R
red.devil
Гостин
Јас мислам генерално се казнуваат тие што ќе претераат, а има исклучоци да се извлече некој. Сега тоа често ни паѓа во очи зошто обично на тие што им е прогледано низ прсти ретко прават такви испади. Примерот со Агуеро и Венгер спаѓаат во таа група. Му се десило тоа на Агуеро еднаш - два пати во цел престој во Англија. Чудо големо.Мојот став е лицемерноста на ФА и двојните стандарди.
Па после останатото. Примеров што го кажа ти е исклучок и постои. Затоа не велам јас дека ФА постојано селектира, туку дека генерално го прави тоа.
А од друга страна (еве да го земиме Мурињо за пример) нема утакмица каде што не врши притисок врз судиите, често знае да се заебава на прес на нивна сметка, гестикулации итн. Зборот ми е човекот си има педигре за такви кошкања и сплетки и нормално е често да си добива вакви "казни". Истото важи и за Руни, Коста, Бартон и другите како нив што се. Фергусон имаше добивано казна, користеше телефон од трибини и ФА уште не завршена едната го казни пак.
Тие си имаат историја и нема што да им се прогледува. Еве Коста на пример, се чекаше утакмицата кога ќе "експлодира" човекот. Буквално го чекаше тој ден цела фудбалска јавност. Сите знаат што сорта е. Предходните утакмици имаше на неколку наврати такви нервозни испади ама толку можел да се воздржи изгледа. Се збирало во него повеќе од пола година.