Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Ako e taka zosto togas site ostanati koi ne se od sk gi karakterizirate kako seljaci ?
Sam sebe ubival...

Ubava badnikova vecer, zdravje , srekja i ljubov na site.

Тоа со карактеризирањето на останатите градови како сељаци е нешто што веќе подолго време го нема и се искоренува. Убедливо најголема глупост според мене.
И ако сакаш да се развие добра дискусија и да се прифаќаат критики, почни да говориш за навивачките аспекти, а не за тоа дека Комити биле малцинство во Аеродром, Центар, Карпош. Застрашувачки голем е комплексот кој го имаат набиено Вардар и Комити кај голем дел од луѓето кои не навиваат за Вардар, па затоа и за вакви глупи работи се јаде гомна..

Па ајде кога веќе прашуваш глупо е да кажеш дека Комити се најдобри моментално и дека нивно најлошо појавување за другите е најдобро.
Еве ти бе глупа споредба Комити се 200-150 луѓе и за нив се збори дека е лоша ситуацијата, дека се паднати многу. Кумани, Фа и ЦПБ се по 200 и за нив се вика дека имале одлично издание.

ФА се катастрофа моментално и не знам кај прочита дека се у добро издание . Исто и ЦПБ разделени партиски на сите страни. Кумани у однос на бројка послаби оваа сезона на некои утакмици ама таа бројка од 200 беа у Градски парк . Така да не ти држи тоа ништо.

ФА се катастрофа моментално и не знам кај прочита дека се у добро издание . Исто и ЦПБ разделени партиски на сите страни. Кумани у однос на бројка послаби оваа сезона на некои утакмици ама таа бројка од 200 беа у Градски парк . Така да не ти држи тоа ништо.
Е добро де и Комити беа 400+ во Битола.

Абе ме боли не ми мешај муабети зборевме за тоа дека ти е глупа изјавата дека најлошо издание на Комити е најдобро на другите е сега за друго ако сакаш и за друго ќе збориме мож ќе се сложиме у другото.

Објективно ? Комити се мизерија. Ама зар има некој достоен да ги коментира Комити? Како беше она види прво во својот двор па коментирај.
ФА им пукна инатот не знаат кај тераат, едни со други против партијата.
ЦПБ исто поделени на 10 фронта, да направат графит или производ да извадат за да видиме дека постојат.
Кумани стандардно издание ко минатите години со послаба бројка.
Чкембари многу анонимни, ваљда ќе рипнат сега со новиот спонзор.
Рибари си лапнаа пари од партија си прославија ги нема.
Паткари исто.
Ајдуци ги нема никаде.
Лозари живуркаат со некое издание, ништо посебно.

И која група има право да ги коментира Комити? Скоро 30 години постоење, милион репресии и закани, апсења, затворски и парични казни, најголем број на странски гостувања и да не набројувам, што за некој групи е сон.

Е вака веќе може да се сложиме а со дечкото правевме друг муабет затоа не се согласував

Znaci sezonava i minatata komiti site dobri izdanija im se vo sala, a vikaat deka prv tim Im e fk. Fa I cpb si navivaat za prviot tim za koi se sozdadeni a toa e kosarka. I da se sozdade fk , niv prv tim ke im bide Kk.
Sezonava ogromen pad ima kaj site , najvekje kaj Fa. Povekje od pola tribina im e vo bojkot. Koj radi sala, koj radi megjusebni karanici, koj radi ivica... do pred 3 god koga i ne bea tolku dominantni MZT , Fa gazena protiv torus vo bt 700 lugje. Doma pod 400 ne bea i protiv najlosiot protivnik. Sezonava i protiv Rabotnicki nema da bidat 350+ garantiram. A nekogas bea i 1200. Prosek sezonava im e 100-150.
Komiti pak vo ls na rakomet izdominiraa 2-3 utakmici. Ali megju niv mozese da se vidat i zeni , starci , deca koi nemale karta da najdat za drugite blokovi i vlegle so komiti. Na fk se gleda pravata brojka a taa vo prosek e 100-150- 200 ..
Cpb imaa dobro vrakjanje , nekolku gostovanja , ali gi utepaa Fa na derbi i posle toa kako da gi snema, si ja prefrlaat vinata koj e kriv, se ispokaraa, ispotepaa iako Rabotnicki se vrakja na starite pateki. OOcekuvam od niv da izgrmat vo Jane na derbito bas radi toj poraz sto go doziveaa vo park i da iskoristat dodeka Fa se najslabi da im nanesat dobar udar i da gi nadvikaat i brojcano da bidat izednaceni. Kolku imaat sila ke vidime. Ali imaat kapacitet.
Lozari dobro pocnaa, idat I na tikves I na feni. So Rabotnicki doma im bese vrvot i brojcano i navivacki. No vednas potoa protiv MZT vo raboten den bea trostruko pomalce. Na nivnata tribina vo globala se mladi likovi pod 18 , 80% na tribina. Bitno se trudat i vo idnina moze da napreduvaat.
Kumani se za respekt povekje sezoni nanazad a sezonava spored mene dodeka site padnaa oni ja zadrzaa kolku tolku tribinata i se megju vrvot.
Podgrupava blue elite I'm ja drzi grupata, sostaeni se od momci 93-94 to godiste vo globala i se ultras obrazovani. Imaa obidi za nekolku napadi na zastavi. Fa ja odbranija, Iliret ja izgubija.
Ckembari se pomalku gi ima , silna ekipa imaat , ali brojcano se pomalku i povekjeto stanaa derbi navivaci. Ocekuvam 2015 pelister da se krene a so toa i ckembari.
Vojvodi skoro i da zgasnaa
Pirati se Povekje stanuvaat ultrasi
Devizija standard
Ribari napravija spektakl za godisninata , no tolku od niv.

2014 ke ja pametam po prvata fer dogovorena tepacka vo mkd megju Fa i Kumani , isto kako vo rusija. Toa go mozat samo golemi grupi so ultras kultura clenovi. Tepackata ja dobija Fa , no toa ne e bitno , biten e potegot i e za pozdravuvanje[DOUBLEPOST=1420642969][/DOUBLEPOST]
Објективно ? Комити се мизерија. Ама зар има некој достоен да ги коментира Комити? Како беше она види прво во својот двор па коментирај.
ФА им пукна инатот не знаат кај тераат, едни со други против партијата.
ЦПБ исто поделени на 10 фронта, да направат графит или производ да извадат за да видиме дека постојат.
Кумани стандардно издание ко минатите години со послаба бројка.
Чкембари многу анонимни, ваљда ќе рипнат сега со новиот спонзор.
Рибари си лапнаа пари од партија си прославија ги нема.
Паткари исто.
Ајдуци ги нема никаде.
Лозари живуркаат со некое издание, ништо посебно.

И која група има право да ги коментира Комити? Скоро 30 години постоење, милион репресии и закани, апсења, затворски и парични казни, најголем број на странски гостувања и да не набројувам, што за некој групи е сон.
Nalikuva ova na mojot post pred 2 strani :D

Нормално е на РК да доминира бројката затоа што не само Комити туку сите Македонци чекаат добри и јаки утакмици со светски играчи. Нормално дека на повеќето поинтересно ќе им е Вардар - Рајн Некар одколку Вардар - Турново.
Јас попрво би избрал ФК Вардар кој константно би играл во групите одколку РК кој ќе игра ЛШ финале. А, верувам и 90% од Комити ќе се сложат.

Toчно е дека Кумани иако се паднати на бројка моментално навивањето им е појачано и се доста ултрас образовани.

Prisustvuvav na rakometen natprevar na Vardar vo novata sala vo Aerodrom i vooduseven bev od navivanjeto na Komiti.Sekoja cest.Simnuvam kapa.

Fa I cpb si navivaat za prviot tim za koi se sozdadeni a toa e kosarka. I da se sozdade fk , niv prv tim ke im bide Kk.

Тогаш зошто CPB не навиваат за ФК Работнички?

А да збориш дека кај Комити влегувале деца без карта, жени и старци кои до сега ни еден таков не сум видел во Јане, можеш само на празно да збориш дечко. Која група нема помлади членови? Пак ние и Чкембари имаме најмногу постари ликови на трибина.

Еве ти ја групата што е во топ 3 во државава, а за тебе веројатно и најдобра

9bXRlTg.jpg

Горе испоседнале, еднион резултати си проверува на мобилен, под нив 10 женски, на крајон пак девојчиња колку сакаш си се свртеле со грб муабет си прават, доле во втор ред си се гушнале двајцава како пред ТВ да се, лево коцка закачена девојчиња позади "ја бранат" и вие сте нашле да зборите какви биле и од каде биле луѓето што иделе на запад. Барем во нашиот сектор се навива секоја минута од натпреварот па макар биле и 100 души. Сите знаете да зборите за Комити а не сте погледнале каков циркуз се игра по вашите трибини. И немој жити мајка со муабетине не сум од ниту една навивачка група и не навивам за никого, ако не си Ултрас кој фактор си па да критикуваш тука, па уште Ултрасите на ФА и Кумани договориле тепачка :pos: седи бе таму, на 10 метра со камења се гаѓаа не се ни чепнаа :icon_lol:

И немам ништо против другите групи, генерално сите сме за никаде, кој како ќе сфати јбг, ама претерувате со величење на групи како Кумани, пред некое време Лозари, а вистината е дека и вакви катастрофални Комити и ФА во моментов се најдобрите групи во државава.

Факт е дека навивањето во Македонија е сведено на минимум..што поради економски социални причини,што поради немањето спорт,што поради менталитетот на народот,што поради полициската бруталност на државата..итн...нема смисла дасе расправате за групите каде општо во глобала сите се катастрофа...

Тогаш зошто CPB не навиваат за ФК Работнички?

А да збориш дека кај Комити влегувале деца без карта, жени и старци кои до сега ни еден таков не сум видел во Јане, можеш само на празно да збориш дечко. Која група нема помлади членови? Пак ние и Чкембари имаме најмногу постари ликови на трибина.

Еве ти ја групата што е во топ 3 во државава, а за тебе веројатно и најдобра

9bXRlTg.jpg

Горе испоседнале, еднион резултати си проверува на мобилен, под нив 10 женски, на крајон пак девојчиња колку сакаш си се свртеле со грб муабет си прават, доле во втор ред си се гушнале двајцава како пред ТВ да се, лево коцка закачена девојчиња позади "ја бранат" и вие сте нашле да зборите какви биле и од каде биле луѓето што иделе на запад. Барем во нашиот сектор се навива секоја минута од натпреварот па макар биле и 100 души. Сите знаете да зборите за Комити а не сте погледнале каков циркуз се игра по вашите трибини. И немој жити мајка со муабетине не сум од ниту една навивачка група и не навивам за никого, ако не си Ултрас кој фактор си па да критикуваш тука, па уште Ултрасите на ФА и Кумани договориле тепачка :pos: седи бе таму, на 10 метра со камења се гаѓаа не се ни чепнаа :icon_lol:

И немам ништо против другите групи, генерално сите сме за никаде, кој како ќе сфати јбг, ама претерувате со величење на групи како Кумани, пред некое време Лозари, а вистината е дека и вакви катастрофални Комити и ФА во моментов се најдобрите групи во државава.

Tolku znaes , rasprasaj se malce ne zboram za toa vo oh. Ipak so gotvenjeto ke ti ide podobro ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom