Да се надеваме дека нема да "избегаат" т.е да се пензионираат неколкумина како кошаркарите,зашто тоа ќе значи потоп.Не ми се верува,ама и за кошаркарите не ми се веруваше.
Диви ништо чудно да се пензионира,не добива минутажа а и си начука години.Уште малце 38.Еј,можеби ќе останеме само со шмекерот и Наколче.

Одвај "плимата" ваѓа по некој млад ракометар,ама кај се голманите ?
Шмекерот има големо его,може да избега секој момент ама додека игра Кире не би требало.
Лазаров мислам дека ќе тера уште неколку години,голем спортист,нема мака со повреди,класичен професионалец.Алал вера.
Гробарот кај и да е ќе ги начука 35 години,мака мачи со повреди,на Металург не му се знае судбината и многу реално е да се пензионира.Мада од него ништо не губиме,Нелоски и Талески подобро ќе играат.Замина неговото време кога беше навистина солиден.
Димовски антиспортистот 100% става крај на неговата кариера.Мојсо мали ќе згине како Темелков.Ама Костески е замена.

Јоновски има 34 години,се послаб и послаб е.
Како што и кажав прееска,за Вугринец обавезно метла.
Јас очекувам барем тројца да се пензионираат или откажат од репрезентацијата.
Селекторот си заврши добра работа,ама Борко му ја уништи добрата работа кога највеќе требаше.Е сега,тој е тренер на Шамбери и најлошо можно сценарио би било да се посвети на клупскиот ракомет.

Во никој случај тоа не би требало да се случи,да се надеваме на добра завршница.
За наредното Европско Првенство се надевам дека ќе се научат да прават паметни фаули,да не се повлекуваат на 6 метри кога имаат играч повеќе а немаме голман да брани удари од далечина(да прават притисок а не џиу џитсу зафати),да се растури "гранитното дуо" Јоновски и Маркоски т.е би сакал некој нов тандем да се воигрува.Нелоски и Маркоски помладиот,ако му фаќа акалот да се унапреди а не да се уназади.
Пробивањата ала Наумче да се искоренат,гледаш дека немаш шанса помеѓу грамади додај ја топката на другите ,џабе форсирање без никаква логика.Миркуловски ја има таа особина,што не е и чудо.Да се истренира резервен пеналџија,а не кој што стигне.
Доколку Талески и Нелоски добиваат само по 10-15 минути,веднаш ќе се промени стилот на нашата селекција и ќе бидат многу поразврсни со удари од далечина.На лев и десен бек топџии а во средина класичен плејмејкер.

Тоа е тоа,отидовме јабана.