Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
^ Најдобар начин да ја заборавиш старата девојка е да си фатиш друга.
Фаќањето друга девојка не е решение. Може само привремено да се намали болката ама таа пак ќе си остане во тебе.

Не знам за тебе докторе, ама кај мене болката поминува после првиот квалитетен секс со друга.
Чим толку лесно ти поминува болката значи дека не си го сакал вистински девојчето. Мене ако ме повреди некоја ни 100 секса не ми помагаат.

Секако дека не е после еден секс, треба малу поќе. Сепак најбрзо и наједноставно се заборава партнерот/ката со наоѓање на нов/а, а посебно ако е подобар/ра од бившиот/та.

А за некоја да те повреди треба да и дозволиш, а ако си доктор како што ти е никот тоа не би требало да се случи. И ако не можеш да се оправиш од едно раскинување смени си го тоа „докотор“ во никнејмот со „пациент“. :D

Секако дека не е после еден секс, треба малу поќе. Сепак најбрзо и наједноставно се заборава партнерот/ката со наоѓање на нов/а, а посебно ако е подобар/ра од бившиот/та.

А за некоја да те повреди треба да и дозволиш, а ако си доктор како што ти е никот тоа не би требало да се случи. И ако не можеш да се оправиш од едно раскинување смени си го тоа „докотор“ во никнејмот со „пациент“. :D
Мене ме повредуваа кога бев млад,зелен и неискусен. Сега ниедна неможе да ме повреди. Имам добар одбрамбен механизам :backa:

Сурфав, разгледував но никаде решение за мојот мал проблем, па на крајот читајќи доста страни мислев да прашам дали некој имал сличен проблем ко мојов. Некогаш, многу ми е намалена сексуалната желба или пак предиграта е супер и подоцна кога треба тој тогаш паѓа, тука почнува и нервозата и после тоа никако да се дигне батката, нити пак да се врати желбата за секс, или пак се ќе е во ред но 2 минути мах и свршувам, после тоа абер нема да стане за втора партија некој предлог за спас од проблемот?

Оди во Зегин, купи си Vamax или V-Power. Испи една капсула саат време пред акција и не пи алкохол, барем немој да се начукаш за да не те боли глава утре дента.

Здраво јас сум нов тука па да ве замолам доколку има некој да ми даде совет и да ми помогне пошто вака не можам повеќе да издржам.....

Вака значи мене ми се свиѓа ( ја сакам) едно девојче што е помала од мене значи долго вереме ја сакам / ми се свиѓа има 5-6 години пред 2-3 години и кажав дека ја сакам пошто она ми прати порака дека ме сака многу неможела без мене и т.н. но вика по грешка ми ја пратила таа порака и ја коа и кажав дека ја сакам она ме праша од кога ја сакам и кажав и ме направи подоле од гомно извинете на израз....и ми кажа да не ја замам повеќе и не ни и пишував ни ништо по неколку недели она сама ме побара и пак бевме во добри односи....но пред еден месец пак и кажав дека ја сакам ми се свиѓа и ми каже дека и е незгодно со мене да прави моабет пошто сум ја свиѓал и сум ја сакал....но она со еден мој другар што е една година поголем од мене цело време со него се смее се зезаат све а ја како да сум отфрлен мене ни рецка не ми мава и и кажав дека ке престанам да ја сакам и свиѓам ке ја гледам како другарка и она онака е пак со мене повеќе со него се смее прави моабет се зеза....но јас неможам да ја заборавам сум пробувал неколку пати д аја заборавам ама не ми успева ве молам дајте ми совет како да биде барем поблиска со мене што треба да направам пошто неможам повеќе да издржам вака да ги гледам како се зезаат смеат а ја како отфрлен да сум ве молам за помош...[/quote]

Pak kje povtoram, odgovorot go imash, ti kazala se shto treba. A ja sakash zashto nikogash ne si ja imal. Pazi go ova, Na vremeto imashe decko vo koj bev zatreskana 4 godini. Drushtvoto da recam se raspadna i ostana moja neostvarena i edinstvena platonska ljubov.
Po shes godini slucajno pominavme zaedno edna nova godina. Raskinav so tohashnoto momce i pocnavme vrska. Beshe super i korektno se. No, no sfativ deka toj vsushnost ne e ona shto cel zivot go sakav. Po nekolku meseci ja orekinav vrskata. Zatoa poucena od toa nauciv deka ne postoi silno SAKANJE, ti ja posakuvash, ti se dopagja se kaj nea, mectaesh. No vo vrska se e poinaku, i vrska pasolutno nema so ona shto fantazirash, ama apsolutno. Dovolno da e plafonjerka vo krevet i da ti se odmili za sva vremena. Znaci mozesh da posakuvash, sakash samo otkako kje imash. Se toa ti e psiha, i sam si se zacapal. Se socuvstvuvam maksimalno, no ne e toa vistinata. A drushtvo kje si najdesh, pa i posedi doma nekoe vreme, de podobro otkolku da izigravash trinaesto prase.

Сурфав, разгледував но никаде решение за мојот мал проблем, па на крајот читајќи доста страни мислев да прашам дали некој имал сличен проблем ко мојов. Некогаш, многу ми е намалена сексуалната желба или пак предиграта е супер и подоцна кога треба тој тогаш паѓа, тука почнува и нервозата и после тоа никако да се дигне батката, нити пак да се врати желбата за секс, или пак се ќе е во ред но 2 минути мах и свршувам, после тоа абер нема да стане за втора партија некој предлог за спас од проблемот?
Никаде решение за твојот проблем? На океан да не си сурфал? Иди у аптека и земи си сиденифил цитрат од најефтините речи им да ти дадат. После иди качи и се и бутај и го таму цела ноќ.

Маја ти објаснила погоре, се слагам со неа. Но многу е битно, барем за мене од кој доаѓа тоа слатка си. И начинот на кој е кажано.

Јас само да прашам на колку начини може некој да ти каже слатка си со истиве зборови ? :D

Луѓе ради различни настани порано што ги имам доживеано сеуште тешко ми е да ја ставам довербата во некој другар заради што мислам дека ке ме заебе и страв ми е пак да бидам повреден како порано.Цело време се борам против тоа али пак искрснува на одредени нешта каде што ми треба помош. Може совет кој начин на акција да превземам? Фала што го прочитавте и се извинувам однапред ако позамарав малце :D

Луѓе ради различни настани порано што ги имам доживеано сеуште тешко ми е да ја ставам довербата во некој другар заради што мислам дека ке ме заебе и страв ми е пак да бидам повреден како порано.Цело време се борам против тоа али пак искрснува на одредени нешта каде што ми треба помош. Може совет кој начин на акција да превземам? Фала што го прочитавте и се извинувам однапред ако позамарав малце :D

Хомо или лапсус?

Јас само да прашам на колку начини може некој да ти каже слатка си со истиве зборови ? :D
Ехеееј,на многу. Зборовите се тие, гестовите не се.

Најдобар начин да ја заборавиш е ако престанеш да се гледаш со неа, избегавај ја максимално и ако имаш слики од неа избриши ги сите. А Ако ја имаш на ФБ не и го посетувај профилот ни под разно, она ако ти пише ти не и враќај. Ќе ти биде многу тешко првите неколку месеци ама сета таа тешкотија на крај ќе ти се исплати. По неколку месеци твојата љубов према неа ќе почне да избледува. Ќе избледува ама само ако ги послушаш моите совети. Ако стално се среќаваш со неа, и гледаш нејзини слики тоа ќе му дојде како да чепкаш некоја рана, а како што сите знаеме чепканите рани никад не зарастуваат.
Во ред фала ти многу се обидувам пополека да ја заборавам затоа што и така неможам да се замарам повеќе со нејзе[DOUBLEPOST=1421147601][/DOUBLEPOST]
Здраво јас сум нов тука па да ве замолам доколку има некој да ми даде совет и да ми помогне пошто вака не можам повеќе да издржам.....

Вака значи мене ми се свиѓа ( ја сакам) едно девојче што е помала од мене значи долго вереме ја сакам / ми се свиѓа има 5-6 години пред 2-3 години и кажав дека ја сакам пошто она ми прати порака дека ме сака многу неможела без мене и т.н. но вика по грешка ми ја пратила таа порака и ја коа и кажав дека ја сакам она ме праша од кога ја сакам и кажав и ме направи подоле од гомно извинете на израз....и ми кажа да не ја замам повеќе и не ни и пишував ни ништо по неколку недели она сама ме побара и пак бевме во добри односи....но пред еден месец пак и кажав дека ја сакам ми се свиѓа и ми каже дека и е незгодно со мене да прави моабет пошто сум ја свиѓал и сум ја сакал....но она со еден мој другар што е една година поголем од мене цело време со него се смее се зезаат све а ја како да сум отфрлен мене ни рецка не ми мава и и кажав дека ке престанам да ја сакам и свиѓам ке ја гледам како другарка и она онака е пак со мене повеќе со него се смее прави моабет се зеза....но јас неможам да ја заборавам сум пробувал неколку пати д аја заборавам ама не ми успева ве молам дајте ми совет како да биде барем поблиска со мене што треба да направам пошто неможам повеќе да издржам вака да ги гледам како се зезаат смеат а ја како отфрлен да сум ве молам за помош...

Pak kje povtoram, odgovorot go imash, ti kazala se shto treba. A ja sakash zashto nikogash ne si ja imal. Pazi go ova, Na vremeto imashe decko vo koj bev zatreskana 4 godini. Drushtvoto da recam se raspadna i ostana moja neostvarena i edinstvena platonska ljubov.
Po shes godini slucajno pominavme zaedno edna nova godina. Raskinav so tohashnoto momce i pocnavme vrska. Beshe super i korektno se. No, no sfativ deka toj vsushnost ne e ona shto cel zivot go sakav. Po nekolku meseci ja orekinav vrskata. Zatoa poucena od toa nauciv deka ne postoi silno SAKANJE, ti ja posakuvash, ti se dopagja se kaj nea, mectaesh. No vo vrska se e poinaku, i vrska pasolutno nema so ona shto fantazirash, ama apsolutno. Dovolno da e plafonjerka vo krevet i da ti se odmili za sva vremena. Znaci mozesh da posakuvash, sakash samo otkako kje imash. Se toa ti e psiha, i sam si se zacapal. Se socuvstvuvam maksimalno, no ne e toa vistinata. A drushtvo kje si najdesh, pa i posedi doma nekoe vreme, de podobro otkolku da izigravash trinaesto prase.[/quote]
фала и на тебе така и пополека гледам да ја заборавам да не се замарам многу со нејзе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom