Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.656
- Поени од реакции
- 88.480
Знаете што е најтажно.... што нашиве медиумски куќи мислат дека ако ги изгаснат најгледаните телевизии на нашите дигитални приемници, постепено ќе им се зголеми на нив гледаноста. Незнам што да ви кажам, мене пиштол на глава да ми стават, пак нема да свртам да ги гледам Шехерезад, Лисјата и Огнови на Љубовта... ова е само почетакот, осеќам за неколку години како што тргнала оваа власт ќе стави и забрана за онлајн гледање и симнување на филмови, се со цел нашиве телевизии да бидат удоволени. Мислам како сакаш да привлечеш гледачи ако по цел ден пушташ турско-индиски серии, српски мегашоуа, и документарци платени од моменталнава влада? Многу ниско е ова од нашиве телевизии и од агенцијава наша што ги гасат каналиве, но и самите знаат дека така нема да привлечат повеќе гледаност од публиката, ова им е само уште еден од низата очајни потези се со цел уште повеќе да профитираат од нашите џебови. Тоталитаризам.... или ќе гледаш ЈАС што ќе ти дадам, или воопшто ништо нема да гледаш.... али ај, и на нив ќе им дојде крајот, ништо не е вечно, па ниту овие моментално што ни го ускратуваат задоволството да гледаме КВАЛИТЕТНИ канали[DOUBLEPOST=1422607561][/DOUBLEPOST]Барем ние што сме на Близу не ги гледаме еден месец СК каналиве, така да не ни падна толку тешко оваа вест ![Лолз :icon_lol: :icon_lol:](/styles/default/xenforo/emot/icon_lol.gif)
![Лолз :icon_lol: :icon_lol:](/styles/default/xenforo/emot/icon_lol.gif)