Znaci sezonava i minatata komiti site dobri izdanija im se vo sala, a vikaat deka prv tim Im e fk. Fa I cpb si navivaat za prviot tim za koi se sozdadeni a toa e kosarka. I da se sozdade fk , niv prv tim ke im bide Kk.
Sezonava ogromen pad ima kaj site , najvekje kaj Fa. Povekje od pola tribina im e vo bojkot. Koj radi sala, koj radi megjusebni karanici, koj radi ivica... do pred 3 god koga i ne bea tolku dominantni MZT , Fa gazena protiv torus vo bt 700 lugje. Doma pod 400 ne bea i protiv najlosiot protivnik. Sezonava i protiv Rabotnicki nema da bidat 350+ garantiram. A nekogas bea i 1200. Prosek sezonava im e 100-150.
Komiti pak vo ls na rakomet izdominiraa 2-3 utakmici. Ali megju niv mozese da se vidat i zeni , starci , deca koi nemale karta da najdat za drugite blokovi i vlegle so komiti. Na fk se gleda pravata brojka a taa vo prosek e 100-150- 200 ..
Cpb imaa dobro vrakjanje , nekolku gostovanja , ali gi utepaa Fa na derbi i posle toa kako da gi snema, si ja prefrlaat vinata koj e kriv, se ispokaraa, ispotepaa iako Rabotnicki se vrakja na starite pateki. OOcekuvam od niv da izgrmat vo Jane na derbito bas radi toj poraz sto go doziveaa vo park i da iskoristat dodeka Fa se najslabi da im nanesat dobar udar i da gi nadvikaat i brojcano da bidat izednaceni. Kolku imaat sila ke vidime. Ali imaat kapacitet.
Lozari dobro pocnaa, idat I na tikves I na feni. So Rabotnicki doma im bese vrvot i brojcano i navivacki. No vednas potoa protiv MZT vo raboten den bea trostruko pomalce. Na nivnata tribina vo globala se mladi likovi pod 18 , 80% na tribina. Bitno se trudat i vo idnina moze da napreduvaat.
Kumani se za respekt povekje sezoni nanazad a sezonava spored mene dodeka site padnaa oni ja zadrzaa kolku tolku tribinata i se megju vrvot.
Podgrupava blue elite I'm ja drzi grupata, sostaeni se od momci 93-94 to godiste vo globala i se ultras obrazovani. Imaa obidi za nekolku napadi na zastavi. Fa ja odbranija, Iliret ja izgubija.
Ckembari se pomalku gi ima , silna ekipa imaat , ali brojcano se pomalku i povekjeto stanaa derbi navivaci. Ocekuvam 2015 pelister da se krene a so toa i ckembari.
Vojvodi skoro i da zgasnaa
Pirati se Povekje stanuvaat ultrasi
Devizija standard
Ribari napravija spektakl za godisninata , no tolku od niv.
2014 ke ja pametam po prvata fer dogovorena tepacka vo mkd megju Fa i Kumani , isto kako vo rusija. Toa go mozat samo golemi grupi so ultras kultura clenovi. Tepackata ja dobija Fa , no toa ne e bitno , biten e potegot i e za pozdravuvanje[DOUBLEPOST=1420642969][/DOUBLEPOST]
Објективно ? Комити се мизерија. Ама зар има некој достоен да ги коментира Комити? Како беше она види прво во својот двор па коментирај.
ФА им пукна инатот не знаат кај тераат, едни со други против партијата.
ЦПБ исто поделени на 10 фронта, да направат графит или производ да извадат за да видиме дека постојат.
Кумани стандардно издание ко минатите години со послаба бројка.
Чкембари многу анонимни, ваљда ќе рипнат сега со новиот спонзор.
Рибари си лапнаа пари од партија си прославија ги нема.
Паткари исто.
Ајдуци ги нема никаде.
Лозари живуркаат со некое издание, ништо посебно.
И која група има право да ги коментира Комити? Скоро 30 години постоење, милион репресии и закани, апсења, затворски и парични казни, најголем број на странски гостувања и да не набројувам, што за некој групи е сон.
Nalikuva ova na mojot post pred 2 strani