Цревото е влезен во некој филм ,кој заострени првила немат никакви промени освен пред 2 години кога голманот излегуват од голманскиот простор и последната минута директен црвен картон,шо тресит глупости,
Мислеше на критериумот на судиите...Цревото е влезен во некој филм ,кој заострени првила немат никакви промени освен пред 2 години кога голманот излегуват од голманскиот простор и последната минута директен црвен картон,шо тресит глупости,
Имат само 5 парови кои се добри---најдобри според мене се Французите ,втори се нашите ,германскиот пар ,после српските и хрватските двојки,,,,а од новите кои ке успејат се шведскиот пар Јасмин Клико и Микаел Јохансон.Многу ги ценев шпанскиот пар Гонзалес и ....ама не спичкаја нас 3 пати (дали наплакаат некој долг ....)Мислеше на критериумот на судиите...
Порано не се судеа вакви стартови,премногу лесно даваат 2 минути...
Нашите играчи во одбрана се навикнати на друг критериум,нашиот,во првенството,овде за секој малку погруб контакт кон противник се даваат две минути...
Срамота е на едно СП,да судат вакви судии...со секоја чест на исклучоците,ги има и такви(за среќа)...
Како да сакаат намерно тие да се во центар на внимание...
За фаулите во напад да не прајме муабет,јас не памтам кога толку лесно се суделе пробивања,фаул од пикер во напад...
Секој индивидуален напад на играч кон противничката зона,секој контакт со одбраната го судат пробивање...
Па не е ова кошарка,ракомет е....машки спорт,со контакти,дуел игра...
Срамота е,да му се одмили на чоек да гледа ракомет,не треба да не чуди шо екипите прават и толку технички грешки,и судиите со нивното судење дорпинесуваат за ова..
Не се само судиите,јас мислам дека некој друг(од горе)диригира како да се суди..Имат само 5 парови кои се добри---најдобри според мене се Французите ,втори се нашите ,германскиот пар ,после српските и хрватските двојки,,,,а од новите кои ке успејат се шведскиот пар Јасмин Клико и Микаел Јохансон.Многу ги ценев шпанскиот пар Гонзалес и ....ама не спичкаја нас 3 пати (дали наплакаат некој долг ....)
Ако не те мрзит ако најдиш од тоа клип стави да видам молимте ...зафатен бев не гледавНе се само судиите,јас мислам дека некој друг(од горе)диригира како да се суди..
Не случајно се жалеа Хрватите години наназад дека ЕХФ,ИХФ прават далавери и фаворизираат свои миленичиња..(читај Драган Начевски,односно неговите другарчиња од судиските комисии,и цела сурија бирократи кои си лапаат тешки пари)
Очигледно е дека куќата на ракометот за едни е мајка за други маќеа...
Кога можеа во финалето на СП во Хрватска онака да ги искасапат Хрватите,и тоа Данска судиска двојка,неам коментар...
Се е можно,а во ракомет како шо судија можи да те убие не е можно во било кој спорт....
Денес невиден срам за ракометот беше последната минута на утакмицата на Германците..
Онаков резил немаше ни во времето на Начевците кога ровареа во Македонија...
После се чудиме како чудесно некои партал селекции се откажаа,а Швабите добија вајлд-карта("неочкеувано")..
Туку да не го тераме муабетот во друг правец,нека остани темата за утрешниот меч со Каубоите..
Да се праи мангуп дека лижел сладолед у Јануариsho kur si moral sladoled da kupuvash be nemanjaaaaaaaaaaa