Предлог за серии и кратки рецензии

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
има ли ја некој гледано The Shield (2002), да ми каже нешто околу неа,вреди ли да се гледа ?
сите ли се сезони споени како една приказна и дејството се одвива од една во друга епизода?
гледам има позната група на актери..
Вреди итоа ептен :)

Обично станува збор за динамична серија во која ја имаш актерската екипа постојано, заедно да речам, која разрешава најразлични случаи. Е сега во секоја епизода имаш по некоја интересна дешавка, башка оние дешавки кои се изградуваат како посериозни случаи и се протуруваат низ повеќе епизоди, затоа што бараат повеќе труд и напор за нивно откривање.

Глумата е прекрасна. Динамиката е постојана, така да нема да имаш досадни мигови, него постојано ќе сакаш да гледаш уште и уште. Можат да се научат многу работи од полициското работење, до профилирањето на сторителите, и нивното испитување, пошто од мои лични познавања кои сум ги стекнал низ некои предмети, забележав доста застапеност во одредени делови од серијата, онака низ пракса.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Незнам брат многу ја игнорирам таа :(
ако не си почнал да ја гледаш почнувај - веќе касниш од дамна.

нема да зажалиш за времето.

п.с последна изгледана серија колку да се каже ми беше no ordinary family колку да пополнам време - со душа чекам да искочи новата сезона на ГОТ а меѓувремено ја чекам и walking dead ( само ептен затупавеа некако )

е сега како постара серија а негледана ми е сопранови па во моментот ми се симиња... се надевам добар избор сум направил да пополнам време наредни месец 2

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Лееј вчера почнав од досада да гледам homeland у 1 саат навечер и изгледав 2 епизоди, ептен ми фати око серијава...

Sent from my MI 4W

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
7 март 2013
Мислења
149
Поени од реакции
41
ако не си почнал да ја гледаш почнувај - веќе касниш од дамна.

нема да зажалиш за времето.
Значи наредна серија ќе биде таа.

Лееј вчера почнав од досада да гледам homeland у 1 саат навечер и изгледав 2 епизоди, ептен ми фати око серијава...
Ја Homeland одамна ја почнав и заглавив заради факултетов, сеа ја продолжив пред неколку дена, 4та сезона сум при крај, ПРЕЈАКА серија, уживанција секоја епизода. :D

Член од
24 август 2011
Мислења
105
Поени од реакции
35
Nekoja serija slicna na breaking bad
Nemora po tematika tuku onaka ubavo razraboruvanje na karakteri
So napnato dejstvie i te drzi vo neizvesnost da go izgledas vo eden zdiv

Send from my ONE TOUCH using Tapatalk

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850

Тhe Wire (само првите 5 епизоди се поспори, ако ги издржиш, после е мастерпис до самиот крај)

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Значи наредна серија ќе биде таа.

Ја Homeland одамна ја почнав и заглавив заради факултетов, сеа ја продолжив пред неколку дена, 4та сезона сум при крај, ПРЕЈАКА серија, уживанција секоја епизода. :D
Кјути си ебав мајката сеа у сред испитна ја се заразив...

Член од
7 март 2013
Мислења
149
Поени од реакции
41
Кјути си ебав мајката сеа у сред испитна ја се заразив...
Хахахха си го згрешил периодов ептен....туку ја ја завршив, останав без зборови со последните епизоди, нека предложи некој слична на оваа ако има. :D

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522

ти кажаа и погоре... the wire! - и не се откажувај така лесно - малце е досадна и несватлива првите неколку епизоди но кога ке почнеш да ја сваќаш суштината на серијата станува премногу заразна.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
The Wire скоро излегоа преработени во 16:9 и HD снимка така да симнете ги тие. Предобра серија.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Се замислив и јас дали да ја гледам кога видов дека ја има во HD, само многу епизоди ми се што траат по 1 час

Член од
12 септември 2008
Мислења
746
Поени од реакции
533
Хмм... вчера вечер баш читам и се потсетив дека требаше да има во хд досега, си ја пуштив, уште некој саат и готово е, 105 гига :tvg:

Член од
24 август 2011
Мислења
105
Поени од реакции
35
кај ја најдовте на HD замунда ја има
DVDRiP x264 DBO (по 800мега епизода) ~50гига се
што не е баш најдобра снимка

инаку ја загледав, сеуште рано за импресии

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Серијава случајно ја најдов на YouTube... појма неам не сум ја гледал (дури на момент помислив да не е само обичен клип - заебанција).. али од старт ме изненади... коа видов на ИМДБ дека стварно е напраена серија http://www.imdb.com/title/tt1807165/?ref_=nv_sr_2... напраено со техника 50-ти, 60-ти.. спрдња околу Нацистиве и Мачо-Американциве.. хаха јако јако.. :)

А е напраена 2011 година.. кој би рекол :)

А еве како изгледа дел од епизода :)

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom