Македонија-Словенија 25.01. 16:30 h(1/8 финале на СП)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе се пласира во четвртфинале?

• Вкупно гласачи
    180
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Столе и Н. Марковски се позитивните работи од ова светско. Формираат добар тандем на пивоти со различни квалитети и одлично се надополнуваат, секако Столе е далеку подобар ама и Никола одличен беше. Манасков и Георгиевски по навика кога треба најмногу промашуваат, ама и кај нив има напредок. Сега полека нека се почни со промена на генерација, понатаму да одиме без Борко и/или Диви, Вуги, Ф Лазаров, Јоноски, циркузантот Злате , а богами и брат му Наум.

покрај толку сензајковци и јас имам нешто да додадам а нема да биде ништо ново

реков сто пати одбрана 6-0 на 6 метри ке не убијат, факт два велко и ацо интелект слабо, не смееја да излеват на 8-9, целата одбрана требаше да биде поподвизжна како со тунис, но прашање е колку имавме сила, за да бранат голманите треба и другите да завршат пола работа да се рабереме, друга работа е што словенците играеја јака одбрана не прочитаа а ние немавме ногу комбинации и втора опција, пак силевме во средината како со хрватска. изгледа толку ни е силата да бвидеме реални, словенија играше паметно исто како Металург во лига шампиони, со малку изгубени топки, Козлина ѕвер.
Обрван ме изненади, немаше подготвено резервна тактика, заслужено сме си дома

Лекција по ракомет.
Пак правете анализи и кажувајте дека некад не треба да се калкулира, ете ни го.
САмо глуп и прост човек може да избере појак противник а има на тацна противник како Катар.
Штета само за ајварот што не победија.
:D
АМАН СО ТОЈ КАТАР!
Ете Катар и да беше, шо?
Борко и Диви пак ќе немаа ден и ШО?
БЕЗ ГОЛМАН УТАКМИЦА НЕ СЕ ДОБИВА, аман главата тапан ми ја направивте.
Плус и одбраната потфрлаше.
Кога не потфрлаше одбраната, овие примаа лесни голови.

Бог да чува.... отековте со Катар. А исти ни беа шансите буквално.

Јас само ќе кажам дека се изнервирав многу, ама ги сакам највеќе на свет. Едноставно некогаш не функционира нешто, среќата не не послужи малку и тоа е.

Еднаш добро судење ќе имаме и ќе отиде се у мајчину.

П.С Го читам Миркуловски дека не требал да добие црвен... ооо пријателе колку ти беше заслужен не си ни ти сам свесен.

АМАН СО ТОЈ КАТАР!
Ете Катар и да беше, шо?

Јас само ќе кажам дека се изнервирав многу, ама ги сакам највеќе на свет. Едноставно некогаш не функционира нешто, среќата не не послужи малку и тоа е.

Колку што "едните" го потат со Катар, "вие другите" па го испотивте со тоа што сме немале среќа.
Сфатете дека не е до среќата, кога највеќе требаше ние ја изигравме најслабата утакмица на СП и заслужено изгубивме.

Мене половиот орган ме боли тоа што Македонија изгубила. И така спорт многу ретко пратам, но тоа што ме боли е со мои даноци да им плаќам шопинзи и карти на тие државни лижогзци, татини и мимини функционерчиња и шопинг курви коишто отишле на ебанка, а не поради тоа што толку се потресени дали Македонија победила или изгубила. Можеби затоа ставаа новини пред себе во салата за да ебачите потешко ги препознаат.

Сите се научници и врвни спортисти на форуми, но како за чудо зошто никој од вас не стана врвен ако се беше така лесно како што зборувате? Толку е талентот на целокупниот македонски народ. Ова е максиумот и не знам зошто сите паѓате во некои трансови, разочарувања или било што? Поради тоа што ви пумпаат science fiction резултати и дострели?

Да се надеваме дека нема да "избегаат" т.е да се пензионираат неколкумина како кошаркарите,зашто тоа ќе значи потоп.Не ми се верува,ама и за кошаркарите не ми се веруваше.:)

Диви ништо чудно да се пензионира,не добива минутажа а и си начука години.Уште малце 38.Еј,можеби ќе останеме само со шмекерот и Наколче.:pijani::popce:
Одвај "плимата" ваѓа по некој млад ракометар,ама кај се голманите ?
Шмекерот има големо его,може да избега секој момент ама додека игра Кире не би требало.

Лазаров мислам дека ќе тера уште неколку години,голем спортист,нема мака со повреди,класичен професионалец.Алал вера.

Гробарот кај и да е ќе ги начука 35 години,мака мачи со повреди,на Металург не му се знае судбината и многу реално е да се пензионира.Мада од него ништо не губиме,Нелоски и Талески подобро ќе играат.Замина неговото време кога беше навистина солиден.

Димовски антиспортистот 100% става крај на неговата кариера.Мојсо мали ќе згине како Темелков.Ама Костески е замена.:pov::yid:

Јоновски има 34 години,се послаб и послаб е.

Како што и кажав прееска,за Вугринец обавезно метла.

Јас очекувам барем тројца да се пензионираат или откажат од репрезентацијата.

Селекторот си заврши добра работа,ама Борко му ја уништи добрата работа кога највеќе требаше.Е сега,тој е тренер на Шамбери и најлошо можно сценарио би било да се посвети на клупскиот ракомет.:shok2:Во никој случај тоа не би требало да се случи,да се надеваме на добра завршница.

За наредното Европско Првенство се надевам дека ќе се научат да прават паметни фаули,да не се повлекуваат на 6 метри кога имаат играч повеќе а немаме голман да брани удари од далечина(да прават притисок а не џиу џитсу зафати),да се растури "гранитното дуо" Јоновски и Маркоски т.е би сакал некој нов тандем да се воигрува.Нелоски и Маркоски помладиот,ако му фаќа акалот да се унапреди а не да се уназади.
Пробивањата ала Наумче да се искоренат,гледаш дека немаш шанса помеѓу грамади додај ја топката на другите ,џабе форсирање без никаква логика.Миркуловски ја има таа особина,што не е и чудо.Да се истренира резервен пеналџија,а не кој што стигне.

Доколку Талески и Нелоски добиваат само по 10-15 минути,веднаш ќе се промени стилот на нашата селекција и ќе бидат многу поразврсни со удари од далечина.На лев и десен бек топџии а во средина класичен плејмејкер.:ojeaa::drk:

Тоа е тоа,отидовме јабана.:icon_mrgr::oeoeoe::oeoeoe:

Аууууу колку ни се дигнани главите. У сè, буквално у секој можен спорт. Секое под-отварање на врата ние го гледаме како влез у другата соба. Сакав победа, да, али реалноста е друга. Зачудив се зашо толку ногу гласале горе на прашањето дека ние ќе победеме кога шансите искрено ни беа само 50%.
О, и Вие смешните со „Требаше да изгубеме од Острија за да играме со Катар“, НЕ и НЕ! Добро е шо победивме пошо добитен на спортска, четири стотки.
Повеќе среќа на наредно светско. Желбата за медал останува и најверојатно ќе освоиме еден кога ќе еволуираме малку.

Колку што "едните" го потат со Катар, "вие другите" па го испотивте со тоа што сме немале среќа.
Сфатете дека не е до среќата, кога највеќе требаше ние ја изигравме најслабата утакмица на СП и заслужено изгубивме.
Не реков дека немаме среќа и затоа изгубивме, читај малку.
Реков некогаш едноставно нешто не функционира и плус на крајот и малку среќа фалеше, далеку од тоа дека немањето среќа направи да го изгубиме цел натпревар.

Со млитава одбрана и ОЧАЈНИ голмани на кои не им оди и не бранат - толку е. :)
Само кој да ме прочита убаво. :)

И за крај, јас сум си малку филозоф, па пишувам на долго и на широко, еве Џену све си кажа, кратко и јасно:
Еден Шкоф го направивме Ландин, па за Шариќ. Дај не бидете после војна генерали, можевме без проблем да ја добиеме Словенија да имавме нешто налик голман на гол.
Пази да не ќе имавме фер судење против Катар како денес.

Абе имаше удел и голман ама беше се до голманите... за добар голман важна е и добра одбрана.. зошто полесно се брани изнуден шут и шут од потешка позиција него ли чист влез на 6 метри. Не викам дека не можеа подобро да бранат голманите, можеа, ама и одбраната ни изигра многу лошо, многу чисти пробиви имаа Словенците. 13 - 7 беше разликата во одбрани. Тоа е тоа колку и да збориме пројде, сите гледавме и знаеме каде ни беа грешките, и плус на тоа еден мал дел и немање среќа, сепак 3 - 4 стативи не се малце. Туку која ни е иднината на голманската позиција ?

Оти фино лепо не го гледавте ракометот на Сител ТВ.
Таму нашите победија :)

Ние сме едно напатено и тажно државиче, и такво ќе си останеме засекогаш. Пораз ко пораз, увек се дешава, некогаш треба да се критикуваат ракометарите, некогаш тренерот, некогаш судиите, али јас денес не можам ништо посебно да им замерам. Има една многу битна работа во спортот, а тоа е среќата. Барселона во фудбал во 2009 или кога и да беше, играше против Челзи во Лондон и губеше 1-0 и беше тотално надиграна за во 90та минута Иниеста да здрви една од 20 метри и да влезе во финалето и потоа глатко да го освои. А зборуваме за тимот кој го играше веројатно најдобриот фудбал некогаш виден во историјата на овој спорт. Е денес ние таа среќа ја немавме за жал. 4 или 5 промашени седмерци, не ми текнуе точно колку беа, 50 стативи, и уште толку зицери. Е јебеш га, кога нејќе нејќе, факт е тоа. За наша жал и голманите немаа ден и сите овие фактори наведуваа на пораз.

Како што реков, немам апсолутно никаква замерка кон момците, изгинаа на терен, немаа спортска среќа и загубија. Тоа е спортот, некогаш победуваш, некогаш губиш... Жал ми е премногу за Кире, врвен спортист, греота е што не изигра бар една Олимпијада. Затоа пишав погоре, ние сме напатено државиче, зашо увек, ама увек мора на нас да ни се дешаваат вакви ствари, односно да немаме грам среќа во клучните моменти, буквално во секој ебан спорт. Мислам да даваат шаховска репрезентација на Македонија, нашиов ќе му ги земе сите фигури на другиот и кога ќе остане потегот за шах-мат ќе ги удри со рака неговите фигури и сите ќе паднат. Ти еам усраниот живот ти еам. :boksix::boksix:

АМАН СО ТОЈ КАТАР!
Ете Катар и да беше, шо?

П.С Го читам Миркуловски дека не требал да добие црвен... ооо пријателе колку ти беше заслужен не си ни ти сам свесен.
Барем Катар немаше да ни прави контри на реализирана наша контра.
10 гола ни дадоа со таа брза транзиција словенциве.
Све се играчишта бе, на секоја позиција словенциве скоро имаат пдобри играчи од нашите, а циганиве што тројца играчи имаат другите се чист просек. Не разбирате вие излеа, многу полесно ќе го затворевме пиченцто Марковиќ, и ќе решевеме еден проблем.
Се испичкавме од двајца сдуии, а не од Катар и испаднавме глупи.

Катар-Австрија ја судеа хрватски судии.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom