Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
фајловите на филмот и тексот со преводот мора да имаат исто име,а само екстензијата да е различна.Значи одиш со ринејм ама од точката налево бришиш и си пишуваш име на фимот.На пример Рамбо4.mp4 и Рамбо4.srt и мп4 го отвораш најнормално со плеер.најдобри можности за преводот ти дава GOM pleerot
Знам за тоа меѓутоа прашањето ми беше друго - дали можам да го вметнам преводот во филмот т.е. да постои само еден фајл, на пример The Conjuring.avi и ко ќе пуштам на ДВД Плеер (на пример) да си почни автоматски со преводот.

Сум снимал на ДВД(5-6 години старо ЛГ) ,но тогаш оние специфични букви-ч.ѓ,ш,ќ...ги дава како хиероглифи.Некои ми објаснувале дека двд-то треба да има некои кодеци,некои да има виндоусот македонско подесување....све на све не сум успеал ова да го анулирам.

А иначе режењето е нормално,ги снимаш двата фајла и би требало плеерот да си ги поземи двата фајла истовремено

Сум снимал на ДВД(5-6 години старо ЛГ) ,но тогаш оние специфични букви-ч.ѓ,ш,ќ...ги дава како хиероглифи.Некои ми објаснувале дека двд-то треба да има некои кодеци,некои да има виндоусот македонско подесување....све на све не сум успеал ова да го анулирам.

А иначе режењето е нормално,ги снимаш двата фајла и би требало плеерот да си ги поземи двата фајла истовремено
Ако двд плеерот не може да ги покаже, што сакаш прави, нема да ги видиш. На компјутер ќе ги даде. Барај east european, central european, кирилично ретко успева.

На комјутер ми успева само со ГОМ плеерот.Таму има голем `дијазепам` од фонтови,па полесно се подесува.Можи да се менува и бојата на писмото,големината....Снимив неколку цедиња за да можи татко ми да гледа на Тв,ама џабе,му се плеткаат овие хиероглифите

На комјутер ми успева само со ГОМ плеерот.Таму има голем `дијазепам` од фонтови,па полесно се подесува.Можи да се менува и бојата на писмото,големината....Снимив неколку цедиња за да можи татко ми да гледа на Тв,ама џабе,му се плеткаат овие хиероглифите
Не се тоа фонтови. Кажи кој плеер, па ќе ти кажам точно што да наместиш.

Сега проверував некои спуштени филмови,со БС плеерот нема мака(подесен ми е по дифолт).Истиот филм со исто писмо,некои други плеери не ги вадат сите букви како што треба и покрај подесувањата на источноевропски текст.

проблемот со режењето по мое мислење би можело да се реши ако има некој плеер(а го нема најдено сеуште) кој можи вака да ги чита текстовите,но и да има опција за режење како реал плеерот9тој пак никако не се подесува да ги вади буквите како што треба)[DOUBLEPOST=1420508050][/DOUBLEPOST]Патем Триптико,дали е нормално хромот да е 300 МБ.Го бришам,ги бришам и фајловите во documents and settings-05...-.. (работев по упатство) и повторно иста песма.Плус на google translate не ми работи тоа звучничето да слушнам како се изговара некој збор во оригинал(на пример на англиски).Друг проблем со звук немам нигде освен на преведувачот.користам XP

Последно уредено:
Да прашам дали има шанси да се повратат одамна трајно избришани фајлови од компјутер (диск Е) а притоа го преинсталирав виндоус неколку пати (диск Ц) ???
Благодарам однапред :D

Да прашам дали има шанси да се повратат одамна трајно избришани фајлови од компјутер (диск Е) а притоа го преинсталирав виндоус неколку пати (диск Ц) ???
Благодарам однапред :D
Кога се бришат датотеки од фајлсистем, не се бришат реално туку се обележуваат на харддиск дека се избришани (иако не се). Податоците вистински се пребришуваат кога нов податок ќе се запише врз истиот сектор.

Ако е ситуацијата како што викаш, податоците ти се на друг диск кој не си го полнел после бришење, би требало со recovery софтвер да можеш да ги вратиш. Ова прво ми беше на гугл http://www.easeus.com/datarecoverywizard/free-data-recovery-software.htm

Сега проверував некои спуштени филмови,со БС плеерот нема мака(подесен ми е по дифолт).Истиот филм со исто писмо,некои други плеери не ги вадат сите букви како што треба и покрај подесувањата на источноевропски текст.

проблемот со режењето по мое мислење би можело да се реши ако има некој плеер(а го нема најдено сеуште) кој можи вака да ги чита текстовите,но и да има опција за режење како реал плеерот9тој пак никако не се подесува да ги вади буквите како што треба)[DOUBLEPOST=1420508050][/DOUBLEPOST]Патем Триптико,дали е нормално хромот да е 300 МБ.Го бришам,ги бришам и фајловите во documents and settings-05...-.. (работев по упатство) и повторно иста песма.Плус на google translate не ми работи тоа звучничето да слушнам како се изговара некој збор во оригинал(на пример на англиски).Друг проблем со звук немам нигде освен на преведувачот.користам XP
300MB што? Ако е на хард диск гледај

Само фолдер

Untitled.jpg

Цел фолдер

vkupno.jpg

зашто од кога избришав аваст ми се ослободија едно 20 гига? што зафака толку?

зашто од кога избришав аваст ми се ослободија едно 20 гига? што зафака толку?
можно е најновава верзија сама да прави restore points. Ако те интересира што е, инсталирај пак и инсталирај Tree Size па види.... :)

Во дубаи сум моментално ама имам проблем со отварањето на страни се е скоро блокирано па ако некој не го мрзи да објасни чекор по чекор како оди постапката за да можам да гледам се и сешто :) добро де порничи...фала

Да ве прашам нешто што ме навистина нервира. Пред две, три недели го форматирав лаптопов. Пред тоа нели овде прашував за делење на партиции, немање слободно место. Еве истото пак ми се дешава. Кога го форматирав и инсталирав све, и средив, имав некаде околу 70ГБ слободни од 100. Сеа три недели после тоа имам 24. Кај ми иде меморијава, не инсталирам ништо ново, само си гуглам, гејмам и гледам филмови, притоа сите игри, филмови, музика шо симнувам ми иде у Д.
туне уп 2014 симни си и барај таму кај што е алатникот трето по ред мислам беше cleane up....како на сликава
cbf3449ac9ec936c3c3cc5db5525edef.png

Не знаев каде да го напишам ова па решив овде.. Сакајќи да направам dual boot linux ubuntu и windows 8 наидов на бајаѓи голем проблем.. За да може да се направи dual boot-от со windows 8ца треба да се исклучи опцијата во bios secure boot но кај мене опција за да исклучиш secure boot НЕ ПОСТОИ - постои само да смениш дали сакаш windows 8 или other operating system.. Матичната е asus m5a99fx pro r2.0 со UEFI BIOS апдејтуван со последниот излезен апдејт.. Кажете решение на проблемов...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom