FIFA Ballon d'Or 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар играч и тренер во 2014 година?

• Вкупно гласачи
    174
Kakви се, такви се, награди се, и тој се нафати да им учествува, а тие се нафатија да му ја доделат. Свет го гледа, покажи дека си подобар од другите и надвор од терен, не само во него
Грешка си, не му ја дадоа они, му ја дадоа новинарите, капитените и тренерите од репрезентациите.
Да се прашуваа FIFA ни оваа, ни минатата година немаше да му ја дадат наградата на Роналдо.

Човек не смее да се издере од возбуда одма етикети му лепите. За разлика од лани кога пристојно си имаше и говор оваа година се гледа дека отишол така на излет...али пак си е најдобар.

Брат, дека е сељачки се согласуваме.

Португалија е џипси народ, стереотипите се пола вистина, такви се 90% од нив. Значи, сељачки е, непристојно али искрено. Не се крие под маска.

Меси не го спомнав јас, еве ти го пиша, што значи ти (како неутрален) одма донесуваш заклучоци за кого е, тоа доволно ти кажува дали е точно. :)

Не се криел под маска, после ова нека се крија зад златните топки. :D Абе ај, општа култура е, не лажна скромност или шо и да е алудирајќи на Меси. К од класа нема надвор од терен.

CloseEnough.png

Христо Стоичков: "Меси е најдобар. Него го споредуваат со Марадона, Кројф... додека Роналдо го споредуваат со Меси."
:icon_lol:

Ок сега, можиме да го просериме Стоичков и неговата необјективност или не к..р фактор, но коментаров ја отсликува онаа медиумска суровост, особено минатиов период кога Меси ги руши рекордите.

Факт е дека Роналдо имаше поуспешна сезона на клубско ниво секако, репрезентативно ЧКЉ, како што е факт, тоа што убав дел од головите се од пенал. Но да не ја водам дискусијава во небулози.

По моментална форма сметам дека ако вака продолжат работите, нема на следната ваква манифестација, да ја грабни истиот.

Битката меѓу нив ќе се води во константноста во квалитет. Или кажано народски, на кој попрво ќе му клапни газот. Меси е во предност тука со годините. Роналдо пак е во зенитот и така. Че видиме.

На некои не им се битни тие награди како златна топка, копачка и што ти знам, а некои рукаат. Фалеше уште да се соблече и мускулите да ги покаже. Али и тоа е доволно што го направи. Се смеам уште по дома, моите се чудат што ми е.

Не се криел под маска, после ова нека се крија зад златните топки. :D Абе ај, општа култура е, не лажна скромност или шо и да е алудирајќи на Меси. К од класа нема надвор од терен.

Нема бе, ама ни другите негови блиски конкуренти немаат. Јебига, мал е бројот на фудбалери кои се класа и надвор од него. Не е секој Бекам.

Уште едно катастрофално издание полно со корупции
Роналдо без дилеми и заслужено ја доби Златната топка
Ама за тренер на годината Јоаким Лев? Очигледа компензација за тоа дека Ноер неможеше покрај Роналдо, па зато Лев беше избран во оваа категорија, да се покрие дека Германија освој Светското и да добие шо поќе признанија. Тука се гледаат тренерски способности, Симеоне играше за титула во Ла Лига и ЛШ со скромен тим, а Лев имаше репрезентација полна со ѕвезди кој и да беше друг на местото на Лев можеше Германија да освој
Во најдобрите 11 Луиз,Силва и Иниеста симболично клаени, колку да ги има, нема врска дека го заслужија местото во тимот, дур стојат Годин,Алаба и Швајнштајгер
Сепак Атлетико го извлече најдебелиот крај, кој како шампиони на Шпанија и 2ри во Европа немаја ниту еден играч во најдобрите 11 и Симеоне не беше избран за најдобар тренер..

На некои не им се битни тие награди како златна топка, копачка и што ти знам, а некои рукаат. Фалеше уште да се соблече и мускулите да ги покаже. Али и тоа е доволно што го направи. Се смеам уште по дома, моите се чудат што ми е.

Како го погоди видеово, како кец на десетка.
Значи и Милер нема класа, пошто опцу на телевизија?
И Роналдо искрено се раздра и Милер искрено ја закрпи оваа, сељачки или не, бар се претставија какви што се.

Како го погоди видеово, како кец на десетка.
Значи и Милер нема класа, пошто опцу на телевизија?
И Роналдо искрено се раздра и Милер искрено ја закрпи оваа, сељачки или не, бар се претставија какви што се.

Па уште се обидувате да најдете секакво оправдување за тоа што го направи Роналдо. А бе скриј се и смеј се или не ти е смешно баш зашто е играч на Реал? Да беше на Барса или Баерн ќе се смеевте и вие.

Искрено се раздрал Роналдо :lolzz:

Па уште се обидувате да најдете секакво оправдување за тоа што го направи Роналдо. А бе скриј се и смеј се или не ти е смешно баш зашто е играч на Реал? Да беше на Барса или Баерн ќе се смеевте и вие.

Искрено се раздрал Роналдо :lolzz:

Види мене не ми е смешно. Сељачки ми е. Ме фати туѓ срам.

Искрено се раздра, демек не? Ваљда не му го наредиле тоа од неговиот PR тим. Баш напротив, ќе му јадат тикви сеа зашо направил така.

И не глеам како ова од Милер не е посељачки, затоа те цитирав.

Glasovive na Ronaldo :icon_lol: isto kako koga igras FM i vodis i klub u reprezentacija, glasas za nekoi sto nema sansi da osvojat Ballon D'Or za da ne im pravat konkurencija na tvoite od klub :lolzz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom