- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.486
- Поени од реакции
- 18.512
Како што те разбирам ти си против Украина, само затоа што ги мразиш САД и ЕУ?Се изнакажаа јаки работи изминативе неколку страни.
Од тоа дека македонците ги поддржувале украинците, руските интереси не биле и наши, сме биле србомани итн итн..
Во глобала македонците или ја поддржуваат Русија или се незаинтересирани околу ситуацијата во Украина. Тоа се гледа и по форумов, каде најмалку 80% од членовиве овде во конкретниов случај ја поддржуваат руската позиција.
Поддржувачи на западот се 7-8 (со се албанците).
Љутица Богдан не не претставува нас останатите "про-руси". Јас лично се гадам од македонски србоманчиња, иако тој по се изгледа си е србин по потекло.
Незнам зошто си го тргна грчкиот аватар, а за навредите како тоа некои овде биле во филм дека се наследници на воинот на коњ, треба да одмориш од тема.
Јас лично, а верувам и повеќето овде, не ја поддржуваме Русија поради голема љубов или русофилство. Далеку е Русија од ангелска земја на правдата и убавините во мои очи.
Работата е што јас сум силно против "другата страна" претставена од САД и ЕУ во случајов. Нив многу добро ги познаваме.
Нив од прва рака ги имаме осетено.
Не постојат гаранции дека Русија во иднина би застанала на наша страна. Меѓутоа со моменталната ситуација во светот и нашите маки како земја, нивните и нашите интереси можат да се поклопат.
Да навивам за ЕУ и САД и покрај неверојатниот секс кој ни го даваат веќе долги години е надвор од здравиот разум. Тоа е веќе садо-мазохизам.
Стварно е надвор од разумот како македонец да поддржуваш растурање на една земја, и искрено се сомневам дека секој македонец може да и даде оправдување на Русија за тоа што и го прави на Украина, само затоа што ги мрази ЕУ и САД.[DOUBLEPOST=1422122592][/DOUBLEPOST]
Па никој не бара доказ за тоа, и самите Украинци потврдуваат дека имаат наемници од странство и тоа најмногу од скандинавските и балтичките земји.Бараше некој доказ дека има странски наемници на страна на УА??
Самите украинци денеска ни одговорија на тоа прашање.
Гледајте од 2 и 30 натака. Ќе слушнете кристално чист англиски акцент и одговор.
А и сосема е во ред да си ангажираат кого сакаат за да си ја сочуваат земјата.
Од друга страна не знам кој к*р бараат русите во Новорусија, па дури и име и смислија, зар мала е Русија па уште експанзија?!?
Последно уредено: