Педерски бракови на ниедна држава не и требаат
Секоја држава која е цивилизирана или аспирира да биде таква, следи некаков систем на демократија, се промовира еднаквост (сите овие елементи, барем декларативно, државава ги содржи) треба да има воспоставено институција брак, или нејзин соодветен еквивалент за да не се руши угледот на гореспомнатите промовирани елементи, нити да се крши Уставот на земјата. На начинот на кој сега се наредени работите, мала група граѓани се ставени во втор ред, особено со измениве, бидејќи не очекувам, и сигурен сум, дека после "дефинирањево", нема да има своевиден партнер закон на истиов, наречи го граѓанска унија/цивилно партнерство како и да е, за истополови двојки (но mind you, и за сите оние кои од x, y, z причини не сакаат брак во традицоналната форма, но ги сакаат бенефициите кои следуваат, голем број од кој ќе се хетеросексуалци во вонбрачна заедница).
Nема потреба од насилство само да не ги гледам
Да знаеш, по пештери ако треба ќе се криеме, само да не ви грдиме видик
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
.
И не одговори на прашањето. Ако немаш одговор - така кажи си, да знам некој друг да прашам.
Многу педери се накотиле. Ги обвинувам холивудските ТВ серии и родителите.
Многу заморчиња се накотиле. Ја обвинувам владата за brainwashing кампањи со кои ем ви пере мозок, ем ве прави да верувате во глупости ко оваа што ја тресна.
"Не гледвите Геј(м) оф Троунс, клавет голи мужи на екрано, с(т)рамота то, сменви на Канал 5 че глејме Ајшен"
Навистина си во право, кој сум јас да бирам во каква средина ќе живеам јас и моите деца? Море марш таму немој да ми кажуваш демократии и права.
На сметка на тебе па ние да патиме? Преселете се бе, и ти, и жена ти, и so-called чуствителните ти деца. Али Македонија е далеку од розова без хомосексуалците, изгледа ти е океј да ги изложуваш децата на сите тие остали глупости. 5ка родител, нема што.
кондомите и геј трендот ги измисли западот да го сопре наталитетот, ама испадна бумеранг, ги удира највеќе нив. Сега се уплашија дека ќе бидат претопени од афроазиски доселеници и тоа со друга религија, па почнаа други хистерии...
Хомосексуалноста постои откако постои човечкиот вид. Тоа што си неинформиран за таа материја а овде солиш памет е твој проблем. Али пошто не си во право, онака да ти дадам до знаење.
Исто така, кондомите не ги измислил Западот, постојат одамна, ги имало во Египет, Античка Грција и Римската Империја, па и во поширока Азија. Пак ќе кажам, неинформираност. А не треба не знам каде да копаш за овие факти, би требало да ги има на 1 Google click away достапност. Изгледа и тоа ве мрзи понекогаш. Главечки важно ќе се фрлите во дадена тема да кењате.
Ама опшеството е тоа,не моеш да го смениш..
Општеството да не трпело измени ќе останевме и без откривање на тркалото и без огнот. Промените само некогаш се побрзи,некогаш побавни. Општество што не се менува стагнира и се распаѓа. Прашај ги Амишите.
Теоретски и двајца мајмуни може да одгледаат човечко дете на добар начин.
Теоретски не е точно. И теоријата не ти е јака страна, м?
... и едното и другото се проблем...општеството е конзервативно за 101 работа. Абе ако
пиеш пиво ќе бидеш прогласен за
Геј ...( кој вино не пие тој жени не љуби, кој жени не љуби е геј
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
)..
После се чудам од каде такви изјави за кондомите и хомосексуалноста. Не ви е лесно вам, не ви е ...
А коа е целта на геј браковите ако не им се дозволи усвојување на дете ?? .
Дали ти како граѓанин кој живее во државава знаеш што спаѓа под поимот брак овде и што добиваш? Брутус нејќе да одговори, ваљда не знае, можеби ти знаеш?