Sussaro
Southern comfort, southern sun
- Член од
- 27 декември 2005
- Мислења
- 6.375
- Поени од реакции
- 27.270
Ова е една од поголемите глупости што ги напиша до сега.
На мои 22 години не познавам ни една девојка hustler. Ни Една.
А чисто да знаеш со кого праиш муабет, ја сум од оние, ако ти текнуе, у секое женско друштво шо има по едно мушко на кого му се исповедаат? Епа тој.
Нај мрсните тајни ви ги знам. Од аналки до варања, од желба за бебе на 20год пошо осетила дека драстично и паѓа цената на пазарот i.e станува погрда и погрда итд да не набрајам.
Една, една не се најде коа ќе ја прашам "Шо ти е планот?" да ми каже -Сакам да имам своја фирма за тоа и тоа, сакам да бидам милионер до 40та, сакам ова сакам она.
Една бе. Една. За вас поим за осамостојување е да се вработиш и омажиш. Никаков претприемачки дух. За амбициозна се смета онаа шо брка просек и подобра работа од продавачка у веро. Не ми се случило да седнам у женско друштво и да слушам муабети за геополитика, бизнис, економија, историја, физика, да слушам муабети и планови како да се напраат пари, шо да се работи и така натака. Можеби коа ќе напуните 25+ малце ви се стега шупчето па муабетот од шминка се пребацува на "кај да се вработам" али ако тоа за тебе е осамостојување, свака част. Ја сум сигурен некако да можеме да дојдеме до статистика колку од приватните бизниси во земјава се отворени од мужи наспроти жени, соодносот ќе биде 200:1, во најмала рака. Така да немој молим те со мубетов, сте таму кај што сте затоа што толку сте се замарале. И еднаш у 10 години ќе се појави Една, шо покажала муда, за промена, и напраила нешо у животот повеќе од "работи во америка као усисивач" за цел свет од жени на форум да ја постира као "пример" дека и вие можете нешо. А можете многу, дури ако се прашувам јас и повеќе од нас, по трудољубиви сте, не сте интелектуално инфериорни, ништо не ви фали осим што "таков ви е менталитетот" шо би рекол Ставро. За поише од кур и бебе мозочето не ви ни сања. И од еволуциона гледна точка и јасно ми е и зашо, и нема нишо лошо у тоа, само проблемот настанува коа пробувате да си ги мериме. Немоеш брат.
Е това е кошарката, ко јас да го пишав. Ама не се слагам една работа, додуша не знам дали да се сложам за една работа. Не можеш да го кажеш сето ова и на крај да кажеш-не сте интелектуално инфериорни. Значи ако ги имаат овие карактеристики, а ги имаат, тогаш една од две опции се (никогаш не открив која е поточна): или се инфериорни или не се ама така делуваат дали од мрза, незаинтересираност или било што и да е причина. Ама после толку време кај една што викаш ќе се откриеше дека било само до менталитетот и незаинтересираноста, ќе се изнервираше на провокација па ќе развалеше со некои мисли и идеи за ти да си кажеш-Еј види мајката. Нц, мене ми влече на инфериорност. Генетска ли, еволутивна ли не знам. Е сега вистината е некогаш расистичка, шовинистичка, комунистичка. Од друга страна па дете (нешто најмило) чување на машко не би оставил оти сум видел мажи како чуваат и жени како чуваат деца. Тоа што ме прави-феминист?

Значи, не стана научник затоа што те терале да раѓаш деца?