Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
оу како сум се лупнал со точак пред 4-5 дена
се улетав од надолница без раце и на една блага кривинка ми испадна кола и морав да кочам пополека па со поднамалена брзина се лупнав у една паркирана кола :semolam:
арно шо преживеавме и јас и точакот... добро јас бутниот мускул парче си го напраив неможев три дена да одам уопште али еве веќе ме пушта :jeeee:

инаку точакот ми е
bulls street flyer многу коска точаче. германско :ojeaa:[DOUBLEPOST=1419368081][/DOUBLEPOST]

еве го точачето многу сум задоволен од него. го земав на старо и се приметува дека е многу малце возено.... најновите модели му ги имам гледано на нет и коштаат од 600 до 800 евра :shok2:[DOUBLEPOST=1419368974][/DOUBLEPOST]и да сеа имам и еден проблем неможам да му најдам сијаличка за динамото... лед сијаличка ми треба :nesumjas:

Последно уредено:
Член од
21 декември 2010
Мислења
12
Поени од реакции
2
Да ми препорачате добро средство за подмачкување ланец и од каде може да се купи? :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Да ми препорачате добро средство за подмачкување ланец и од каде може да се купи? :)
Во сите подобро снабдени бајк продавници, Пробајк, Бајкстоп, Бајкмаркет, Аутдор. Јас користам Weldtite и го има (имаше) скоро во секоја од наведените. :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
Немам ништо зимска опрема...ај догодина.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Некој имал искуство / слушал од други нешто околу SRAM X4 менувачи (преден/заден)? Како се покажале, кој им е Shimano еквивалентот? Acera, Alivio? Го гледам TREK-ов, затоа прашувам.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.631
Поени од реакции
5.352
Некој имал искуство / слушал од други нешто околу SRAM X4 менувачи (преден/заден)? Како се покажале, кој им е Shimano еквивалентот? Acera, Alivio? Го гледам TREK-ов, затоа прашувам.
За малку ќе те излажев за задниот (х5 ми беше), а предниот ми беше х4 и од двата бев доста задоволен маста им ја извадив еден дефект не покажаа. Ене ги сега дедо ми ги вози уште немаат гајле. Х4 незнам како кој шимано доаѓа незнам точно кој е послаб од нив пример tourney нели им е најниска, ова ќе му дојде пандан на послабата од acera/alivio.

Sent from my Nexus 7

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Нема да имаш никаков проблем со Х4 менувачите. Порано сум возел и Х4, Х5 и Х7. Ни еден од нив не попуштил, дури и мала е разликата во функционалноста/менувањето брзини, освен во тежината.
На Sram Х4 еквивалент им се Shimano Alivio, барем така ги класифицираат по странскиве форуми.

Martinmkd

Roadie
Член од
20 мај 2009
Мислења
296
Поени од реакции
412
Има рекреативни тури во овие? Се спремам за набавка на половна 29ка од Србија зошто за рекреативни road тури се потешко наоѓам расположено друштво.
Жалам што пропуштив голем дел од рекреативните лани, но немав соодветен точак. Оваа година ќе гледам што повеќе да извозам.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Има рекреативни тури во овие? Се спремам за набавка на половна 29ка од Србија зошто за рекреативни road тури се потешко наоѓам расположено друштво.
Жалам што пропуштив голем дел од рекреативните лани, но немав соодветен точак. Оваа година ќе гледам што повеќе да извозам.
Може сите да ги возиш, зборам за македонскиве. Доаѓаат возачи од различен профил, од почетници до профи.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Од Македонските скоро сите ги извртев лани, можам да кажам дека е само потребна желба за вртење, како што кажа zocc имаше од почетници до профи, секој што дојде , секој ги изврте туриве, со чекање со помагање , низ смеја зезанција, поминуваат туриве.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Некоја тура ќе има до водно на 19ти ?нешто у смиол беше или гласи као Кој прв стигне на радио слушав ама не убаво нешто инфорамци имате знаете ?[DOUBLEPOST=1420824223][/DOUBLEPOST]
Може сите да ги возиш, зборам за македонскиве. Доаѓаат возачи од различен профил, од почетници до профи.
По асфалтен пат се одвиват поголемиов дел од турите или ?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Некоја тура ќе има до водно на 19ти ?нешто у смиол беше или гласи као Кој прв стигне на радио слушав ама не убаво нешто инфорамци имате знаете ?[DOUBLEPOST=1420824223][/DOUBLEPOST]

По асфалтен пат се одвиват поголемиов дел од турите или ?
Не...Повеќето тури се офрод.

Инаку листата е надоплонета со уште тури.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Иначе еве ја групата на фб за туриве
https://www.facebook.com/groups/610928045673462/

а во недела се вози до Катланово, е сеа нешто викаат прогноза максимални до 15 степени на курир, малце за не верување али ако е испадне така, јас би да се продолжи до Велес, да се искористи денот .
https://www.facebook.com/groups/496200450469441/permalink/741160559306761/

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom