Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
ме сакала како "другар" а одамна "ја тегнам" да испаднеме и ми вети деновиве дека ќе испаднеме па сеа ќе се потрудам јас да почне да ме гледам како "не другар"...

Ete ti odgovor, Ne. Se, osven da sfatish deka e Ne, si napaden i dosaden. Edinstven izbor e da ostavish na vreme, bez kontak i poraki, a ako se vidite da si bidesh naj kul i pozitiven. A ako saka neshto povekje i toa kako kje ti dade na znaenje. A nasmevkata e Ok - mislam deka bev jasna. Spored mene.

Потребна ми е помош.
Имав, 2 годишна врска. Беше повеќе од убаво добри година и пол. После тоа постојани кавги, плачење, молење ете достигнавме и 2 годишнина да прославиме...после 2 годишнина после краток период раскинавме. Ме болеше тоа што знам дека пати и тој, дека му недостасувам а не сака тоа да го покаже. Запознав случајно еден тип. И се смувавме, се гледавме ама неможев да го заборавам оваа гнасава со кој сум била 2 год. Потоа идеше пак допаѓање од моја страна, па каење...и моментално адд едно машко, си пишувавме ( прва му пишав ) али мн е јак, некако слободен е ако не се познаваме, зошто денес не ми пиша, уклучен беше. И ми стега лајк. Се плашам дека онај прв впечаток му го дадов погрешен за мене...
го читам муабетов сосем ок е...ама не знам :D
Батали го стариот тоа е тоа.Да беше све како што треба заедно ќе бевте сеуште.
Сепак не си летај многу со паметот,биди си стабилна и прибрана.

А како се осеќаат женските кога машко им кажува „слатка си“ и тоа го мисли како многу добар комплимент? За другар прашувам :D
Маја ти објаснила погоре, се слагам со неа. Но многу е битно, барем за мене од кој доаѓа тоа слатка си. И начинот на кој е кажано.

ме сакала како "другар" а одамна "ја тегнам" да испаднеме и ми вети деновиве дека ќе испаднеме па сеа ќе се потрудам јас да почне да ме гледам како "не другар"... баш и онака тоа на заебанции и го пишав и од таму немаше некој одговор за тоа освен насмевка
од женска перспектива вие коа гледате некој "како другар" и сепак би испаднале со него у оваква ситуација? (а далеку сте од другари освен на фб и што се имате видено у град неколку пати и еднаш у кафана испаднато покрај други луѓе)

и муабетов не е за девојкава од погоре, со таа си расчистивме, едноставно не сме за заедно а инаку топ си е девојчето
Значит дек требит да излезиш со другари, да се напијате тро ракија, мислам доволно ракија за да мојте во раните утрински часови да мавните уз чаршија некоја дрвена жардинерија со најубајте и нашарените цвеќиња, да ја кренит и да и ја тупниш пред врата. Уствари ак не мојте да ја крените, тогај бегај, секојпат мојш да зејш некоја од саксите кај кружнион тек зш лесно се вајѓет. Да појдите пред врата да и го остајш цвеќето и другата ден да и пишиш на ФБ дали и се свиѓат цвеќето шо и си го остајл. Ако не и се свиѓат нејзе, гарант на мајка и ќе и е убо. Не си зијан во никој случај.
Да напоменам дек за да го извејш ова, морат еден од другарите да не пијат ич, за да мојт да ве однесит со кола да завршите работа, пошо реално да ти кажам дек никој од таксистиве не се нафаќат на ваква работа, остај то, кај ќе ја влечкаш жардињеријата/саксијата на раце, па ќе ви отрпнат рацете бе.
Сепак крај краева, мислам дека ќе биди воодушевена од твојот хумор и уникатност, така да мислам гарант ќе имаш убав муабет. Море ева, значит шо не прајме за љубов, а?

