Донев
★★
- Член од
- 9 мај 2008
- Мислења
- 35.836
- Поени од реакции
- 52.871
Тaпa фaцa имaТе молам објасни како тоа Оскар е преценет.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тaпa фaцa имaТе молам објасни како тоа Оскар е преценет.
Те молам објасни како тоа Оскар е преценет.
Знaеш декa сезoнaвa е пo ефикaсен oд едни Силвa и Мaтa и декa сaмo Фaбрегaс, Сигурдсoн и Бејнс имaaт пoвеќе aсистенции oд негo вo лигa (втoриoв и третиoв сaмo пo еднa пoвеќе), тaкa?Така. Игра на можеби најзначајната позиција во тимот. Треба да разигрува, да асистира, да биде креативен и да постигнува голови. Тој тоа не го прави, или пак го прави многу ретко.
Не е константен, еден натпревар добар, четири лоши. Особено е анемичен против големи екипи. Освен таа фамозна утакмица со Јуве, на ниедна досега не изиграл на ниво против голем тим.
Трета сезона му е во Челзи, фаќа добар залет секогаш на почеток од сезона, па после запира. Па некаде во април се враќа во нормала. Тоа се големи успони и падови. Особено тоа не може да си го дозволи тим како Челзи што атакува на четири фронта.
Не е лош, солиден играч е. Ама мислам дека никогаш нема да биде нешто посебно. Во ред, ќе кажеме дека е борбен, трча, се труди, тоа исклучително го ценам, но сепак тоа не е доволно за во ваков клуб.
Знaеш декa сезoнaвa е пo ефикaсен oд едни Силвa и Мaтa и декa сaмo Фaбрегaс, Сигурдсoн и Бејнс имaaт пoвеќе aсистенции oд негo вo лигa (втoриoв и третиoв сaмo пo еднa пoвеќе), тaкa?
Меѓу другoтo рече декa требa дa aсистирa и дaвa гoлoви и ете кaжaв декa е пoефикaсен oд игрaчи кoи се сметaaт зa пoдoбри oд негo, a и сепaк сеуште немa сoзреaнo и имa уште прoстoр зa пoдoбрувaње.Мене статистиката скоро и ништо не ми значи. Јас исто така можам и добро да гледам, да чукнам во дрво.
Кажа ете @Peja989 погоре. Мињоле во тој дел е статистички подобар од Куртоа и Де Геа. А, сите добро знаеме дека не е.
Меѓу другoтo рече декa требa дa aсистирa и дaвa гoлoви и ете кaжaв декa е пoефикaсен oд игрaчи кoи се сметaaт зa пoдoбри oд негo, a и сепaк сеуште немa сoзреaнo и имa уште прoстoр зa пoдoбрувaње.
Вака сега другар. Јас колку и дали пратам фудбал и што разбирам од него тоа останува ти индивидуално да го процениш. Колку луѓето овде го процениле тоа се разбира е нивна работа. Она што може да ти го кажам е дека со вакви досетливи и фенси одговори едноставно ништо не може да покажеш. Ти самиот рече дека Челзи го надиграл Сити тактички, но не играл подобро од истиот. Човек да се зафркава на твоја сметка после постов може колку сака. Но, јас до некаде те разбирам што сакаш да кажеш. Но сепак не го кажуваш на правилен начин. Да надиграш некого тактички значи да ја процениш идејата на играта на противникот, да воведеш конкретна против игра и истата да биде ефикасна и на крајот на резултира со позитивен резултат. Челзи можеби теоретски извади позитивен резултат, но првите два критериуми во никој случај не ги задоволи. Како прво на домашен терен првиот тим во Англија не смее да си дозволи да дојде во ситуација да брани очајно нерешено и тоа да му дозволи на противникот повеќе удари кон голот и повеќе корнери со таква разлика. Тоа не е тактичко надигрување, тоа е оставање на работите на чиста случајност. Другата работа е тоа што противиграта на Челзи воопшто не функционираше, што го покажува истиот факт на повеќето удари на гол од страна на Сити, повеќето корнери и повеќето создадени шанси. Не заборавај дека сета среќа што Агуеро промаши на 0-0 чиста шанса еден на еден што во 90% од случаевите ја дава и тоа што Пелегрини ве поштеди со влегувањето во игра на Лампард дури во 75тата минута. Специјалниот може колку сака да биде добар тренер, но ја заеба работата на вчерашниот натпревар, исто како што ја заеба на првиот натпревар со Сити.Не знам дали пратиш фудбал ама ако пратиш подобро престани
на вакви мајмуни како овај, не треба да му дозволат да влези поке на стадион. ДЕБИЛ.
убо напиша на твитер Овен за случката
I hate the fact that anyone can write a banner nowadays and not only get loads of press coverage but create an impression that that's what the majority think. 40,000 show their respect to Frank Lampard yet 1 nugget writes a pathetic message and press and pundits alike give him air time.
Не можи така, на една будала му текнало да вади ваков банер и овие по социјалните мрежи да пишат наслови како Лампард не е повеке легенда туку е предавник, нема смисла. Лампард беше пречекан од навивачите како шо му доликува, како легенда а не како предавник.Прегледај го приврзокот 113245
рековме[DOUBLEPOST=1422785103][/DOUBLEPOST]Moже една будала извадила банер, али прилично доста ги имаше што викаа Boooo кога Лампард ке примеше топка.
навивачите почнаа да викат така кога навивачите на сити почнаа да му го скандираат името негово.[DOUBLEPOST=1422785710][/DOUBLEPOST]не знам шо очекувавте вие од пречекот, со цвекиња да фрлат ко ке влегва ?И мене дочекот на Лампард не ми беше уопште спектакуларен. Што вика членот погоре фановите пееја "Челсеј, Челсеј, Челсеј", како да сакаа нешто друго да му кажат дури.. xD
рековме[DOUBLEPOST=1422785103][/DOUBLEPOST]
навивачите почнаа да викат така кога навивачите на сити почнаа да му го скандираат името негово.[DOUBLEPOST=1422785710][/DOUBLEPOST]не знам шо очекувавте вие од пречекот, со цвекиња да фрлат ко ке влегва ?