- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
А во нашето?Супер. Значи немаш појма и бегаш.
Завршивме.
Е сега, за останатите. Во секое нормално општество мора да постои некој и некаков коректив на лудилото.
![Кезец :Кезец: :Кезец:](/styles/default/xenforo/emot/kez.gif)
А во нашето?Супер. Значи немаш појма и бегаш.
Завршивме.
Е сега, за останатите. Во секое нормално општество мора да постои некој и некаков коректив на лудилото.
Пишува горе "нормална држава", аман!А во нашето?![]()
Добро бе, не се карај, аман...Пишува горе "нормална држава", аман!![]()
Од кај го набави инфово? Ова Миленко да не го има кажано во емисија кај него?Анархијата е добра работа да му се случи на еден систем, затоа што во анархија само најспособните прежуваат и се истакнуваат, нема да има заштита од никого и ќе се почне од ново. Потребно е да се случува глобално на 2 000 години. Само за прочистување на човековата раса. Инаку е класична утопија, џабе гледаш ко негледаш
![]()
Не толку колку анархо-капитализмот. Мислењата се поделени. Некои сметаат дека е, некои дека не е.Дали поимот Анархокомунизам според вас е оксиморон?
Како гледате на тој поим?
Мој став, и тоа што јас мислам по ‘скромно‘ читање. А ти што си, стенографски бележник на Миленко ???Од кај го набави инфово? Ова Миленко да не го има кажано во емисија кај него?
Незнам во кој дел е земено позитивното ???Не воопшто, затоа што станува збор за две блиски идеологии. Од комунизмот е земено само позитивното(барем јас така гледам на тоа).
Под позитивно мисли на начела и ставови во пресек со анархијата.Незнам во кој дел е земено позитивното ???
примарно е изгледа на целењето кон економска еднаквост и статус на луѓетоПод позитивно мисли на начела и ставови во пресек со анархијата.
Има и ред други заеднички принципи. Анархистите и комунистите имаат заедничка историја на кооперативност и заедничко дејствување.примарно е изгледа на целењето кон економска еднаквост и статус на луѓето
безвезе ми се субтеориите анархо-комунизам/капитализам/синдикат![]()
Да. И историјата нѐ учи дека не треба да им веруваме. Дејствуваме заедно и на крај го јадеме баш од нив. Авторитарни копилиња!Има и ред други заеднички принципи. Анархистите и комунистите имаат заедничка историја на кооперативност и заедничко дејствување.