Хорор филмови

Пред некој ден го гледав Jessabelle...
Прикаскава клише ми делува некако ...

Што знам, просек, претераа на моменти (духот рецимо) ама според рејтингот што го има не знам дали е и OR. А? :D

Ок, имаше и напнати моменти (почеток и средина), ама на крајот... :facepalm:

http://www.imdb.com/title/tt2300975/ jessabelle
Не сум задоволна воопшто. Веќе видено веќе доживеано. Нз имам гледано други филмови слични и ми биле поубави. Во филмов се е лошо повеќе на трилер ми делува. Немаше некои страшни моменти нз според мое лично мислење беше фама на интернет дур излезе. И го дочекав на интернет да го гледам ама не ми остави никаква сатисфакција. Ме разочара

Пред некој ден го изгледав Annabelle. Доколку го имате изгледано The Conjuring, сигурно се сеќавате дека филмот почнува во еден стан кога две девојки се жалеа дека имаат проколната кукла во станот и неможе да се ослободат од неа, дури и да ја фрлат таа се враќа дома.
conjuring-doll-annabelle.jpg

Во филмов се работи за семејство кое од кога ќе ја земе куклава им се случуваат натприродни работи. Филмот е ок, просек е, не е лош, но далеку е од нивото од The Conjuring.
Од мене добра 6/10.

Dead snow 2

Нз кецо дали сте го гледале, небитно. Тој беше похорорски напраен, иако имаше и комични моменти. Двојкава е нешто повеќе на кај комедија праена, башка крвавите сцени кои знаеа да ги надминат сите граници :D

Не очекувајте хорор хорор, приказната е лесна, за тепање време измислена. Ок беа тие сат и 40 минути. Имаше и смешни ситуации, особено тоа јазикот шведски ли беше, дански ли беше абер немам.

Dead snow 2

Нз кецо дали сте го гледале, небитно. Тој беше похорорски напраен, иако имаше и комични моменти. Двојкава е нешто повеќе на кај комедија праена, башка крвавите сцени кои знаеа да ги надминат сите граници :D

Не очекувајте хорор хорор, приказната е лесна, за тепање време измислена. Ок беа тие сат и 40 минути. Имаше и смешни ситуации, особено тоа јазикот шведски ли беше, дански ли беше абер немам.
Норвешки :D

Хорори на Телма за празниците во 23 часот

денес - Тексашки масакр со моторна пила
утре - Паранормална активност 2
сабота - Петок 13
недела - Непокането

Бабадок е еден од полошите хорори годинава, се имам чуство дека филмот сакале да го направат како јапонскине хорори... додека гледаш да ти удира во психа приказната и атмосверата. Крајниот резултат е катастрофален, во филмот преовадлуваше:
- Дете кое ти одеше на нерви цели 90 минути
- Мајка која глумеше лудило во поголемиот дел од филмот
- И чудовиште кое нит знаеме како изгледа, нит сакавме да знаеме каков изрод е. Цело време слушавме само едно БА БА ДУК ДУК ДУК

Се на се, залудно потрошени 90 минути, филмот толку беше очаен што ни за момент не ме исплаши. Нека не ве лажи оценката на ИМДБ, "хороров" е тотална нула(n)

дефинитивно е жива глупост.

Аnnabelle го изгледав . Просек кој поминува. Имаше задоволителни сцени.
Сега Јessabelle ми е на ред. Oчекувам ист исход.

Анабел е солидно добар филм.... она што ме нервираше беа долгите и досадни дијалози, да ти се одмили да гледаш и филм и се.(n)

Ајде ако сакате предложете некој добри хорор филмови од 2014?
За 2014 би можел само овие да ти ги одвојам како надежни,некако слаба беше годинава за хорор филмови..
Annabelle-ако си го гледал The Conjuring,обавезно гледај го овој.Ги има сите потребни хорор елементи
As above so below-го немам гледано ама ми кажаа дека вредел
See no evil 2-После подолго време продолжение на истоимениот филм.Типичен слешр филм,но ако сакаш такви и ако 1 ти се свиѓал и овој би ти се допаднал.
The Babadook -австралиски филм,но одличен хорор.Има доста језиви сцени,а исто како Анабел не се наслонува на ефтини jump scares за да биде страшен.Едноставно атмосферата е таква

Бабадук ниту на најголемиот душман не би му го препорачал...:neetaka:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom