Da go imam videno toa megutoa imas li go procitano teksto so e nad tie brojcinja.Znaci da rezimiram:Дирекција “Б'лгарско гражданство” објавјава номерата на преписките, приклјучили с издаване на указ за придобиване на б'лгарско гражданство, по молби подадени по реда и условијата на ЗБГ, изм. Д. В. бр. 33 от 30.04.2010 в сила от 04.05.2010 г. както следва:Kaj so ima brojcinja od2012,2013.i drugi god ne e isto so ovaa Дирекција “Б'лгарско гражданство” објавјава номерата на преписките, приклјучили с издаване на указ за в'зстановјаване на б'лгарско гражданство, както следва: kaj so ima brojcinja samo od 2014 godina.Znaci придобиване i в'зстановјаване ne e isto, ne spagame nie vo vtorite so vikas ti od 2014 godina izlezele.da ne mesame babi i zabi.Tie vtorite kolku so se razbiram jas trazat obnova a nie trazeme dobivanje odnosno steknuvanje.Kolku so jas go razbiram bugarskio jazik neka me koregira nekoj od temava so znae podobro od mene dali sum u pravo ili ne.[DOUBLEPOST=1422657258][/DOUBLEPOST]
Moze jas samo gi gledav od posledniot broj so e vraten na dopolnitelna pa nanagore ne se vrakav nazad.Ali jas veruvam deka i tie ke izlezat u skoro vreme.