Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Да: „...веројатно е...„ е израз на кој може да се изгради секоја шпекулација, но не се гради и вистина.
СИГУРНО е дека не се стануваше Римски граѓанин со окупација од страна наРим како што ти велеше, Савле станал Римски граѓанин или купувајќи го, или служејќи во римска легија или поради особени заслуги за римската власт.

СИГУРНО е дека не се стануваше Римски граѓанин со окупација од страна наРим како што ти велеше,.

По бе, паша зоти: римски граѓанин се станувало „онака„, од забава...[DOUBLEPOST=1422129199][/DOUBLEPOST]
Савле станал Римски граѓанин или купувајќи го, или служејќи во римска легија или поради особени заслуги за римската власт.

Пак „набадаш„. дај нешто поопипливо и поубедливо како потврда за твоево „набадање„.
Св. Ап. Павле за себе вели дека е и римски граѓанин, што значи дека неговата етничка припрадност не била пресудна за да биде граѓанин на тогашната римска Империја.

По бе, паша зоти: римски граѓанин се станувало „онака„, од забава...
Савле станал римски граѓанин и со тоа се стекнал и со големи права, заштита и привилегии во Рим

Савле станал римски граѓанин и со тоа се стекнал и со големи права, заштита и привилегии во Рим

Ова го велиш седејќи пред мониторот или имаш и нешто појќе, како поткрепа за твоево мудрување?

И, кои се тие привилегии кои Павле ги стекнал? Кој го уби Св. Ап. Павле?

По бе, паша зоти: римски граѓанин се станувало „онака„, од забава...[DOUBLEPOST=1422129199][/DOUBLEPOST]

Пак „набадаш„. дај нешто поопипливо и поубедливо како потврда за твоево „набадање„.
Св. Ап. Павле за себе вели дека е и римски граѓанин, што значи дека неговата етничка припрадност не била пресудна за да биде граѓанин на тогашната римска Империја.
Во Писмата не стои како Савле станал Римски граѓанин, но се знае како можело да стане, пошто бил евреин и член на еврејски суд - значи бил по националност евреин - јудеец а не римски граѓанин, така да граѓанството го стекнал или со купување или со верно служење на римската власт

Последно уредено:
Ова го велиш седејќи пред мониторот или имаш и нешто појќе, како поткрепа за твоево мудрување?

И, кои се тие привилегги кои Павле ги стекнал? Кој го уби Св. Ап. Павле?
Павле не се знае кој го убил или дали воопшто некој го убил или умрел или пострадал по патишта. Христијаните му извадиле муабет дека ѓо римјаните го убиле али то е само празно набадање без ни еден единствен доказ за тоа. Павле се повлекол во рим и живел таму како богат човек.

Еве, јас незнам: напиши како Св. Ап. Павле станал римски граѓанин.
Можел да стане на 2 начини - купувајќи го римското државјанство (што чинело цело богатство) или со заслуги сторени кон римската власт.
Кој и да е начинот Павле сакал да биде риимски граѓанин, со сила не станал[DOUBLEPOST=1422129551][/DOUBLEPOST]
Па дај ми од писмото цитат кој и кога го убил Павле

Христијаните му извадиле муабет

Ти си едниствениот на форумов, кој зборува за теми во кои не верува, а „вади муабети„ по слободно нагаѓање...[DOUBLEPOST=1422129674][/DOUBLEPOST]
Можел да стане на 2 начини - купувајќи го римското државјанство (што чинело цело богатство) или со заслуги сторени кон римската власт.

Дај докажи ги наведениве начини на кои Св. Ап. Павле купил римско граѓанство.[DOUBLEPOST=1422129738][/DOUBLEPOST]
Па дај ми од писмото цитат кој и кога го убил Павле

А ти дај ми цитат од Писмото за рецептот за сарма од свинско, завиткано во лозов лист. Овој одговор одмана ми го должиш.

А ти дај ми цитат од Писмото за рецептот за сарма од свинско, завиткано во лозов лист. Овој одговор одмана ми го должиш.
А ти сеуште го должиш одговорот на прашањето, каде во библијата пишува дека бог ги створил ангелите, гравитацијата и времето. Нешто често во последно време си неодговарач на поставени прашања.

А ти сеуште го должиш одговорот на прашањето, каде во библијата пишува дека бог ги створил ангелите, гравитацијата и времето. Нешто често во последно време си неодговарач на поставени прашања.

Веќе ти одговорив...Ако не можеш да ги видиш посочените места во Постанокот, тоа не ќе е мој пробљем.

Веќе ти одговорив...Ако не можеш да ги видиш посочените места во Постанокот, тоа не ќе е мој пробљем.
Не батка, никогаш не си одговорил, не е поштено да се лаже. Бројки не, цитат да посочиш.
А и друга работа еве ќе ти кажам, во истиот тој демек некогаш (читај никогаш) посочен цитат исто пишува и за сарма од лозов лист и за Мики Кец од Кајгана. Повели демантирај ме, ако мојш, разбира се.

П.С. Заборавив, на истото тоа демек посочено место пишува и дека бог е творец на сето зло.

Последно уредено:
Дај докажи ги наведениве начини на кои Св. Ап. Павле купил римско граѓанство.
Савле бил римски граѓанин, можел да биде или по раѓање (ако татко му бил римјанин- но тогаш немаше да биде свештеник во јудејски суд и храм, или да се здобие со римско државјанство на еден од можните начини
- Да го купи
- Да служи 20 години во Римска легија
- Да го заслужил со верна и предана служба кон Римската власт

Пошто Савле не бил легионер, испаѓа дека или го купил (а бил богат човек) или го заслужил (римјаните многу добро се грижеле за него да не му се случи нешто)
На било кој начин да го стекнал - го стекнал со сопствена желба и залагање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom