Borci za covekovi prava...
Фотошопирани се тие фашистички знамиња бе, зарам не знаеш дека во Украина нема фашисти... сите тие се борци за права.
Еве ти ја бе тенеке вистината, многу порано пред Мајдан...
Не може тој да го слушне говорот, од тие што тропаат и вриштат позади во украинската Рада. Јас не можев ни јас да го разберам човекот се додека не го исклучив звукот и не ги читав титловите.
Ако не ти е јасно, истата улога (на тие во видеото што правеа циркус во украинскиот парламент) овде на форумов ја имаат локалните агитатори. Сметаат и смараат во дискусијата, се додека муабетот не отиде во офтопик, или додека не испровоцираат некој експлицитно да ги прекрши правилата па да биде баниран (и со тоа да не им смета во обврските).
Како што гледаш и од украинскиот парламент, не е демократија да оставиш сметање, тропање и вриштење во дискусија. Ретко (скоро никогаш) ја подржувам нашава актуелна владеачка структура, ама ги поздравив за исфрлањето надвор на опозицијата кога правеа такви мајмунски работи (како на клипов од украинскиот парламент).
тој дел и е руски, си го вратиле своето како ние да сме способни сега и да ги припоиме пиринска и егејска македонија, и во делот кај што се водат борби е претежно со руско население, јас не гледам да има немири во источна украина или во киев. иначе тебе и спероу ве плаќа некој? 24/7 ве има, некој од нас ќе искоментира еднаш дневно а вие гледам немате попаметна работа во животот
Не не, ама не ли разбираш дека обратно е, ти со подршка против америчката агенда во Украина... ја подржуваш сецесијата на Крим, значи подржуваш и сецесија во Македонија! (сарказам, се разбира).
Затоа поддржувај ги амерските агенди, како да тоа ќе значи нешто ако заради Х потреби им затреба да ја вовлечат Македонија во уште една војна со внатрешниот непријател... против кој не ни значи ништо ни евентуално членство во НАТО (скраја да е). Зарем не знаеше дека ние 80% и повеќе, сме ти биле ЗА членство во НАТО?
(повторно сарказам, се разбира... мора референдум да има за тоа)
Инаку, локалните агитатори извесно добро ги проучиле правилата, точно знаат до каде можат да провоцираат без да бидат санкционирани.