Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Твоето искуство е дискутабилно. Еве ако имаш панелки дома дали имаш и мерач онаков од анхоч?Од мое искуство, панелните греалки се најекономични од сите видови греалки, затоа што се најблиску до теоретскиот COP од 1. Не е точно дека сите греалки имаат COP од 1, некои имаат многу помалку од 1. .........
ela vo bitola na deneshnite/vcerashnite uslovi pa da vidish kako ke si pominish i dali ke ti e zeshkoмале мори мамо(ова е за ванлок)
инаку моментално ја исклучив климата се сварив во собава 25 ми дигна ќе ја оставам нека одмори до предпладне кога ќе станам знам дека нема да падне под 14с.
после 10 ќе биде најмалку 5с и за 20мин. ќе имам повторно 20-21с. тука
не е можноОд 1 до сега има потрошено 100 кв. По 24 саати дневно работи
Па кога беше јак минус деновиве климата не се спушти под 1300-1400 кв на саат. Тек денес и вчера троши околу 800 кв. Ама барем грее убаво.не е можно
многу бре![]()
Добро, дај кажи од каде да набавам точен мерач за влажност на воздухот баш ме интересира што ќе покаже?Tи секако најдобро знаеш како се чуствуваш. Но тоа што се обидував да ти го објаснам е дека влажноста на воздухот зависи од многу фактори. Да се обидеш да се грееш со нешто друго освен со панелка, наверојатно сосема исто ќе се чуствуваш.
Да се обидеш да ја измериш влажноста на воздухот во просторијата, со два различни видови на греење... е тоа веќе е нешто поконкретно.