Македонија-Хрватска 21.01. (26-29)

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши двобојот на Балканските велесили?

• победа на Македонија

Гласови: 74 58,7%
  • нерешено

Гласови: 19 15,1%
  • победа на Хрватска

Гласови: 33 26,2%

• Вкупно гласачи
    126
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Како тргна натпреваров си реков имаме шанса да победиме.... и стигна средина на второ полувреме и се се промени, незнам што им стана на нашиве. Ама и не дека судиите цело време беа реални.

Како и да е, се надевам повеќе среќа кога ќе играме со Австрија:)

Ај почекајте кога ќе излезе статистика за натпреварот ќе правиме муабет. Шегиве ви се топ бтњ.
http://www.ihf.info/files/CompetitionData/153/pdf/41FTR.PDF

Столе 3/3
Има две технички грешки во напад, едната е престапот во ситуација која реално и не беше најповолна, туку топката дојде до него кога веќе со ногата беше внатре.

Еве ти и вкупно:
Столе 10/10
http://www.ihf.info/files/CompetitionData/153/pdf/MKDTOTAL.PDF

Столе е најдоброто нешто што и се случило на репрезентацијава годинава, дај не јадете.
Само некој што гледа инцидентно ракомет ќе каже дека Столе не е добар пикер, не знам зашто уопште ги земате у предвид таквите коментари.

Столе има муда од бик :icon_lol: една од најсветлите точки на репрезентацијава.
Него добро што Шпанциве ја свртеле со Катар утакмицава, кој ќе играше со нив ако изгубевме и со Австрија случајно

Обрван или како и курац да се викаш да умреш бе стоко неписмена .Го става лингурон пензионерски Вугринец , го става Филип у клучен момент и класика си се посра , го става НИКОЛА МАРКОВСКИ АЛО НИКОЛА ЈЕБЕНИ МАРКОВСКИ ДРВО НАЈГОЛЕМО место Столе и утиња 2 зицера , да влезевме со +2 на полувреме жими ова што ке играа така усташиве второ полувреме, ке играа ко посрани и ке си ги плеснефме .Нема бе тоа ти е проклетија некоја си имаме со овие тренери

Столе е одличен,нема потреба од негативности,би сакал и Обрван после целово првенство да остане,одличен е и добро ги води.Мора многу повеќе напад од крилата и прогресивен напад,некако пасивни во движење и се потпираме на поединци ...

Дај вие шо не се разбирате, во кои спаѓам и јас , не трескајте безвезни коментари колку да се пишит нешто.
Само смешки се прает така.
Прати ја темава и уживај. Имат овде форумџии шо убо си објасвет и пратет , се разбирет од ракометов.
Барем со кејф си ги читкам отколку да се прам експерт а абер неам.

А кој кур мојсоски ја фрли топката у аут 4 на 2 у контра?:toe:
Прво полувреме се беше супер и одбрана и напад , второ што и стана почнаа да се плеткат Јоноски и Маркоски како прв пат да играт заедно и Борко па 1 топка не фати ем у негова страна шутираа.
Барем видовме дека можеме да се носеме со поквалитетни противници кои се дојдени за медал!
Ништо не е загубено одиме напред , момците да се вратат психички посебно Ќиро и одеме да ги згаземе Австрија !:oeoeoe::oeoeoe:

Една работа што ја забележав и на другиве наши мечеви е што контрата вака така ни е океј, она со едно подавње од голман до напред или са максимум уште едно подавање преку друг играч. Ама оние полуконтри кога и двете екипи се во трк, незнаеме да ги искомбинираме и да направиме некој играч напред во шанса. Секоја полуконтра ние ја запиравме. Иначе сеа стварно, што е боље за 1/8 финале, Катар или Словенија ?

Imaa nekolku pati sansa za gol koga Hrvatska pravea prestap,faul vo napad itn ,a nasive trcaat i naednas dopiraat za da se vratat hrvatite..

Uste ne mi e jasno Pribak zasto ja frli vo aut,kako sto mi izgledase toj mislese deka dosudija nekoj faul pa za da se vratat nasive go napravi toa.o_O

Vugrinec golemo pice,staro drtalo mu bese strav da potegne a mu napravija dobra pozicija koga bevme so dva igraci pomalce.Potoa povtorno se ispicka.

Go utepaa Alilovic,sve vo nego udarite.Osven na Lazarov sto mu gi branese majstorski.

Markoski:boksix:

Manaskov mnogu loso branese,Cupic simultanka..

Ovoj Filipce bateto sutira od 12 metri,se zamisluva kako da e Bielecki.Site odat sto poblisku,toj sto podaleku bega..

Ni izbega mecov,nisto ne odigraa posebno.

Balkansko derbi najverojatno vo 1/8 so janezite.Tie igraat so Spanija,a Katar lesno bi trebalo so Belorusija..

Samo da ne se sluci cudo da ni se padne Katar.:ban:

Прво на тоа чешките педерчиња да им е*ам се по список женско у фамилија, што на никаков фаул го исклучува Кирца и ја сврте утакмицата.
Второ на Наумче Гробарот да му е*ам ушите клемпави за таа у аут што ја даде место да намалиме на два примивме три.
И трето мрцината Никола Маркоски да не го видам у репрезентација дечкото е утка у поим.
До кога сами ќе се тепаме, до кога??? Толку сме утепани психолошки ко народ тоа ропствата у ген ни влегле да им е*ам мамата. Проблемот е мозокот кај нас. Да не е тој проблем ние у секој спорт ќе бевме фактор.
И да, нашиве со тие спори напади со преголема доза на резервираност и респект за Квалификации за Ои, мало морген. Ифрит курнази до крај и ќе биде добро. Ова е лекција.

толку глуп коментатор да си небива бе и небива.. од кај шо се нервирав второ полувреме, и коментаторот ме нервираше +..
судијата покажува 3пати со рака дека има фаул во напад од Македонија, тој па си вели дека напад има Македонија.. после пак имаше Хрватска напад , си даде гол , судијата запре времето и даде само 2 минути и голот беше признат и со рака покажа повторно дека е гол дека нема ни пенал ни престап, тој си вели пенал за Хрватска.. 3то што забележав и се посрав од смеење беше кога Хрватска имаше напад, и вели и сега напад за Чешкаа

во Петок си ставам mute и завршена работа:tapp:

Георгиевски 3/3, Манасков 3/4.
Стоилов 3/4, Марковски 1/3.
КРИЛА КРИЛА!!!
Слаба е реализацијата и од бековски позиции пошо имаат висока одбрана. Наумче 2/6, Кире 7/13 .
Ваљда ме сфативте сеа шо ми беше поентата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom