Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.598
Добар голман ти е плус 10-15 бода на крај година. Инаку го сфаќам Џони што сака да каже, да не бидеме буквалисти сега.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
:pos::pos: Џони не заебавај...еве за пример ќе ти го земам Куртоа лани со атлетико....да не беше он ни приближно немаше да го имаат успехот што го имаа.....какви све топки не фаќаше...можеби едно 60% е заслужен за успехот.....
Врти сучи голманот е најмалце битен во една екипа...голманот нема никаква улога во градењето на акциите и постигнувањето голови,а за да победиш треба да постигниш гол...колку да звучи аматерски и глупо сепак така е

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.598
Што пак мора да победиш? Што му фали на X, повеќе пари се прават со X...

Член од
29 март 2013
Мислења
4.689
Поени од реакции
4.539
Ете вчера не можевме да внесиме топка во противничка мрежа,(по вторпат, а и во прво полувреме немавме ни шут на гол, од 1997 година сме го немале тоа) ама Ханда колку 100% шанси за гол фати на играчите на Јувентус, како и да ја вртиме битен е секој играч, ама да деградираш голман, шознам..
Ханданович е класа, мислам дека никој не го мислеше спротивното. Само успехот е победата, а победата се добива со голови. Еве да речеме Ханданович е сам против 11, и тие нормално ќе имаат безброј шутеви, и сите да им ги фати... резултатот е нерешено, значи... Колку сака нека е јак голманот, кога нема играчи за гол џабе.

Ок, не е сеедно со слаб и со добар голман, но освен да го одбрани резултатот голманот не можи ништо фазла.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Добро уште не го научивте Џони? Го заеба Јуве 1 и сеа Интер му е крив што не изгуби :D

Ете ја тим2 си ги синглав навивачки, мене Икарди ми е крив и навивам за Освалдо :pos::pos::pos::pos:

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.235
Поени од реакции
13.167
На кратко околу небитноста на голманот - ако рецимо Кузманович имал лош ден,или ке биде заменет од манчини или неговите глупости ке ги покрива Хернанес или Гуарин или било кој.Е сеа ако Ханда има лош ден - епилог ке биде 3-4 парчиња во негова мрежа - simply as that!Така да јас мислам дека голман има круцијално значење во една екипа

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Џони ај објасни како Ноер е најдобар голман у свет моментално?

Голман е пола екипа овој вика најнебитна фигура. :facepalm::pos:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Eте ги и на овие двата подетално треба да му објаснувам...не бидете буквалисти бе[DOUBLEPOST=1420652421][/DOUBLEPOST]
На кратко околу небитноста на голманот - ако рецимо Кузманович имал лош ден,или ке биде заменет од манчини или неговите глупости ке ги покрива Хернанес или Гуарин или било кој.Е сеа ако Ханда има лош ден - епилог ке биде 3-4 парчиња во негова мрежа - simply as that!Така да јас мислам дека голман има круцијално значење во една екипа
Џони ај објасни како Ноер е најдобар голман у свет моментално?

Голман е пола екипа овој вика најнебитна фигура. :facepalm::pos:
Врти сучи голманот е најмалце битен во една екипа...голманот нема никаква улога во градењето на акциите и постигнувањето голови,а за да победиш треба да постигниш гол...колку да звучи аматерски и глупо сепак така е

Член од
29 април 2012
Мислења
364
Поени од реакции
240
Ханданович како и секој голман од резултат 0:0 рецимо... не можи за ништо фазла да се избори, тоа зборува Џониов, а дека ние не сакаме да разбереме тоа е друга работа.

Треба игра! Поентата на фудбалот е да ја внесеш топката во противничката мрежа, а тоа не е работа на еден голман!
najbitno vo fudbalot e da znaes da se odbranis ne e ednas kazano deka od odbranata pocnuva se
na kraj kraeva onoj so ke promi okolu 20 sigurno e vo prvite tri ekipi

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
najbitno vo fudbalot e da znaes da se odbranis ne e ednas kazano deka od odbranata pocnuva se
na kraj kraeva onoj so ke promi okolu 20 sigurno e vo prvite tri ekipi
Така е,но најбитната улога во одбраната сепак ја носи целовкупната екипа односно одбраната почнува од нападот со самиот притисок и со самото трчање што го прави целата екипа...а голманот каква улога има тука?..ќе фати 3-4 невозможни топки и ќе му бидат џабе ако екипата дозволи уште многу други шанси и пак ќе прими 3-4 гола и тимот ќе загуби..1000 примери има вакви не знам што не ви е јасно..па со Каљари Ханданович ни беше најдобар играч и шо фајде кога пак 4 парчиња примивме?..

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Наредна утакмица без Ранокија и Хуан (4 утакмици суспензија). Ќе играме со Видиќ и Андреоли во одбрана :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ako ideme po taa logika togas i stoperite se nebitni, posto ne igraat mnogu so topka a i ne davaat mnogu golovi.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.689
Поени од реакции
4.539
И со преслаба одбрана и голман имаш шанси да победиш ако имаш добар напад, на среќа вака-така можеби ќе заврши рецимо еве 3-2 (пример). Но со слаб напад, неспособен за гол, немаш шанси, колку и да брани голманот нема победа бе оти не разбирате?! Немаш победа со 0 голови!

Зар заборавате дека станува збор за нешто што се вика ПОБЕДА!!! Фудбалот ваљда не постои само за да ги гледаме брилијантните и "боженствени" игри на поединци (голмани или било што)!
Се игра за победа, за 3 бода! Просто е... без гол нема победа, а на одбраната и на голманот не им е задача да постигнат гол, и надприродно да играат џабе кога нема резултат кој што се бара и признава.

Ноер не ги зема 3-те бода поради неговата "надспособност", туку поради Робен, Рибери, Милер и другите кои постигнуваат голови. Тажно но вистинито! Во тројца нека се направи... ако не постигнат гол напаѓачиве нема победа!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ako ideme po taa logika togas i stoperite se nebitni, posto ne igraat mnogu so topka a i ne davaat mnogu golovi.
Јок ..стоперите се битни бидејќи прават офсајд стапици насекое,плус кога тимот игра пресинг и тие излегуваат до центар и ги покриваат дупките,делуваат односно и тие се дел од организацијата на играта и се битни при нафрлени топки односно при прекини..секоја позиција на теренот е битна,ама голманската е најнебитна и џабе голманот е добар ако екипата е за никаде..значи не знам како да објаснам поинаку

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Epa zasto togas go kupija Noer koa Kan moze da aroi samo na gol kao figura doeka Roben i Riberi davaat golovi.
Kolku sakas imaj dobar napad ako nemas jak golman dzabe ti e se.[DOUBLEPOST=1420655087][/DOUBLEPOST]
Јок ..стоперите се битни бидејќи прават офсајд стапици насекое,плус кога тимот игра пресинг и тие излегуваат до центар и ги покриваат дупките,делуваат односно и тие се дел од организацијата на играта и се битни при нафрлени топки односно при прекини..секоја позиција на теренот е битна,ама голманската е најнебитна и џабе голманот е добар ако екипата е за никаде..значи не знам како да објаснам поинаку
Ne objasnuvaj bolje. Se glupiras iskreno.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Kolku sakas imaj dobar napad ako nemas jak golman dzabe ti e se.[DOUBLEPOST=1420655087][/DOUBLEPOST]
Ne objasnuvaj bolje. Se glupiras iskreno.
Добро бе со инка треба да ви тури чоек?..јас сум се глупирал.:facepalm:..господ да чува да брани...скоро сите ме разбраа шо сакам да напоменам ама битно Џонтра и Гуарин за нив треба специјално да му се нацрта...епа ете Сити немаат јак голман ама се на делба на првата позиција и лани беа шампиони,Барселона од 2008 до 2011 немаше јак голман ама беше најдобар тим во светот и струшија еден куп рекорди...ФРанција немаше јак голман ама пак стана светски и европски првак,Арсенал имаше смешен голман ама пак беа непобедливи во 2004....

сакаш уште да ти набројам?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Добро бе со инка треба да ви тури чоек?..јас сум се глупирал.:facepalm:..господ да чува да брани...скоро сите ме разбраа шо сакам да напоменам ама битно Џонтра и Гуарин за нив треба специјално да му се нацрта...епа ете Сити немаат јак голман ама се на делба на првата позиција и лани беа шампиони,Барселона од 2008 до 2011 немаше јак голман ама беше најдобар тим во светот и струшија еден куп рекорди...ФРанција немаше јак голман ама пак стана светски и европски првак,Арсенал имаше смешен голман ама пак беа непобедливи во 2004....

сакаш уште да ти набројам?
Kako kazuvas bozem cunjevi stoele na gol na pogore nabroenive ekipi.
Uzivaj deka Barsa i Arsenal nemale golmani. I Francija isto.
Neznam kako ja tebe da ti objasnam ama ne postoi nebitna pozicija u ekipa, najnalku pa toa e golmanot.
Ako ideme po tvojata logika togas bilo koj moze da dreme na gol, ako imas dobar napad.
Da ne e De Gea u junajted momentalno oni ke bea 15to mesto.
Toa sto Handa vcera sprecil da zemes 1000ce u kladilnica ne ja prai negovata pozicija nebitna.
Drug pat pomalku igraj protiv Inter, nema da se nerviras i da go omalovazuvas klybot so nebulozi.

Kajgana Shop

На врв Bottom