕвезди,а кај другите дур не се крене со столицата.

Хрватите како и секогаш достојни на оригиналот.... ѓабе ќе коментирам друго и споредувам со Македонијава, тоа е тоа што треба да биде и за што ние само ќе сонуваме, додека кај нас се гасат канали еве што прават останатите. Толкава различност во песни никаде не сум видел, англиски нови песни, француски, италијански, хрватско, екс ју, секоја чест.

сменете наслов The Voice of Croatia

Интересно и хрватско музичко шоу ли следите во Македониjа ? Знам дека гледате и српски емисии. Само не знам дали вопшто имате македонски ? Не сакам да провоцирам али сум сигурен дека ако се отвори тема за кое било бугарско музичко шоу не знам дали ке има и еден коментар. Сакам да прашувам дали некоj случаjно е гледал барем еден епизод од бугарски X factor или Voice of Bulgaria ?

Ко бев помал ми беа интересни, сеа веќе ми се бесмислени.

Сакам да прашувам дали некоj случаjно е гледал барем еден епизод од бугарски X factor или Voice of Bulgaria ?
И јас не сакам да провоцирам, ама лично јас повеќе се пронаоѓам во тој западначки вкус, Хрватска, Словенија него Бугарија :) а верувам и останатите граѓани ќе се сложат со мене дека радо би гледале хрватско шоу него бугарско.

И јас не сакам да провоцирам, ама лично јас повеќе се пронаоѓам во тој западначки вкус, Хрватска, Словенија него Бугарија :) а верувам и останатите граѓани ќе се сложат со мене дека радо би гледале хрватско шоу него бугарско.

Не мислам дека хрватски и српски емисии демонстрират западначки вкус. Гледал ли си барем една епизода от бугарските емисии за да знаеш каков е квалитетот на емисиjата, пеjачите, вопшто какви песни се изполнуват ? Спокоjно могам да кажам дека бугарските X factor и Voice са едни от наjквалитетните музички емисии. Интересно зашто сте сигурни дека хрватските се поквалилетни на било коj начин ?

Па и овие те оценуваат само на глас. Не те гледаат дур не ти дадат кај едниве сите ѕвезди,а кај другите дур не се крене со столицата.

Тоа со столицата е позајмено од Voice исто така. Дериватив. Едино The Voice си го започна тој тренд со гласот > изглед/стајлинг. Сите други после почнаа да го копираат моделот.[DOUBLEPOST=1422826365][/DOUBLEPOST]
Не мислам дека хрватски и српски емисии демонстрират западначки вкус. Гледал ли си барем една епизода от бугарските емисии за да знаеш каков е квалитетот на емисиjата, пеjачите, вопшто какви песни се изполнуват ? Спокоjно могам да кажам дека бугарските X factor и Voice са едни от наjквалитетните музички емисии. Интересно зашто сте сигурни дека хрватските се поквалилетни на било коj начин ?

Гледам не го спомна бугарскиот Идол. Не сте горди со него?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom