Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Најверојатно Гркот ќе потпиши...:zloo:

Нека ја пукнат и на Заев бомбата в понеделник...:giggle: Таман со едно пукање две мистерии да се разрешат.:uzi:

Досега ако се напрај рекапитулација... Цела една постава играчи ни избегаја т.е не ги зедовме од она што се шпекулираше овде. Јас пишав и претходно дека немаме никаква шанса да донесиме некој пред Шкендија и Вардар, на крај се испостави дека е така. Можда некој од нив можеше да повлечи и да се врати овде, ама то сепак зависи од човекот. Да се прашвам јас, сите оние шо имаа документи а не потпишаја овде, одма ги пречкртвам и чао.
Така да, релативно не сум разочаран. Се носат млади играчи, имаме 3-4ца поискусни солидна база за надоградба на екипата на лето, екипа во еден преоден рок не се прај.
Голман си е Пашето, нема шо тука да се дискутира, особено после оваа есен кај шо сосема солидно си ја заврши работата. Требат и лев и десен бек, и Миле и уште некое дете од младинците како резерви. Средина ако Мендо е спремен тогаш сме на коњ, од ко се повреди тргна колата низ брдо есенва. Штета за тој прилепскио шо си заминал, ваљда ќе се донеси уште нешто овде покрај Талевски. Средина сме добро покриени, крила ваљда овие србите кои ги донесоја. Напаѓачи ни требат под хитно.

Ако има редовно плата, мислам дека опстанокот нема да е проблем, плус зависи од тоа шо ќе купат допрва. Треба време за да како клуб организационо се накрениме. Ако имаме за година дена солидни услови за тренинг, се плаќа редовно... Сами ќе почнат да се враќат играчите.

Tuka e Krsteski trenira so ekipata jas greshno imas svateno oti imashe klaeno slika od klub vo germanija pred nekoj mesec ama slikata e trgnata i Krsteski se pojavi na prviot trening so ekipata taka da na stoperskata pozicija sme mnogu solidni.

Tuka e Krsteski trenira so ekipata jas greshno imas svateno oti imashe klaeno slika od klub vo germanija pred nekoj mesec ama slikata e trgnata i Krsteski se pojavi na prviot trening so ekipata taka da na stoperskata pozicija sme mnogu solidni.

Ко е така одлично. :misticen:

Ми рекоа дека прилепчанецот се повредил и месец дена ќе паузира...
А гркот е тука ама дали ќе го земиме ќе се види деновиве... До душа на тест натпреварите беше најдобар ама чудно е грк и албанец да имаме во тимот
@Tomasino како бе денес на тренинг... Многу оштри стартови имале... Како те бендисаа новите играчи?

Последно уредено:
Има и млади нови од Работнички и Вардар по 18 години, тој од Работнички игра средина, тој од Вардар шпиц, на 6 месеци на позајмица се :)

Последно уредено:
Ми рекоа дека прилепчанецот се повредил и месец дена ќе паузира...
А гркот е тука ама дали ќе го земиме ќе се види деновиве... До душа на тест натпреварите беше најдобар ама чудно е грк и албанец да имаме во тимот
@Tomasino како бе денес на тренинг... Многу оштри стартови имале... Како те бендисаа новите играчи?
Гледам си добил апдејт од воџата....:D
Дисциплина има кај Џокица,никој не смеј да писни,работат ко улај..
Ѓоко си ја знај работата,се гледа од авион дека чоекот го владеј фудбало во малиот прст,бара многу трчање и игра без топка
Имаше појќе жустри стартој,Ѓоко мораше да пресечи и да подели по некоја "лекција",со оглед деа теренот беше за нигде и не можеа цел да го оспособат па играја на пола терен..
Иначе за екипата,изгледа ќе треба да се банирам за кослајо,:eek:вака во живо поинаку делува,плус доста внимание му обрнува Ѓоко,изгледа има видено нешто во него..
А гледам доста ја владеј играта без топка,и има смисол да ја организира играта,заден везен игра,нешто слично ко Христов,само шо не е касап овај..
Плус одма прекар му изваја нашите,ПУЈОЛ:ojeaa:..

Ќе видиме,можи салам да не демантира дечкото и сите да ги повлечиме зборојте за него...:pos:
Ова детето од Косел,дива градба е,јак ко вол,можи да го изделкат за да види замена за Близнакот и Прилепчанецот...
Исто и Билали,јак е баги,знај да загради топка...
Иве баги се здебелил,ама можи да потсети детото на времето ко беше еден од најдобрите играчи во Македонија на негова возраст..
Имаше многу нови фаци,појќето не ги знам,не ми беше згодно да го гибнам директоро(дојде се поздрави батето,култура на ниво):bravobe:..
Ќе видиме,сигурно ќе има нови фаци,нека се комплетира екипата па ќе мислиме....
На прв поглед,во однос на дисциплина,пристап во тренинг,залагање,борбеност и се околу тренинг(освен стадион)заслужува висока оценка...на чело со Ѓоко....:zver:
Сигурно знај шо прај,па да се надеваме дека е во право...

Да бидеме реални ова и се очекуваше од ФК ПЕЛИСТЕР сега за сега, сите посакувавме и се надевавме да враќаме битолски деца од странство но реалноста е друго. Како прво ФК ПЕЛИСТЕР и управата мислам на Зоки од Цермат е тука само неколку месеци, па побидно ќе му биде кадровски да се преструктуира па пота играчки, со оглед на тоа дека Пелистер е на осмо место и че се бори за опстанок а не за европа правилен потег со децата што ги земаат, да се бореа за европа ќе сметаа и на парите добиени од УЕФА за наредната година вака останува да се донесат добро селектирани млади деца со кој секако ќе се обезбеди опстанок а потоа со уште дна нивна селскција кој ќе се покаже а кој не, и на лето со убај два до три трансфери да се бориме за европа наредната сезона. Ние одма се затрчавме сега овај онај ќе го донесат, мислам дека управата на чело со Ѓоре правилно си ја работи работата полека без залетување. Ако од овие деца кој ги донесоја и допрва ќе ги носат има 2 до 3 добри плус да се додаде уште на лето два до три екстра трансфери еве доброа екипа за европа.
И на крај мислам дека и до крајот на овај преден рок ќе има уште две странски засилување на позиција напаѓач и тоа млади но екстра деца.

Денес бев на тренинг ме бендиса како работатат децата се гледа дека има новини и во тренингот за прв пат се тренираа некој вежби за разлика од порано со другите тренери само кругој трчаа две недели и тек тук шефа а сега од стартот на припремите цело време со топка и тренинг два сати и плус на сабајле фитнес
Потоа играа меѓу себе и имаше шо да се види пак во преден план ѓоко и коки со совети (y) од новите играчи нема некој шо дели сите горе долу се тука иако овие децата од вардар и работнички и љупче беа најнеспремни ама за то србите на ниво како и гркот плус албанчето... Штета шо имаше три четворица настинати па не играа ама пак од нашите стандард добри менде пепе буки батецот(се повреди малку) а најспремен ми изгледаше мичо и пашата одбрани една добра... Шо значи ни фали еден шпиц и голман!
Условите на ќумурното беа супер цел терен чист шо порано пред година две немаше шанси да се случи ќе трчаа во калта
Во секој случај сум задоволен од то шо го видов има надеж дека ќе извадат барем три деца плус нашите...
p.s.најмногу ќеиф ми се напрај шо иако сабота на пладне и цела Битола на кафе излезена а ладно камен имаше скоро триесетина луѓе ако не и повеќе да го гледаат тренингот ако порано(лани оломнани...)имаше по пет шест души само исто како ко игравме со Б-тимовите плус пак тука се вртат сурлата и митичот итн...
p.p.s.најчешит е шо с.директор кој порано изиграваше тренер бог и батина сега само седи на клупа и глас не му се слуша главни се ѓоко и коки а миљачот како трет тренер малку ми е збунат ама можи и него ќе го изеелкаат, утре слободен ден па среда или четврток охрид пријателска и убо е таму да видиме шо ќе покажат!

Значи овие се сите засилувања за на пролет.
Ако потпишал тој гркот и овие двата новите малите од Вардар и Работнички , тогаш значи толку од трансферите. Можда уште еден десен бек евентуално ако се донеси , друго невервам.
Не е лошо ... Не се потрошија многу пари а се донесоја 8-9 нови млади играчи шо би требало да ја исполнат целта а тое избегнување на бараж за опстанок.
Би требало да ги уиграт во Анталија и да тераме на пролет . Па да видиме шо се сработи и како ќе се покажат децата .

Значи овие се сите засилувања за на пролет.
Ако потпишал тој гркот и овие двата новите малите од Вардар и Работнички , тогаш значи толку од трансферите. Можда уште еден десен бек евентуално ако се донеси , друго невервам.
Не е лошо ... Не се потрошија многу пари а се донесоја 8-9 нови млади играчи шо би требало да ја исполнат целта а тое избегнување на бараж за опстанок.
Би требало да ги уиграт во Анталија и да тераме на пролет . Па да видиме шо се сработи и како ќе се покажат децата .

Мислам дека ќе се донесат уште 2-3 нови играчи.

Јас стварно не знам кој сме зеле, дајте некој екстра најупатен шо е цел ростер нека го напиши, а со засилувањата и шо позиција играт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom