Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
9 јануари 2015
Мислења
105
Поени од реакции
50
Па па пааа...кој ке ги глеа утре како ке ронат соросоидни солзи по интернетот, миличките тие платеници на опозицијата...:angel:

...до утре...коа ке ви честитаме за уште еден пораз:bravobe:

да живее Македонија, да живее владата да живее премиерот и да живее претседателот :oeoeoe:

Член од
9 јануари 2015
Мислења
105
Поени од реакции
50
Бардовци даде оглас:

"НЕКОЈ ГИ ОСТАВИЛ ПОРТИТЕ ОТВОРЕНИ, НИ ИЗБЕГАА НЕКОЛКУ ПАЦИЕНТИ СОРОСОИДНИ, КЕ ГИ ПРЕПОЗНАЕТЕ ПО ЗБУНЕТАТА СОСТОЈБА И ПИШМАН -АЏИСКО ОДНЕСУВАЊЕ, АКО ГИ ВИДИТЕ ВЕ МОЛИМЕ ВРАТЕТЕ ГИ, НИ НЕДОСТАСУВААТ ПРЕМНОГУ А И ТЕГЛИТЕ СЕ ПОЛНИ БЕЗ НИВ ! " :lolzz:

O

ob1

Гостин
Па па пааа...кој ке ги глеа утре како ке ронат соросоидни солзи по интернетот, миличките тие платеници на опозицијата...:angel:

да живее Македонија, да живее владата да живее премиерот и да живее претседателот :oeoeoe:
Жал ми е за тебе.. :(

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Daj mafnete go od temata, se gledat deka e so namera dojden da ja zagadvit so oftopik mislenja, navredi i slicno.
Не баш. Како што има луѓе кои се слепо против државниот испит, така Мазак е слепо за државниот испит. Едната екстрема е оправдана, а другата не е?

Неколку месеци целата тема на разговор се третира како две екстреми, а не е. Јас мислев дека сите имаат единствена цел кон подобро образование. Ама очигледно грешам.[DOUBLEPOST=1421133834][/DOUBLEPOST]
Извини но ова што ти го знаеш јас не го знам и не верувам дека е така.
Да станеш универзитетски професор треба да бидеш одличен студент, да дипломираш, магистрираш, докторираш и многу години да бидеш асистент, па дури подоцна да станеш професор ( ако дочекаш да те изберат )
Значи тие луѓе многу вложиле во својата професија и не е им е до играње за малку мито да ја изгубат професијата и да одат во затвор.
Што значи малку е веројатно некој професор да е подмитлив
А подмитливи политичари има колку што сакаш. Политичарите си велат: сега сум на власт, дај да искористам и да се збогатам и онака на следниве избори нема да ме изберат
И сега наместо професори, студентите ќе ги испрашуваат клептократи - корумпирани политичари
Во некој идеален систем, да. Кај нас, не баш.

Последно уредено:
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Не се согласувам
Системот е далеку од идеален, но ако е некој корумпиран тоа се политичарите
Еве пример:
Властодршците донесоа одредби исклучените да им плаќаат на арамиите од Топлификација. Такво нешто е спротивно и на Устав и на закон и на било каква логика и никаде такво нешто нема
Такви одредби се донесени затоа што таткото на еден министер и мажот на една регулаторка се вработија во Топлификација.
И сега за да таткото и мажот примаат месечна плата, 16500 исклучени домаќинства мораат да плаќаат просечно по 200 евра годишно и тоа неограничено долго.
Што значи за плата од неколку илјади евра, власта им „ плати “ на арамиите 3 милиони евра годишно за вработување на таткото на министерот и мажот на регулаторката
И сега на толку компромитирани политичари кои се подготвени за неколку евра да ја продадат и државата, да им дадеш да ги испрашуваат студентите
Каде е тука логиката?

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Не се согласувам
Системот е далеку од идеален, но ако е некој корумпиран тоа се политичарите
Еве пример:
Властодршците донесоа одредби исклучените да им плаќаат на арамиите од Топлификација. Такво нешто е спротивно и на Устав и на закон и на било каква логика и никаде такво нешто нема
Такви одредби се донесени затоа што таткото на еден министер и мажот на една регулаторка се вработија во Топлификација.
И сега за да таткото и мажот примаат месечна плата, 16500 исклучени домаќинства мораат да плаќаат просечно по 200 евра годишно и тоа неограничено долго.
Што значи за плата од неколку илјади евра, власта им „ плати “ на арамиите 3 милиони евра годишно за вработување на таткото на министерот и мажот на регулаторката
И сега на толку компромитирани политичари кои се подготвени за неколку евра да ја продадат и државата, да им дадеш да ги испрашуваат студентите
Каде е тука логиката?
Кои се тие? И дај не се зафркавај да е за само толку пари ќе се собереме од форумов ќе им даваме пари лично со платени давачки за хонорарци само нека ја намалат цената.

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.373
Поени од реакции
30.793

Da zivee tvojot anus trokrato prosiren od dildoto na premierot.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Не баш. Како што има луѓе кои се слепо против државниот испит, така Мазак е слепо за државниот испит. Едната екстрема е оправдана, а другата не е?

Неколку месеци целата тема на разговор се третира како две екстреми, а не е. Јас мислев дека сите имаат единствена цел кон подобро образование. Ама очигледно грешам.[DOUBLEPOST=1421133834][/DOUBLEPOST]

Почитувам друго мислење, но исто така би сакал тоа мислење да е поткрепено со факти и концизно осмислено. Јас не го нападнав со навреди туку со иронија. Јас му пишав понатаму дека збори глупости, не дека е глуп, што не е навреда. Е тој после почна да лепи етикети како му стигне и скроз ја дефокусираше темата. Па и ние почнавме и се раздолжи малце...јас не мислам дека слепо сум против реформава затоа што имам аргументи поради кои сум против. А досега од никого не слушнав аргументи во полза на реформата.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Почитувам друго мислење, но исто така би сакал тоа мислење да е поткрепено со факти и концизно осмислено. Јас не го нападнав со навреди туку со иронија. Јас му пишав понатаму дека збори глупости, не дека е глуп, што не е навреда. Е тој после почна да лепи етикети како му стигне и скроз ја дефокусираше темата. Па и ние почнавме и се раздолжи малце...јас не мислам дека слепо сум против реформава затоа што имам аргументи поради кои сум против. А досега од никого не слушнав аргументи во полза на реформата.
Е како не слушна? Испитот ќе биде уште една потврда на знаењето на студентот овојпат направена од друго тело надвор од факултетот. Дали ова не е полезно за државата (пред се :) )?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Е како не слушна? Испитот ќе биде уште една потврда на знаењето на студентот овојпат направена од друго тело надвор од факултетот. Дали ова не е полезно за државата (пред се :) )?
Како ќе биде уште една потврда за знаењето на студентот? Ова ти што го напиша е флоскула, а ќе биде аргумент кога ќе факт позади неа. Како може да биде уште една потврда, кога се бара само 6ка, со што оцените од факултетот ти остануваат. Некој ако купил диплома со просек 9,5, ќе ги научи овие 2000 прашања (отприлика 20 испити, по 100 прашања) и ќе положи со 6ка државен испит, а тој што се мачел да дојде до просек 8,0, ќе извади 8-9 на државниот испит. Но, не е битна оценката која се извадила.
Знаеш какво знаење се проверува со ваков тип на испит? Пасивно знаење, препознавање и ништо повеќе.

Како и да е, аргументот на противуставноста на конкретниот државен испит, а противуставноста и противзаконитоста на другите предложени мерки во предлог-законот се посебна тема за муабет.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.834
Поени од реакции
12.337
Реформите... :lolzz:

Неверојатни 315.000 месечен надомест ќе земаат двајца членови на Одборот за акредитација и за евалуација кој ќе го спроведува државниот испит за студентите. Оваа новина е запишана во измените на Законот за високо образование, каде се вели дека овие членови ќе бидат наставници – странци од 500-те највисоко рангирани високообразовни установи рангирани на Шангајската листа.
Македонската „постава“ на Одборот за акредитација со закон има утврдени надоместоци меѓу 85.000 и 150.000 денари.

Kajgana Shop

На врв Bottom