- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
А во нашето?Супер. Значи немаш појма и бегаш.
Завршивме.
Е сега, за останатите. Во секое нормално општество мора да постои некој и некаков коректив на лудилото.
А во нашето?Супер. Значи немаш појма и бегаш.
Завршивме.
Е сега, за останатите. Во секое нормално општество мора да постои некој и некаков коректив на лудилото.
Пишува горе "нормална држава", аман!А во нашето?
Добро бе, не се карај, аман...Пишува горе "нормална држава", аман!
Од кај го набави инфово? Ова Миленко да не го има кажано во емисија кај него?Анархијата е добра работа да му се случи на еден систем, затоа што во анархија само најспособните прежуваат и се истакнуваат, нема да има заштита од никого и ќе се почне од ново. Потребно е да се случува глобално на 2 000 години . Само за прочистување на човековата раса. Инаку е класична утопија, џабе гледаш ко негледаш
Не толку колку анархо-капитализмот. Мислењата се поделени. Некои сметаат дека е, некои дека не е.Дали поимот Анархокомунизам според вас е оксиморон?
Како гледате на тој поим?
Мој став, и тоа што јас мислам по ‘скромно‘ читање. А ти што си, стенографски бележник на Миленко ???Од кај го набави инфово? Ова Миленко да не го има кажано во емисија кај него?
Незнам во кој дел е земено позитивното ???Не воопшто, затоа што станува збор за две блиски идеологии. Од комунизмот е земено само позитивното(барем јас така гледам на тоа).
Под позитивно мисли на начела и ставови во пресек со анархијата.Незнам во кој дел е земено позитивното ???
примарно е изгледа на целењето кон економска еднаквост и статус на луѓетоПод позитивно мисли на начела и ставови во пресек со анархијата.
Има и ред други заеднички принципи. Анархистите и комунистите имаат заедничка историја на кооперативност и заедничко дејствување.примарно е изгледа на целењето кон економска еднаквост и статус на луѓето
безвезе ми се субтеориите анархо-комунизам/капитализам/синдикат
Да. И историјата нѐ учи дека не треба да им веруваме. Дејствуваме заедно и на крај го јадеме баш од нив. Авторитарни копилиња!Има и ред други заеднички принципи. Анархистите и комунистите имаат заедничка историја на кооперативност и заедничко дејствување.