- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.197
Супер. Значи немаш појма и бегаш.
Завршивме.
Е сега, за останатите. Во секое нормално општество мора да постои некој и некаков коректив на лудилото.
А во нашето?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Супер. Значи немаш појма и бегаш.
Завршивме.
Е сега, за останатите. Во секое нормално општество мора да постои некој и некаков коректив на лудилото.
Пишува горе "нормална држава", аман!![]()
Од кај го набави инфово? Ова Миленко да не го има кажано во емисија кај него?Анархијата е добра работа да му се случи на еден систем, затоа што во анархија само најспособните прежуваат и се истакнуваат, нема да има заштита од никого и ќе се почне од ново. Потребно е да се случува глобално на 2 000 години. Само за прочистување на човековата раса. Инаку е класична утопија, џабе гледаш ко негледаш
![]()
Дали поимот Анархокомунизам според вас е оксиморон?
Како гледате на тој поим?
Мој став, и тоа што јас мислам по ‘скромно‘ читање. А ти што си, стенографски бележник на Миленко ???Од кај го набави инфово? Ова Миленко да не го има кажано во емисија кај него?
Не воопшто, затоа што станува збор за две блиски идеологии. Од комунизмот е земено само позитивното(барем јас така гледам на тоа).
Незнам во кој дел е земено позитивното ???
примарно е изгледа на целењето кон економска еднаквост и статус на луѓетоПод позитивно мисли на начела и ставови во пресек со анархијата.
примарно е изгледа на целењето кон економска еднаквост и статус на луѓето
безвезе ми се субтеориите анархо-комунизам/капитализам/синдикат![]()
Има и ред други заеднички принципи. Анархистите и комунистите имаат заедничка историја на кооперативност и заедничко дејствување.