Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Ако е тука (y).
Инаку се ми се врти дека замина негде Германија 3-та лига или слично.Ај ќе кажите :D

Абе шо се секираш,ќе дојсат некој перспективен со 16 години [emoji14]os:
Толку мал само битолчанецот шо игра во вардар можи ;)
Инаку голман шо по стар то подобар како виното

Абе арен е Пашето , каков голман ... Нека го остат до крај на сезоната и нека се фокусират на носење на играчи .
Голман не се купва по секоја цена , колку да донесиш голман. Дури и на лето ако неможат да најдат некој посалам голман јас би го остајл Пашето и наредна сезона.
Ако гледаме Пашето беше најслилната страна на Пелистер ова есен . Немаше гол примено 2 месеци.
Е сеа ќе речи некој се браневме , не игравме ... Ама пак , негова работа е да го чува голот а Пашето си ја заврши работата како шо треба.
Нека носат таму напаѓачи ... Неаме погодено напаѓач од времето на онај бразилецот пред 6-7 години. Одбрана од секогаш сме имале добра , болна точка ни е нападот и то со години.
Тука треба да се фокусират најмногу.

Абе каков Паше, каков Иљо ама како шо тргнаја со младите највероватно ќе донесат некој 19 годишен :D
Ќе имаме најмлада екипа во лигата со сигурност...
Околку голман, треба салам голман да се донеси, иначе сега побрзо би прифатил трампа со Царев Двор релација Паше-Иљо отколку да дојди некој клинац...
Иначе Пешето мајтапот на страна до негде и добро си ја заврши работата, до полусезона одбрани сигурно 3 пенали е сега шо беше несигурен на нафрлените топки то е друга приказна, оди да избоксова а ќе ја промаши цела топка и со тоа неговото излегување надвор од 16м :facepalm:па човече престани да го гледаш Нојер :ROFLMAO:
Знај да фати пенал, а знај и да прими гол од 30 метри, сума сумарум несигурен голман!
Среќа шо имаме цврста одбрана последните неколку сезони иначе ќе не торпедираја.

п.с. А дали ви текнува за Иљо дури беше во Пелистер, ќе напраеше и тој некој кикс и тука ко ќе бранеше на страната кај Чкембарите сите ќе му испокараја се и тогаш ќе дојдеше брат му :D Абе немојте не му карајте на брат ми :pos::pos::pos:

Germanija potpisha 3ta liga.... :(:unsure:

Тука е Крстески ... Треба наводно да имало трансфер бомба до понделник, најкасно до среда па ајде да видиме ... Ѓоко уште од првите 5 минути покажа карактер и дисциплина ... Му кажал дека несмеат кога ќе имаат два тренинзи, после првиот тренинг да одат на кафе по широк сокак или Кеопс. Дека сите треба да бидат најмалце 45 минути на стадион пред да започни тренингот, што беше и карактеристика на Мане. За тие србите јас сум сигурен дека барем тој кослајот е ПРОМАРШУВАЊЕ !
Тука како да го подзаборавија Ристе Илијоски, за то дете ми е многу криво... нејќам да претерам ама подобар е и од Буки, Минче, Љамче, Јоки, Кики, Бацката, Фиката од сите овие гарантирам со живот ! Дете игра сега и многу е напреднат во Царев Двор, многу фудбалски напредна во Исланд ... Нз колку од вас го познаваат, тие што го познаваат знаат за што се работи ... Марко Симоновски слушнав нешто како да го барале и Филип Тимов ама незнам ... да не остани само на еден телефонски разговор како и со Ашковски то ме плаши ... Иначе мисла дека ни треба лев и десен бек, еден екстра силен средина и два напаѓачи. Иначе гоманот (незнам дали Дејан или Дарко) се му искарал вчера или завчера на тренинг, му рекле нешто на позајмица ова она и се му искарал цела вистина и за срби и за се му ја рекол в очи сите занемиле ...

Последно уредено:
Еј да заборајв да пишам вкрај ги стегнал ѓоко до 23часот вкревет пола сат пред тренинг на стадион пијанчење коцкање и такви глупости да заборават и сите играчи сус седеле на тренинг
Атмосверата била вкрај позитивна и под контрола демек со плати припреми премии се било средено само уландисани биле оти се збора лошо за новите фудбалери а никој ги нема видено... Оти нели сите се експерти и се знаат а топка немаат шутнато...
За ристе да знајш дека е крив тој јаболкарот не го пушта можеше да дојди на проба како коњарски арно ама не го пуштија од царев двор и дури ѓоко не го види не го зема...
Ете таткому е земен како тренер па нема шо да се лути иако ристе тешко дека ќе го прифати публиката и навивачите по глупоста со шверцери!
За ило порано не го земаа оти се плашеја да не е борч во Албанија па тука да наплаќа иако мислам дека во царев двор нема да игра сепак таму главен за се и десна рака е корунот
p.s.а кога сме кај желбите може тонката да го земат од ресенчани ;)
p.p.s.за тие шо ги спомна ако се слушнале со србинот пиши крст оти за кур не го бива ако разговарале со димче може да ги донесат...

Последно уредено:
Ај се можам да разберам, не сакате да се расфрлате со премногу пари за играчи што и по мене е многу исправно, ама од кај го ископаа бе тој шалабајзерот од некоја српска вукојебина да биде спортски директор?!

Ај се можам да разберам, не сакате да се расфрлате со премногу пари за играчи што и по мене е многу исправно, ама од кај го ископаа бе тој шалабајзерот од некоја српска вукојебина да биде спортски директор?!
Нешто роднина или зет му е на Зоки Цермат и така е донесен ми се чини.
Можи ова да нема врска , ама таков муабет имаше нешто.
Иначе има агенција за продажба на фудбалери и као наводно клубот склучил договор со неговата агенција и ради то бил донесен . Али мене ми нема врска тој муабет... Повеќе држи вода муабетот дека е во некоја роднинска врска со Зоки.

Нешто роднина или зет му е на Зоки Цермат и така е донесен ми се чини.
Можи ова да нема врска , ама таков муабет имаше нешто.
Иначе има агенција за продажба на фудбалери и као наводно клубот склучил договор со неговата агенција и ради то бил донесен . Али мене ми нема врска тој муабет... Повеќе држи вода муабетот дека е во некоја роднинска врска со Зоки.
Зет за сестра му е на Зоки..

Досега ако се напрај рекапитулација... Цела една постава играчи ни избегаја т.е не ги зедовме од она што се шпекулираше овде. Јас пишав и претходно дека немаме никаква шанса да донесиме некој пред Шкендија и Вардар, на крај се испостави дека е така. Можда некој од нив можеше да повлечи и да се врати овде, ама то сепак зависи од човекот. Да се прашвам јас, сите оние шо имаа документи а не потпишаја овде, одма ги пречкртвам и чао.
Така да, релативно не сум разочаран. Се носат млади играчи, имаме 3-4ца поискусни солидна база за надоградба на екипата на лето, екипа во еден преоден рок не се прај.
Голман си е Пашето, нема шо тука да се дискутира, особено после оваа есен кај шо сосема солидно си ја заврши работата. Требат и лев и десен бек, и Миле и уште некое дете од младинците како резерви. Средина ако Мендо е спремен тогаш сме на коњ, од ко се повреди тргна колата низ брдо есенва. Штета за тој прилепскио шо си заминал, ваљда ќе се донеси уште нешто овде покрај Талевски. Средина сме добро покриени, крила ваљда овие србите кои ги донесоја. Напаѓачи ни требат под хитно.

Ако има редовно плата, мислам дека опстанокот нема да е проблем, плус зависи од тоа шо ќе купат допрва. Треба време за да како клуб организационо се накрениме. Ако имаме за година дена солидни услови за тренинг, се плаќа редовно... Сами ќе почнат да се враќат играчите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom