Македонија-Хрватска 21.01. (26-29)

Како ќе заврши двобојот на Балканските велесили?

• победа на Македонија

Гласови: 74 58,7%
  • нерешено

Гласови: 19 15,1%
  • победа на Хрватска

Гласови: 33 26,2%

• Вкупно гласачи
    126
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
samo nasite se razboluvat vo vreme na turnir. Se nadevam ke go sredat nekako, so Hrvatska ke ni treba sekoj igrac. A ovaj Goluza :D "neka bolja ekipa ppobjedi" hahhaa kolku samo ironicno go kaza da mu se mocham u taa faca.

А

Атомската мравка

Гостин
http://sportmedia.mk/pribak-dobil-truene-od-sladoled-losha-e-rabotata/

„Незнам точно од што е труењето, дали од десерт или сладолед. Купив после вечерата некој сладолед, но изгледа не бил добар. Денеска цел ден бев во болница на инфузија. Ми рекоа дека е тешко труење. Прашање е дали утре ќе можам да играм. Загубив многу течности. Ќе видиме како ќе се чувствувам кога ќе станеме од спиење. Засега е многу лошо.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
ќе го стават на инфузија, без гајле :)

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
2.444
Цревото е влезен во некој филм ,кој заострени првила немат никакви промени освен пред 2 години кога голманот излегуват од голманскиот простор и последната минута директен црвен картон,шо тресит глупости,

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Цревото е влезен во некој филм ,кој заострени првила немат никакви промени освен пред 2 години кога голманот излегуват од голманскиот простор и последната минута директен црвен картон,шо тресит глупости,
Мислеше на критериумот на судиите...
Порано не се судеа вакви стартови,премногу лесно даваат 2 минути...
Нашите играчи во одбрана се навикнати на друг критериум,нашиот,во првенството,овде за секој малку погруб контакт кон противник се даваат две минути...
Срамота е на едно СП,да судат вакви судии...со секоја чест на исклучоците,ги има и такви(за среќа)...
Како да сакаат намерно тие да се во центар на внимание...
За фаулите во напад да не прајме муабет,јас не памтам кога толку лесно се суделе пробивања,фаул од пикер во напад...
Секој индивидуален напад на играч кон противничката зона,секој контакт со одбраната го судат пробивање...:eek:
Па не е ова кошарка,ракомет е....машки спорт,со контакти,дуел игра...
Срамота е,да му се одмили на чоек да гледа ракомет,не треба да не чуди шо екипите прават и толку технички грешки,и судиите со нивното судење дорпинесуваат за ова..

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
2.444
Мислеше на критериумот на судиите...
Порано не се судеа вакви стартови,премногу лесно даваат 2 минути...
Нашите играчи во одбрана се навикнати на друг критериум,нашиот,во првенството,овде за секој малку погруб контакт кон противник се даваат две минути...
Срамота е на едно СП,да судат вакви судии...со секоја чест на исклучоците,ги има и такви(за среќа)...
Како да сакаат намерно тие да се во центар на внимание...
За фаулите во напад да не прајме муабет,јас не памтам кога толку лесно се суделе пробивања,фаул од пикер во напад...
Секој индивидуален напад на играч кон противничката зона,секој контакт со одбраната го судат пробивање...:eek:
Па не е ова кошарка,ракомет е....машки спорт,со контакти,дуел игра...
Срамота е,да му се одмили на чоек да гледа ракомет,не треба да не чуди шо екипите прават и толку технички грешки,и судиите со нивното судење дорпинесуваат за ова..
Имат само 5 парови кои се добри---најдобри според мене се Французите ,втори се нашите ,германскиот пар ,после српските и хрватските двојки,,,,а од новите кои ке успејат се шведскиот пар Јасмин Клико и Микаел Јохансон.Многу ги ценев шпанскиот пар Гонзалес и ....ама не спичкаја нас 3 пати (дали наплакаат некој долг ....)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Имат само 5 парови кои се добри---најдобри според мене се Французите ,втори се нашите ,германскиот пар ,после српските и хрватските двојки,,,,а од новите кои ке успејат се шведскиот пар Јасмин Клико и Микаел Јохансон.Многу ги ценев шпанскиот пар Гонзалес и ....ама не спичкаја нас 3 пати (дали наплакаат некој долг ....)
Не се само судиите,јас мислам дека некој друг(од горе)диригира како да се суди..
Не случајно се жалеа Хрватите години наназад дека ЕХФ,ИХФ прават далавери и фаворизираат свои миленичиња..(читај Драган Начевски,односно неговите другарчиња од судиските комисии,и цела сурија бирократи кои си лапаат тешки пари)
Очигледно е дека куќата на ракометот за едни е мајка за други маќеа...
Кога можеа во финалето на СП во Хрватска онака да ги искасапат Хрватите,и тоа Данска судиска двојка,неам коментар...
Се е можно,а во ракомет како шо судија можи да те убие не е можно во било кој спорт....
Денес невиден срам за ракометот беше последната минута на утакмицата на Германците..
Онаков резил немаше ни во времето на Начевците кога ровареа во Македонија...:zloo:
После се чудиме како чудесно некои партал селекции се откажаа,а Швабите добија вајлд-карта("неочкеувано")..
Туку да не го тераме муабетот во друг правец,нека остани темата за утрешниот меч со Каубоите..:pistoldz:

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
2.444
Не се само судиите,јас мислам дека некој друг(од горе)диригира како да се суди..
Не случајно се жалеа Хрватите години наназад дека ЕХФ,ИХФ прават далавери и фаворизираат свои миленичиња..(читај Драган Начевски,односно неговите другарчиња од судиските комисии,и цела сурија бирократи кои си лапаат тешки пари)
Очигледно е дека куќата на ракометот за едни е мајка за други маќеа...
Кога можеа во финалето на СП во Хрватска онака да ги искасапат Хрватите,и тоа Данска судиска двојка,неам коментар...
Се е можно,а во ракомет како шо судија можи да те убие не е можно во било кој спорт....
Денес невиден срам за ракометот беше последната минута на утакмицата на Германците..
Онаков резил немаше ни во времето на Начевците кога ровареа во Македонија...:zloo:
После се чудиме како чудесно некои партал селекции се откажаа,а Швабите добија вајлд-карта("неочкеувано")..
Туку да не го тераме муабетот во друг правец,нека остани темата за утрешниот меч со Каубоите..:pistoldz:
Ако не те мрзит ако најдиш од тоа клип стави да видам молимте ...зафатен бев не гледав

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Еј колку сум хајпнат за утакмицава...ајде бе да не покажеме комплекси од балкански екипи како се подобри од нас.... имаме 2 екипи што лани играа 1/4 финале ЛШ. Колку имаа хрватите ? Имаме најдобар стрелец на Европски,Светски и ЛП..ма мора од А до Ж став да имаат нашиве утре ...

:oeoeoe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не смеат да купуваат храна надвор од хотелот, не само нашите туку сите репрезентации. Така да како што организацијата е во минус, сигурно и храната е.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.293
Поени од реакции
7.019
Ја мислам дека е патка некоја,повише за Хрватите него за нас...Мислам дека утре ќе игра :)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.057
Абе ко што разбав јас, судиите на првенствоот добиле инстуркции од горе да даваат при секој најмал контакт малку поостар 2 минути, се со цел повеќе голови да паѓале и да имало поатрактивен ракоемт за гледање.
СПоред мене најоштетни се Русите на ова првенство, па тоа против Гемранија беше криминал луѓето добија 15 исклучувања, цело полувреме испадна како да играле со играч помалку.
Па и нас против главучите какви исклучувања ни даваше на Столе тоа у второ полувреме кога доби исклучување, да потоа кога му го соблекоа дресот и тоа двајца го влечеа и сликата ја имаше на екипа и по темиве, и не дадоа 2 минути.
Се на се катастрофа, жив резил е судењето, дури мислам дека и со тоа го прават понеитерсно првенството, едноставно аутсејдерите ќе немаат шанса за поцврста игра и ќе мора премногу да внимваат нивните играчи од одбраната кога ќе излегуваат на шутерите од најјаките репрезентации. Според мене најпаметно е да се прават фаули уште пред да се крене игрчаот на шут, се крене ли само да се пробува да се блокира, никако контакт со него до сега имаше едно 10тина такви ситуации што гледав, што за минимален контакт додека е во лет играчот што шутира и што он паѓа по инерција така, а одбрнабениот прави минимален контакт т.е го допира смао на кичмата и добиваа 2 минути исклучување.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom