Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
Ега да е така :) @master2014
Иначе да прашам неколку прашања:
сакам да појдам на заверка на превод односно легализација на документи во Битолска амбасада е сега се јавив таму и ми рекоја дека не се закажува термин. мене ме интересира одам ги оставам и истот ден можам да завршам работа или треба да чекам? и каде треба да ги уплатам парите за легализација на рака или треба по банкиве да се траштам?
Znaci za bitola odis vo konzulatot i nosis prevedeni dokumenti i fotokopia i orginal od dopolnitelniot i mozis preku niv da gi ispratis sofia a se uplaka 45 evra vo uni banka

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Zdravo..vi gi procitav mislenjata vo vrska so bg pasosi unapred..i jas sum vo toj klub na iscekuvaci:) me interesira da ve prasam dokolku ima nekoj vreme i iskustvo da odgovori dali na nekoj mu e izlezen pasosot so site potrebni dokumenti kako na primer dokazi od tatko so nad 10 god bg pasos vo rok od 7 8 meseci..kaj nas vo istocna makedonija se zboruva i ima mnogu narod sto so dokumenti po tatkova linija go ima zedeno za 7 meseci otprilika .. pozz[DOUBLEPOST=1422644532][/DOUBLEPOST]Zdravo..vi gi procitav mislenjata vo vrska so bg pasosi unapred..i jas sum vo toj klub na iscekuvaci:) me interesira da ve prasam dokolku ima nekoj vreme i iskustvo da odgovori dali na nekoj mu e izlezen pasosot so site potrebni dokumenti kako na primer dokazi od tatko so nad 10 god bg pasos vo rok od 7 8 meseci..kaj nas vo istocna makedonija se zboruva i ima mnogu narod sto so dokumenti po tatkova linija go ima zedeno za 7 meseci otprilika .. pozz

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
@reading со сигурност можам да ти потврдам дека ако еден родител има бугарски пасош, процедурата е иста и трае од година и пол до две. Ако имаат двајцата родители пасош а лицето кое поднесува е над 14 г. тогаш процедурата трае покусо, околу шест месеци.[DOUBLEPOST=1422644961][/DOUBLEPOST]Кај мене за жал нема ништо ново.

Член од
21 јануари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
115
Denes se javiv vo ministerstvo vo sofija da dobijam informacii vo vrska so moeto drzavljanstvo... Im objasniv deka podiglo vreme ne mi se menja statusom ,, dopolnitelna proverka " iako dostaviv (kopija zavedena na notar) od bugarsko poteko-licna karta od poda lečen Cicko. Kako opravdivanje mi kaza deka navodno mora da bide original. Dali ima nekoj so slična situacija?

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
NE MI SE VERUA deka izleguvaat broevi so luge sto otisle vcera podale dokumenti za bg pass.JAS CEKAM OD PROKLETATA,KOLNATA,NIKAKVA 2012 god avgust:mad:

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
No dali pri podnesuvanjeto si gi imala potrebnite dokumenti za poteklo? Jas so sigurnost vi velam deka licno poznavam luge od istocna makedonjja sto go zele za 7 8 meseci ... site velat deka izledami tamo gledat po leppota ili neznam so i kako samo tie znaat kako brojkiite ne izlagaat po red.. ima nekoj ceka godina nekoj dve nekoj 4 zavisi..mojot posrednik mn dobro mi ja zavrsi rabotata jas vo rok od 20 dena go zedov i proizhodot i bev na intervju..

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
No dali pri podnesuvanjeto si gi imala potrebnite dokumenti za poteklo? Jas so sigurnost vi velam deka licno poznavam luge od istocna makedonjja sto go zele za 7 8 meseci ... site velat deka izledami tamo gledat po leppota ili neznam so i kako samo tie znaat kako brojkiite ne izlagaat po red.. ima nekoj ceka godina nekoj dve nekoj 4 zavisi..mojot posrednik mn dobro mi ja zavrsi rabotata jas vo rok od 20 dena go zedov i proizhodot i bev na intervju..
Pa veke go ustanovime toa deka gledaat prvo vo slikickite ako im se svigas togas proagas so bilo kakov dokumet.Ako ne si fotogenicen dzabe ti e i original bg star dokument.:pos::pos::pos:A brojkite ne izlavaat po red bidejki ima poveke komisii i prepiskite se podeleni i koja komisija kako zavrse taka gi stavat brojcinjata.isto kako i na intervju ko odes.Poveke sluzbenici go vrsat intervjuto.Po toa so lista deneska stasani se do 14091 e sega izmegu ima edno 50 brojcinja propusteni so se uste na zadolzitelna.

Член од
11 јуни 2014
Мислења
47
Поени од реакции
20
@Romano матичната служба од каде братучетка ми вадеше извод за татко и не сакаше да и даде потврда, туку ја прати во Министерство за правда.[DOUBLEPOST=1422459926][/DOUBLEPOST]Излезен е протокол 51
http://mjs.bg/25/1373/
Mene
Denes se javiv vo ministerstvo vo sofija da dobijam informacii vo vrska so moeto drzavljanstvo... Im objasniv deka podiglo vreme ne mi se menja statusom ,, dopolnitelna proverka " iako dostaviv (kopija zavedena na notar) od bugarsko poteko-licna karta od poda lečen Cicko. Kako opravdivanje mi kaza deka navodno mora da bide original. Dali ima nekoj so slična situacija?
A izvodi original odne se li?[DOUBLEPOST=1422650869][/DOUBLEPOST]
Zdravo..vi gi procitav mislenjata vo vrska so bg pasosi unapred..i jas sum vo toj klub na iscekuvaci:) me interesira da ve prasam dokolku ima nekoj vreme i iskustvo da odgovori dali na nekoj mu e izlezen pasosot so site potrebni dokumenti kako na primer dokazi od tatko so nad 10 god bg pasos vo rok od 7 8 meseci..kaj nas vo istocna makedonija se zboruva i ima mnogu narod sto so dokumenti po tatkova linija go ima zedeno za 7 meseci otprilika .. pozz[DOUBLEPOST=1422644532][/DOUBLEPOST]Zdravo..vi gi procitav mislenjata vo vrska so bg pasosi unapred..i jas sum vo toj klub na iscekuvaci:) me interesira da ve prasam dokolku ima nekoj vreme i iskustvo da odgovori dali na nekoj mu e izlezen pasosot so site potrebni dokumenti kako na primer dokazi od tatko so nad 10 god bg pasos vo rok od 7 8 meseci..kaj nas vo istocna makedonija se zboruva i ima mnogu narod sto so dokumenti po tatkova linija go ima zedeno za 7 meseci otprilika .. pozz
Ajde ne tropaj gluposti So mene na intervju vo oktomvri 2013 bea dvajca sto nivnite rodileli imaat bg pasosi i tie cekaat kako sto i jas cekam. kakvi sedum meseci kakvi bakraci So vakvi tezi samo vnesuvas zabuna kaj lugeto.[DOUBLEPOST=1422650947][/DOUBLEPOST]
@reading со сигурност можам да ти потврдам дека ако еден родител има бугарски пасош, процедурата е иста и трае од година и пол до две. Ако имаат двајцата родители пасош а лицето кое поднесува е над 14 г. тогаш процедурата трае покусо, околу шест месеци.[DOUBLEPOST=1422644961][/DOUBLEPOST]Кај мене за жал нема ништо ново.
potpolno se slozuvam

Последно уредено:
Член од
17 јануари 2015
Мислења
15
Поени од реакции
6
ke moze li da objasni nekoj sto ke smeni nov pretsedatel na dabc,dali se i ponatamu ministerstvoto ke gi koci rabotite i baraat se i sesto.Pa ne moze ako im se svigjas,mora da se povikuvaat na procedura.Sto ako dabc ja olesni procedurata za dobivanje proishod,a pravosudieto i ponatamu baraat stari originali koi gi nemaat 90% od kandidatite?

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
dali mozi da mi kazis broj od tvojot posrednik i kako se vika ?

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Izvini jas ne tropam nikakvi gluposti..i ne stvaram nikakvi tenzii..samo kazuvam sto znam ..i da poatojat luge sto izvaile pred edna godina pasos ..i imam pravo da si go kazam moeto mislenje ...a kraj kraeva sekoj so svoeto mislenje .. ti taka mislis jas mislam poinaku... rabotite okolu pasosite ne se znaat i zavisat od mnogu nesta.. da potenciram i od posrednici.[DOUBLEPOST=1422652557][/DOUBLEPOST]
Pa veke go ustanovime toa deka gledaat prvo vo slikickite ako im se svigas togas proagas so bilo kakov dokumet.Ako ne si fotogenicen dzabe ti e i original bg star dokument.:pos::pos::pos:A brojkite ne izlavaat po red bidejki ima poveke komisii i prepiskite se podeleni i koja komisija kako zavrse taka gi stavat brojcinjata.isto kako i na intervju ko odes.Poveke sluzbenici go vrsat intervjuto.Po toa so lista deneska stasani se do 14091 e sega izmegu ima edno 50 brojcinja propusteni so se uste na zadolzitelna.
Tocno;)..ama dali imas zabelezano deka ima brojki izlezeni i od 2014 ako podobro gi razgledas protokolite nanazad..:)

Член од
12 мај 2014
Мислења
89
Поени од реакции
81
Не се само 50 броја кои се прескокнати. Меѓу 12500 и 13000 не се ни пола разгледани.

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
тоа прашање сеуште ме копка најмногу....еден познајник праша на самато интевју и му рече дека е поминат засега на интевјуто но се разбира дека клучен збор ја има комисијата. значи врз основа на документите колку се исправни и се разбира на тоа дали си го поминал интервјуто..најбитно е да не си се збунил околу државјанството и потеклото...ако некој знај поконкретно нека објасни јас искрено толку знам.
a sto vsushnost pobitno prasuvaat na intervjuto i sto treba da se odgovori,vie ste pominale intervju znaete ve molam ako mozete da spodelite nekoi od prasanjata sto gi postavuvaat.

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
a sto vsushnost pobitno prasuvaat na intervjuto i sto treba da se odgovori,vie ste pominale intervju znaete ve molam ako mozete da spodelite nekoi od prasanjata sto gi postavuvaat.
prasuvaat sto si i treba da kazes blgarin od odma! Potoa te prasuvaat zaso ti e bg pasos..kolku pati si pojdena bg..i da kazes praznici bugarski..toa mene me prasaa

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom