- Член од
- 1 март 2010
- Мислења
- 7.888
- Поени од реакции
- 14.441
Јас како студент ќе изгубам време кое ќе го потрошам во спремање за тој државен испит, независно дали тоа ќе биде месец, недела или 2 дена. Буџетот ќе изгуби огромна сума на пари, сигурен сум дека прочита колкав ќе биде надоместокот за тие ревизори, надзорници или како и да се викаат.Да се навратам на репликата на Благоев - видовме жестоки реакции спрема тие што го поддржуваат испитот а од друга страна гледам исто така жестоко ПРОТИВ а аргументите се мошне слаби. Ти викаш - испитов нема да потврди ништо. Тоа е твое мислење и го ценам ама еве и да не смени ништо, кажи што ти ќе изгубиш и сите ние што ќе изгубиме поради што се дига оваа галама? Протести па дури и откажување од државјанства и не знам што. Јас мислам дека ќе самиот испит ќе даде позитивен придонес можеби не којзнае каков ама ќе даде
Сто пати попродуктивно ќе биде да се потрошат парите, времето и ресурсите на купување лопати и расчистување на снегот од по тротоарите од страна на сите засегнати. Со тоа ем ќе се постигне некоја повисока цел од личната, ко што заговараат во владата, ем ќе се направи нешто што ќе биде практично и навистина ќе им помогне во живеењето на граѓаните.