Епа вака сега, девојки знам дека досега имате сретнато „вакви типови’’... Mомци сигурно ако не вие, имате некој ваков другар. Да појаснам што подразбирам под ова „недораснати момци“... Mислам на момци кои не ги почитуваат девојките како прво, а после нивните психички особини(мислења, ставови итн). Исто така за да појаснам подобро на што мислам би зела за пример „врска“ помеѓу момче и девојка во која што момчето е со девојката само поради физичко задоволство, а не гледа и непочтиува ниедна друга особина ии плус тоа горд е на своето однесување и тоа е причина да се пофали пред другарите...
Еве на пример имам еден другар и сега едно девојче беше мн затрескано во него, девојчето му пишало и се на најљубезен начин, а тој на најдрзок начин што може да постои и дал корпа, п.с ова го знам поради тоа што ни се пофали на сите за тоа..
Па сега што мислите дали е во ред ваквото однесување на „недораснативе“ момци и што со нив, како би постапиле девојки доколку би имале некој ваков во животот, момци исто така што мислење имате за нив( во случај да не сте такви), а како би постапиле нема потреба да прашувам, се надевам нема такви :) :) :D
Понекогаш и не е толку лошо да се биде со недорастнат момак. Обично тие се најнапалени и нема никад да имаш проблеми во сексуалниот живот.

Здраво јас сум нов тука па да ве замолам доколку има некој да ми даде совет и да ми помогне пошто вака не можам повеќе да издржам.....

Вака значи мене ми се свиѓа ( ја сакам) едно девојче што е помала од мене значи долго вереме ја сакам / ми се свиѓа има 5-6 години пред 2-3 години и кажав дека ја сакам пошто она ми прати порака дека ме сака многу неможела без мене и т.н. но вика по грешка ми ја пратила таа порака и ја коа и кажав дека ја сакам она ме праша од кога ја сакам и кажав и ме направи подоле од гомно извинете на израз....и ми кажа да не ја замам повеќе и не ни и пишував ни ништо по неколку недели она сама ме побара и пак бевме во добри односи....но пред еден месец пак и кажав дека ја сакам ми се свиѓа и ми каже дека и е незгодно со мене да прави моабет пошто сум ја свиѓал и сум ја сакал....но она со еден мој другар што е една година поголем од мене цело време со него се смее се зезаат све а ја како да сум отфрлен мене ни рецка не ми мава и и кажав дека ке престанам да ја сакам и свиѓам ке ја гледам како другарка и она онака е пак со мене повеќе со него се смее прави моабет се зеза....но јас неможам да ја заборавам сум пробувал неколку пати д аја заборавам ама не ми успева ве молам дајте ми совет како да биде барем поблиска со мене што треба да направам пошто неможам повеќе да издржам вака да ги гледам како се зезаат смеат а ја како отфрлен да сум ве молам за помош...

Здраво јас сум нов тука па да ве замолам доколку има некој да ми даде совет и да ми помогне пошто вака не можам повеќе да издржам.....

Вака значи мене ми се свиѓа ( ја сакам) едно девојче што е помала од мене значи долго вереме ја сакам / ми се свиѓа има 5-6 години пред 2-3 години и кажав дека ја сакам пошто она ми прати порака дека ме сака многу неможела без мене и т.н. но вика по грешка ми ја пратила таа порака и ја коа и кажав дека ја сакам она ме праша од кога ја сакам и кажав и ме направи подоле од гомно извинете на израз....и ми кажа да не ја замам повеќе и не ни и пишував ни ништо по неколку недели она сама ме побара и пак бевме во добри односи....но пред еден месец пак и кажав дека ја сакам ми се свиѓа и ми каже дека и е незгодно со мене да прави моабет пошто сум ја свиѓал и сум ја сакал....но она со еден мој другар што е една година поголем од мене цело време со него се смее се зезаат све а ја како да сум отфрлен мене ни рецка не ми мава и и кажав дека ке престанам да ја сакам и свиѓам ке ја гледам како другарка и она онака е пак со мене повеќе со него се смее прави моабет се зеза....но јас неможам да ја заборавам сум пробувал неколку пати д аја заборавам ама не ми успева ве молам дајте ми совет како да биде барем поблиска со мене што треба да направам пошто неможам повеќе да издржам вака да ги гледам како се зезаат смеат а ја како отфрлен да сум ве молам за помош...
Најди си друго друштво.

Да не должам, кратко и јасно ќе ти кажам: батали ја што побргу. Чим така таа се понаша со тебе, таа не те сака. Колку побргу ќе се помириш со фактот дека не те сака, толку помалце ќе страдаш за неа. Јас сум бил во слична ситуација како твојата и згрешив што не се откачив побргу од неа. Наместо да се откачам од неа јас си гаев некоја си имагинарна надеж дека некогаш ќе ме засака и страдав непотребно неколку години. Несакам и ти да го поминеш истото и да си ги поминеш најубавите години во психички тортури и депресии поради некоја.

Како да ја намалам лигавоста при лапање? :)
Каснете си ти и девојката недозреано јапонско јаболко, има така да ви ја собере устата што грам плунка нема да имате после:pos:

Каснете си ти и девојката недозреано јапонско јаболко, има така да ви ја собере устата што грам плунка нема да имате после:pos:
Хаха не јас имам жили ли што да се што спроведуваат повеќе плунка и сеа незнам дали ми е до тоа или незнам баш да се лапам затоа прашувам тука :D

Хаха не јас имам жили ли што да се што спроведуваат повеќе плунка и сеа незнам дали ми е до тоа или незнам баш да се лапам затоа прашувам тука :D
Немало кој да те научи. На сите ни се дешава на почетокот да незнаеме да се бакнуваме. Јас кога првпат се бакнував без да сакам го гризнав девојчето за јазик од огромна возбуда. Ах детски луди години, ми фалат и покрај тоа што имав нула искуство

Најди си друго друштво.
Другар како да најдам ново друштво сите што се дружев порано со тоа старо друштво Cool ми беше никогаш ваков не бев се убаво беше ама сите испофаија девојки дечковци и се распадна тоа друштво...и сеа освен со овие неам со кој друг да се дружам колефиве од факултет секој си иде со свое друштво така останувам сам морам со овие нема со кој друг[DOUBLEPOST=1421021419][/DOUBLEPOST]
Да не должам, кратко и јасно ќе ти кажам: батали ја што побргу. Чим така таа се понаша со тебе, таа не те сака. Колку побргу ќе се помириш со фактот дека не те сака, толку помалце ќе страдаш за неа. Јас сум бил во слична ситуација како твојата и згрешив што не се откачив побргу од неа. Наместо да се откачам од неа јас си гаев некоја си имагинарна надеж дека некогаш ќе ме засака и страдав непотребно неколку години. Несакам и ти да го поминеш истото и да си ги поминеш најубавите години во психички тортури и депресии поради некоја.
Фала ти многу за ова ќе гледам да ја баталам и сакам да ја баталам затоа што до сега ни во едно девојче не сум бил толку заљубен а и незнам како да ја забоавам затоа што скоро секој ден ја гледам со тоа друштво искачам...затоа што тоа старо друштво сите фатија девојки ,дечковци и се распадна и останав со овие ако ги тргнам и нив ќе нема кај да излегувам ќе треба како пензионерине дома да седам :)

Фала ти многу за ова ќе гледам да ја баталам и сакам да ја баталам затоа што до сега ни во едно девојче не сум бил толку заљубен а и незнам како да ја забоавам затоа што скоро секој ден ја гледам со тоа друштво искачам...затоа што тоа старо друштво сите фатија девојки ,дечковци и се распадна и останав со овие ако ги тргнам и нив ќе нема кај да излегувам ќе треба како пензионерине дома да седам :)
Најдобар начин да ја заборавиш е ако престанеш да се гледаш со неа, избегавај ја максимално и ако имаш слики од неа избриши ги сите. А Ако ја имаш на ФБ не и го посетувај профилот ни под разно, она ако ти пише ти не и враќај. Ќе ти биде многу тешко првите неколку месеци ама сета таа тешкотија на крај ќе ти се исплати. По неколку месеци твојата љубов према неа ќе почне да избледува. Ќе избледува ама само ако ги послушаш моите совети. Ако стално се среќаваш со неа, и гледаш нејзини слики тоа ќе му дојде како да чепкаш некоја рана, а како што сите знаеме чепканите рани никад не зарастуваат.

^ Најдобар начин да ја заборавиш старата девојка е да си фатиш друга.

Како да ја намалам лигавоста при лапање? :)
Надувајте се и ќе ви се исушат устите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom