Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2015
Мислења
94
Поени од реакции
48
Аплицирањето преку амбасада ти е исто како и во софија само што не идеш до софија, ама затоа е поспоро од амбасада ги пракаат по пошта твоите документи во бугарија и по пошта добиваат одговор. А дипломатска пошта пракаат 2 пати во годината. Можеш да поминеш и интервју и бројот ќе ти биде со неколку месеци задоцнување, пример јас бев на интервју 03 - јануари - 2014 а бројчето што го имам ми е 43хх/2014
Е сега на она твоето прашање дали можеш да се сликаш, можеш да одиш и да се сликаш во амбасада точно и можеш и пасошот да го подигнеш во амбасада. А дали можеш да го земеш документот од правосудие во амбасада мислам дека можеш и него ама треба да идеш во амбасада да им кажеш дека сакаш да го подигнеш таму.
Kako ti pisi na livceto ko go zemase brojceto koga e izdadeno od sofija[DOUBLEPOST=1422286017][/DOUBLEPOST]
Знае некој да каже што всушност значи "Преписката е прекината". Значи ли дека си одбиен или нешто друго??
Tebe te odbija koja godina bese na intervju i izleze protokol ili samo provere so brojceto

Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
zdravo na site vo forumov imam edno prasanje dali imate nekoj posrednik sto vaga stari dokumeti od sofia jas imam tocni podatoci od kaj se naogaat dokumetite I sto da bara .samo sto retko odam za sofia za da podnesam baranje.Ako znae nekoj neka mi pise.
I mene me interesira ova taka da ve molam dokolku ima takov dajte info

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
aj da ve prasam dali ima nekade vo bt da se moze da se izvadi lekarsko za bugarski pasos, normalno od privatnite nekade za pari,
pisete ako znaete kade mozi

Член од
11 април 2012
Мислења
4.606
Поени од реакции
5.301
Kako ti pisi na livceto ko go zemase brojceto koga e izdadeno od sofija[DOUBLEPOST=1422286017][/DOUBLEPOST]
Tebe te odbija koja godina bese na intervju i izleze protokol ili samo provere so brojceto
Неам никакво бројче од софија, поназад имам пишано дека сум почнал постапката преку амбасадата во скопје. За бројчето отидов во амбасада си прашав се јави тој пријателот на врата што е на некого внатре во амбасада му го издиктираа бројчето, ми го запиша на обично ливче и ми го даде.
Дополнителни уште не сум отишол да ги однесам зафатен бев со испити и работа, ама во наредниве недела две ќе појдам и тоа да завршам. Тие ќе ги носам директно во софија не преку амбасада.

Sent from my Nexus 7

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Бројче од 2012 86ХХ денес му е сменет статусот од дополнителна во задолжителна процедура. Однесени се дополнителни документи по права линија од прадедо бугарска лична карта. Документите се поднесени се негде во декември 2014.

Член од
26 јануари 2015
Мислења
2
Поени од реакции
0
Zdravo, jas sum nova na forumov, ve sledam podolgo vreme, me interesira dali nekoj dobil potvrden odgovor za drzavjanstvo so potvrdata sto se davase vo Strunmica. Jas izvadov potvrda vo septemvri no nema nisto od toa. Dali ima nekoj informacija dali se pominuva so taa potvrda ili za dzabe ja vadevme?

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Zdravo, jas sum nova na forumov, ve sledam podolgo vreme, me interesira dali nekoj dobil potvrden odgovor za drzavjanstvo so potvrdata sto se davase vo Strunmica. Jas izvadov potvrda vo septemvri no nema nisto od toa. Dali ima nekoj informacija dali se pominuva so taa potvrda ili za dzabe ja vadevme?
sega za sega dzabe e taa potvrda, idi se potesko i potesko, sega naj sigurno e da imas dokument od baba dedo....

Член од
26 јануари 2015
Мислења
2
Поени од реакции
0
mojot posrednik vika deka ima sansi noviot predsedatel da gi prifati tie potvrdi,toj vika 99% se sigurno so niv, ali jas ne veruvam

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
41
Здраво , доколку некој може да помогне: Број:100:):) од 2012 година, 2013 на дополнителна 2014 ноември поднесени документи од братучетка прва, статус сеуште на дополнителна.
Читам и не гледам некој со позитивно искуство од дополнителна постапка...
Ако некој знае добар посредник што може да заврши работа (парите не се проблем) би ве замолил да ми дадете контакт и ваше искуство.

Благодарност голема

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Здраво , доколку некој може да помогне: Број:100:):) од 2012 година, 2013 на дополнителна 2014 ноември поднесени документи од братучетка прва, статус сеуште на дополнителна.
Читам и не гледам некој со позитивно искуство од дополнителна постапка...
Ако некој знае добар посредник што може да заврши работа (парите не се проблем) би ве замолил да ми дадете контакт и ваше искуство.

Благодарност голема
Јас погоре напишав за сличен случај од 2012. Но треба да биде среќен ако не му ја прекинале постапката, затоа што доцни цела година со поднесување на дополнителни документи. За да биде сигурн дека е се во ред најдобро е да оди директно во Софија и да се распраша дали дополнителните документи се поднесени и дали се вио ред.

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
aj da ve prasam dali ima nekade vo bt da se moze da se izvadi lekarsko za bugarski pasos, normalno od privatnite nekade za pari,
pisete ako znaete kade mozi
Колкку што знам тоа лекарско може да ти го издаде и твојот матичен лекар. Потребен е образец од лекарска комора со воден жиг.

Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
здр повторно од мене, денес јас бев да го подигнам државјанството, инаку за тие што ке одат, пасошот, 2 слики, уплата од 50 лева во банка, и картончето што ти го даваат на интервју, и испринтана верзија од резервацијата што ја правиш на страната која ти стига на емаил друго не треба. Јас сам се закажав на страната, кога ке ти дојде времето пример 10:30, читаат службениците на врата пример 10:30 електронски што се за гражданство получавање, влегуваш внатре, спрат 5ти, во салонот стојат сите што веке се качиле и службениката ги прозива, седнуваш на биро пред неа, ти го зема тоа што го носиш, ти дава ливче да пополниш има презиме твое, денешна дата, потпис и адреса која ти е во план да си регистриран во бугарија (зависи како ке се договориш со посредникот, за приватна адреса се плака а за државната кај што има 30.000+ луге не), ти го дава државјанството и тоа е тоа натаму за 10 дена ти излегува ЕГН (единствен граждански нумер) и си спремен за сликање. Инаку од што бев денес луге некако спрема 2013та година истиот период бев јануари преслабо, од 2-3ца што напрајв муабет, како и со мојот и друг посредник се слушале муабети дека нешто од 15ти фебруари да се види да се смени да биди по старо и да не се бараат дополнителни документи. Колку е вистина времето ке кажи. :)

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Си ја загубив маил адресата што ја отворив специјално за аплицирањето :tapp: што да правам сега? во феб ми е прво одење за бг.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom