Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Мачкава ми се пари. Рано е уште си мислев, али глеам дава знаци.
Планирам да ја стерилизирам, али е прееемногу хиперактивна, скока рипа со 300 на саат. Некој совет за да не дојде до несакани последици од операцијата? :)
Фала многу.

ova se Tom,Izi i Marko :)

Attachments

• 20150113_233648.jpg
    20150113_233648.jpg
    392,1 KB · Прегледи: 56
  • 20150112_100628.jpg
    20150112_100628.jpg
    449,1 KB · Прегледи: 53
  • 20150112_025452.jpg
    20150112_025452.jpg
    1.023,9 KB · Прегледи: 52
  • 20141218_181407.jpg
    20141218_181407.jpg
    300,6 KB · Прегледи: 50
  • 20141207_234647.jpg
    20141207_234647.jpg
    486,8 KB · Прегледи: 49
  • 20141207_201313.jpg
    20141207_201313.jpg
    375,3 KB · Прегледи: 47
Mackari i mackarki,sakam da ve prasam za mislenje sto mislite dali e grev da go kastriram macorot,se plasam da ne izbega i sakam da go kastriram,ali moite doma vikaat deka ne e ubavo i ne znam sto da pravam.

Najdov edno malecko ulicno za vdomuvanje no ne e procisteno i vakcinirano ima bolvi i sl, moze li da mi dadete sovet kade da go odnesam za da go sredat pred da go nosam doma, nekoj hint za veterinar ili nekoe sredstvo za bolvite i kako odi toj proces? Da ne se stori i belja posle, da se spremam..
I okolu hranata, nanazad gledav postovi no poveketo se za golemi macki a ova se cini krevko nekako, sto da mu davam za da se sozeme?
Fala

Купи му јуниор храна, имаш во секој пет шоп, а богами и поголем маркет. А за болви и процистување одма на ветеринар. Ама да знаеш може да ти земе едно 600ден вакцина, 300 ампула за вошки/болви, 40 ден за прочистување + ако ти земат за преглед нешто. Така да, да си занеш да отидеш спемен.

Najdov edno malecko ulicno za vdomuvanje no ne e procisteno i vakcinirano ima bolvi i sl, moze li da mi dadete sovet kade da go odnesam za da go sredat pred da go nosam doma, nekoj hint za veterinar ili nekoe sredstvo za bolvite i kako odi toj proces? Da ne se stori i belja posle, da se spremam..
I okolu hranata, nanazad gledav postovi no poveketo se za golemi macki a ova se cini krevko nekako, sto da mu davam za da se sozeme?
Fala
50 денари е апче против глисти. половина му даваш одма, другата половина после 2 недели. имаш прашак за прочистување од вошки во аптека,името го заборавив како беше. вакцина е 600 денари, таа мора да ја добие.
околу исхраната нема некој посебен процес, јас на мојот мачор му давав леб со сецкана салама на многу ситни парчиња или виршла со малку топла вода. јадеше како нездрав и накачи многу на маса така. денеска е голем како вол, јаде храна од пет шоп со вкус на телешко и пилешко и пилешки коски. алфа мажјак е на три улици матер му ебам и другите машки мачки се плашат од него како од ѓавол :D

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Имате ли предлог за некоја маст, ми треба за мачорот има рана позади кај увото, го мачкав со една, таман ќе му заздравеше он со чешање пак је раскрвари...Идеја за нешто поефикасно? Да не биде спреј, бидејќи мислам ќе бега од спрејот и ќе се плаши.

Имате ли предлог за некоја маст, ми треба за мачорот има рана позади кај увото, го мачкав со една, таман ќе му заздравеше он со чешање пак је раскрвари...Идеја за нешто поефикасно? Да не биде спреј, бидејќи мислам ќе бега од спрејот и ќе се плаши.
Кога ја кастрирав мачката земав белогент ,150 и нешто денари мислам беше ,кафеава кутија. Добра беше таа.

Јави се на ветеринар и прашај за Флогоцид маст, мислам дека ќе ти помогне.

Mackari i mackarki,sakam da ve prasam za mislenje sto mislite dali e grev da go kastriram macorot,se plasam da ne izbega i sakam da go kastriram,ali moite doma vikaat deka ne e ubavo i ne znam sto da pravam.
I jas mislev deka e greota da se kastrira, ama otkako go kastrirav pred 3 meseca sega gledam deka e mnogu posrekjen. Se zdebeli, fino jade i ne dosagja za parenje. Pocna i povekje da si igra, non stop e vo pokret, bukvalno ko da imam malo mace doma a ne 4 ipol godisen macor, non stop trcka i si naogja sam igracki :) Plus mnogu cesto slusam kako e po zdravo za niv da se kastriraat. :) Jas plativ 35 evra za kastriranje .

како бе ги кастрирате мачките.исто како нас да не кастрира некој,буквално :)
не ме сфаќајте погрешно,имам дома три годишен алфа мажјак и до сега сум немал проблем со бегања од дома или што ти јас знам.
кога му е време за парење го оставаме на раат,не сакаме да му го ускратуваме тоа задоволство,бидејќи секогаш се враќа дома здрав и прав.Добро можеби малку е прљав,ама тоа се средува.Не му фалело влакно кога му е време за парење,обавезно доаѓа дома за доручек ручек и вечера и одмара по пола саат истегнат на сред соба и потоа пак искача надвор,а шета и брани територија преку три улици.

не ме сфаќајте погрешно,имам дома три годишен алфа мажјак и до сега сум немал проблем со бегања од дома или што ти јас знам.
кога му е време за парење го оставаме на раат,не сакаме да му го ускратуваме тоа задоволство,бидејќи секогаш се враќа дома здрав и прав.Добро можеби малку е прљав,ама тоа се средува.Не му фалело влакно кога му е време за парење,обавезно доаѓа дома за доручек ручек и вечера и одмара по пола саат истегнат на сред соба и потоа пак искача надвор,а шета и брани територија преку три улици.

Си чувал женско маче?

У принцип сите треба да си ги кастрираат мачките, без разлика на полот. Ако ти немаш мука што мачорот искача некој друг ќе има, па ќе се фрлаат мали беспомошни мачиња на улици.

Jas cuvam macor samo vo stan, nadvor ne izleguva osven na balkon i toa pod moj nadzor, ni tamu sam ne smee. Dodeka bev vo Makedonija, mi bese lesno koga go fakjase periodot za parenje, odma mu
naogjav macka, i go nosev ili ja nosea mackata kaj mene, kje zavrsea rabota i sekoj po doma. Otkako go zedov so mene vo Crna Gora, eden mesec bese miren, se dodeka komsiite pod mene sto ziveat ne doneseoa zensko mace i on zdive. Pocna da vika po celi nokji od nego nemozese da se spie, a rabotam vo smeni i jas i soprugot. Mu najdov macka persijka isto ko nego, arno ama mackata bese stara i ne parena, koga go vide se preplasi. Na krajot go spakuvav i odnesov da se kastrira. Problemot e vo toa sto jas ovde ne poznavam lugje, a kamoli da znam koj cuva persijka. Veruvaj mi mnogu e posrekjen otkako e kastriran. mnogu povekje energija ima i volja da si igra, mnou povekje cuvstvuva, predhodno bese trom i mrzliv. Sega e vesel, debel i srekjen macor :)

Мислиш дека пари од задоволство? Не ме сфаќај погрешно, но страшно ме иритира кога луѓето почнуваат да ги споредуваат животните со луѓето. Шта се нјему тиче, цел живот да не намириса мачка во циклус, нема да ми биде ништо. Кај нив е тоа инстинкт за продолжување на видот. А бидејќи одамна не живееме во камено доба и одамна сме ние тие ,,одговорните,, треба да поводиме ред и за потомството што го оставаат мачорите поради таквите ,,задоволства,,. И онака имаме преголема популација на скитници што мачки, што кучиња. Редно време е да се освестиме.

Пак ќе кажам, не те напаѓам лично тебе. Само ти скренувам внимание.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom