Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Бројче од 2012 86ХХ денес му е сменет статусот од дополнителна во задолжителна процедура. Однесени се дополнителни документи по права линија од прадедо бугарска лична карта. Документите се поднесени се негде во декември 2014.
se odnesuvas taka da ti i samo ti gi znaes site proceduri i ke otide vo sofija i sto ke mu kazat na salterorot vo sofija aj kazi mi.ne gi maltretirajte lugeto ZNACI NEMOZE BEV GOLEM OPTIMIST vo vrska za problemov .No ne moze procitajte gi mojte postovi i ke vidite ne deka jas znam poveke od site no vo momentov ne moze potesko e sega MNOGU POTESKO i pak ke napomenam ne si igrajte so fals dokumenti ke se izgorite nadevajte se samo na promena na zakonot ako se sluci proserdnici i samite oni gledaat da gi isklucat od celata procedura golemi pari se vrtaat tuka i daj prestani so toa brojkite aman

Член од
27 јануари 2015
Мислења
2
Поени од реакции
2
Zdravo na site !!!!
Barav informacii po internet i nekako stignav do kajgana...
Jas podnesov mart 2013 preku konzulatot vo bitola , vo mart 2014 priloziv original dokument od dedo mi deka e roden 1918 vo Strumica togasna Bugarija ... Denes po proverka mi se pojavi slednovo

Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ 4 от 2015 година.
Удостоверението е изпратено в консулството.
За да го получите трјабва да се јавите лично.

Dali moze nekoj sto e upaten vo rabotava da mi pomogne sto ponatamu
Ova bi trebalo da bide rabota na posrednikot no posle tolku vetuvanja raskrstiv so nego uste pred godina vreme ... Odnapred fala za sekoja informacija

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.012
Поени од реакции
867
Zdravo na site !!!!
Jas podnesov mart 2013 preku konzulatot vo bitola , vo mart 2014 priloziv original dokument od dedo mi deka e roden 1918 vo Strumica togasna Bugarija ... Denes po proverka mi se pojavi slednovo

Молбата Ви е уважена.

Ova bi trebalo da bide rabota na posrednikot no posle tolku vetuvanja raskrstiv so nego uste pred godina vreme ... Odnapred fala za sekoja informacija
одиш во битола и си го земаш државјанството. :)

Член од
16 август 2014
Мислења
13
Поени од реакции
16
Ако ти ја прекратат преписката надеж нема повеќе или...?

Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
Zdravo na site !!!!

Молбата Ви е уважена.

Ako e roden vo Strumica taa godina avtomatski e Bugarin? Aj objasni podetalno okolu ova. Dedo mi e roden 1920 tetovo pa da probam da go smenam toa tetovo vo strumica ako ne da smenam ako moze[DOUBLEPOST=1422354623][/DOUBLEPOST]
Ok. Ako dobijam nekoe info ti pisam.
]Denes si go proveriv brojceto 138xx/2013 i mi go dava slednovo: Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка.
Dali ova znaci deka mi baraat dokaz za poteklo? Bidejki soopstenie so novi broevi seuste ne e izlezeno?

Последно уредено:
Член од
27 јануари 2015
Мислења
2
Поени од реакции
2
Ako e roden vo Strumica taa godina avtomatski e Bugarin? Aj objasni podetalno okolu ova. Dedo mi e roden 1920 tetovo pa da probam da go smenam toa tetovo vo strumica ako ne da smenam ako moze[DOUBLEPOST=1422354623][/DOUBLEPOST]
]Denes si go proveriv brojceto 138xx/2013 i mi go dava slednovo: Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка.
Dali ova znaci deka mi baraat dokaz za poteklo? Bidejki soopstenie so novi broevi seuste ne e izlezeno?
Neznam momentalno go nemam vo mene da ti go pokazam dokumentot no znam deka pocnuvase so ``Kniga na rodeni vo Kralstvo Blgaria`` deka e krsten vo bugarska crkva i imase pecat i taksena marka od 1 lev ...

Licno ne ni cekav da se pojavam vo lista zosto od iskustvo so drugari site bea vrateni pa go priloziv znaejki deka samo toa moze da pomogne , a mislam deka sigurno ke ti baraat dokaz za poteklo

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Да. Кога ќе се соберат повеќе бројчиња тогаш ќе вадат соопштение. Но ти секако ако веќе не си оденесол дополнителни документи не чекај соопштение веднаш носи. Што побрзо тоа подобро.

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
Zdravo na site !!!!

Молбата Ви е уважена.

So toa dokument me iteresira dali odnese i izvodi za da gi povrzis rabotime. Oti slusam ako imas isto ime i prezime so dedoti netrebalo da gi povrzuvas so izvode.

Член од
17 јануари 2015
Мислења
15
Поени од реакции
6
ke moze li nekoj da razjasni okolu dve raboti
1.dokolku se odbie baranjeto za proishod dali te informiraat da doneses nekoj dokument ili samo dobivas odgovor deka si odbien bez obrazlozenie?
2. dobivas proishod, gi odneses potrebnite dokumenti vo ministerstvoto,go pomines intervjuto i cekas da ti izleze brojce i ti citas deka prepiskata e vrnata ili prekinata dali i kako te unformiraat zosto go napravile toa i sto da doneses dokolku treba.Kako ke znaes sto da se pravi.

Член од
8 јануари 2015
Мислења
28
Поени од реакции
11
Dance mnogu se ceka ako apliciras od ambasadata jas podnesov 20.10.2014 i uste me matkaat de zavrti za 2 meseca de zavrti za 3 meseca se ceka i po 7-8 meseca za proizhod preku ambasada preveduvacot mi kaza mislev deka me laze ama ne bilo taka a kaj e drugoto intervju itd itd[DOUBLEPOST=1422206510][/DOUBLEPOST]

Za predci ne se sekiraj ako imas da platis skap e ama vrsi rabota
Kaj moze da se napravi toa za predci (baba, dedo)

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
ти пишав пп кај да се обратиш.
ke moze li nekoj da razjasni okolu dve raboti
1.dokolku se odbie baranjeto za proishod dali te informiraat da doneses nekoj dokument ili samo dobivas odgovor deka si odbien bez obrazlozenie?
2. dobivas proishod, gi odneses potrebnite dokumenti vo ministerstvoto,go pomines intervjuto i cekas da ti izleze brojce i ti citas deka prepiskata e vrnata ili prekinata dali i kako te unformiraat zosto go napravile toa i sto da doneses dokolku treba.Kako ke znaes sto da se pravi.
2. mislam deka nema sansi da ja prekinat ili da te "vrnat" posle intervju, stom si gi pominala prvite 3 cekori ostanuva da cekas za BG pasos, i 99% nema pricina da te vrakaat ili da te odbivaat, barem taka mi objasni posrednikot, proishod bilo najvazno da te prifatat.. posle se bilo samo radi procedura

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
Zdravo na site !!!!

Молбата Ви е уважена.

odprilika so broj si kroz 13 ili 14 god inaku gotovo treba da go zemis vo bt kozulatot so zdravje passpotrtot

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Дали некој може со сигурност да ми потврди, дали е избран нов претседател во ДАБЧ и дали се работи за прв човек на Каракачанов или не.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom