Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Сега го гледав видеото од денес. Значи да се разбереме нема човек кој вака нема да реагира кога е фатен во расчекор, во изненадување и неочекувано. Не си правете филмови студентите вака би направиле така би направиле, па на една форумска журка да ви влезе некој во ребра нема реченицата да ја споите, а камоли премиер да ви се избаци на сред говор. Потврдена ситуација во реалниот живот илјада пати. Многу е лесно на тастатура или на телефон, многу е тешко кога тој истиот го гледаш во лице 90% незнаат азбуката да ја кажат во тој момент. Премиеров со подготвен говор и план. Не Ванковска, најјакиот оратор немаше А да каже во оваа ситуација. Затоа и само толку говореше неполна минута, зошто после се созема човек и може да разговара.

Она што е јасно во оваа ситуација е дека ги спушти на негово ниво и ги растури.
Извини што не гледам било какво оправдување во ова што го направија денес, зошто они не се ја, ти или било кој од форумов. Они се интелектуалци, луѓе што ја носат титулата „универзитетски професор“, луѓе што имаат искуство и никакво оправдување не е тоа што овој ги фатил неподготвени.
Башка за каква неподготвеност збориме ?
Они нели имаат стратегија дека не се прифаќа никаква дебата ?
Ако веќе рекле дека нејќат да одат во Александар Палас, ама ќе оделе во Собрание, тогаш и требале да одат во Собрание и да му кажат во лице што и зошто не чини.
Ако Ванковска е исплашена да се сретне со него лице во лице, тогаш шо бара она да се бутка и да држи пресови ?
Нека држи прес некој што знае што збори, што знае брзо да размислува.
Константин од Студентски пленум беше на тв дебата со Боцевски (кој знаеме дека многу жестоко ја поддржува Владата) па во никој случај не отстапи од стратегијата на организацијата.
Да, он бил подготвен, а овие не, ама пак се враќаме на почетокот на мојот пост...

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Три месеци да бараш дебата, да се силиш дека ќе ја „растуриш„ владата со факти и контра аргументи за потоа кога јавно ќе ти понудат да бидеш дел од дебата да се уцвикаш. Ако поради ништо биди доблесен и изнеси ги јавно на дебата твојте аргументи поради оној дел од јавноста кој те подржал како студентски пленум или како професорски пленум.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Извини што не гледам било какво оправдување во ова што го направија денес, зошто они не се ја, ти или било кој од форумов. Они се интелектуалци, луѓе што ја носат титулата „универзитетски професор“, луѓе што имаат искуство и никакво оправдување не е тоа што овој ги фатил неподготвени.
Башка за каква неподготвеност збориме ?
Они нели имаат стратегија дека не се прифаќа никаква дебата ?
Ако веќе рекле дека нејќат да одат во Александар Палас, ама ќе оделе во Собрание, тогаш и требале да одат во Собрание и да му кажат во лице што и зошто не чини.
Ако Ванковска е исплашена да се сретне со него лице во лице, тогаш шо бара она да се бутка и да држи пресови ?
Нека држи прес некој што знае што збори, што знае брзо да размислува.
Константин од Студентски пленум беше на тв дебата со Боцевски (кој знаеме дека многу жестоко ја поддржува Владата) па во никој случај не отстапи од стратегијата на организацијата.
Да, он бил подготвен, а овие не, ама пак се враќаме на почетокот на мојот пост...
Не си се нашол во реалниот живот во ваква ситуација кога од ведро небо ти паѓа лик кој ти влага во ребра. Значи остануваш без текст. Не си подготвен едноставно на средбата, едноставно си запрепастен. Се споредувам човечки, они реагираа човечки.

Зошто не отишле во Сбрание уште немам сфатено, јас зборам за првичната реакција на професорите фатени рафално во теснец. Тука нема ни текст ни зборови. А зошто не отидоа во Собрание еве ти објасни ми ? Јас незнам до сега не прочитав зошто не отишле.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.026
Поени од реакции
7.124
Сега го гледав видеото од денес. Значи да се разбереме нема човек кој вака нема да реагира кога е фатен во расчекор, во изненадување и неочекувано. Не си правете филмови студентите вака би направиле така би направиле, па на една форумска журка да ви влезе некој во ребра нема реченицата да ја споите, а камоли премиер да ви се избаци на сред говор. Потврдена ситуација во реалниот живот илјада пати. Многу е лесно на тастатура или на телефон, многу е тешко кога тој истиот го гледаш во лице 90% незнаат азбуката да ја кажат во тој момент. Премиеров со подготвен говор и план. Не Ванковска, најјакиот оратор немаше А да каже во оваа ситуација. Затоа и само толку говореше неполна минута, зошто после се созема човек и може да разговара.

Она што е јасно во оваа ситуација е дека ги спушти на негово ниво и ги растури.[DOUBLEPOST=1420476138][/DOUBLEPOST]Мене вака @Raziel ми влезе на прво запознавање. Уште од врата со рафален напад, среќа ми даде време да се соземам :)
Зброуваме за жена која сакаше да стане преседател ало преседател на Македонија.Изговори нема за такво глупирање.Да знаеш колку пати сум бил у вакви ситуаци и тогаш баш се забиват головите у твоја корист.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Држи вода, НО, пак се сведува на болдираното. Те игнорира некој цел месец и те фаќа на препад. Да, они мора се да очекуваат и ова им беше голем пропуст, но стојам на тоа дека колку и да си експерт, мора да има ден подготовка. Професор што 30 години има искуство по некој предмет, мора да се подготви за предавањето наредниот ден и да прочита пред да излезе на предавање, истото е и за ова.

Константин супер се бранеше, ама и покрај подготовките, Боцевски на неколку пати го пресече и го изврте така добро, што ни самиот не беше свесен шо му се деси. Тука и искуството си имаше удел, ама сакам да кажам дури и на подготвена дебата, се дешава да се лизнеш и изгубиш, а не па некој на штрек да те фати.

Не ги оправдувам, самите се заплеткаа и дозволија Груевски да ги тресне од земја, ама колку и да си интелектуалец, мораш да се подготвиш за дебата од ваков тип.

Груевски победи денес и тоа е тоа.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Зброуваме за жена која сакаше да стане преседател ало преседател на Македонија.Изговори нема за такво глупирање.Да знаеш колку пати сум бил у вакви ситуаци и тогаш баш се забиват головите у твоја корист.
Чисто сумљам дека си во право :)
За 30 секунди дека и гол ќе постигнеш.
Чекај со мене кога ќе се запознаеш. :gjavol:
Тука веќе се подготвуваш, знаеш дека сме договорени :D

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Јас немислам дека Венковска се изглупира, се изглупираа тие што не прифатија дебата а се силеа дека се многу јаки и спремни во секое време на било кое место да го „растурат„ премиерот.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.303
Поени од реакции
4.556
Не си се нашол во реалниот живот во ваква ситуација кога од ведро небо ти паѓа лик кој ти влага во ребра. Значи остануваш без текст. Не си подготвен едноставно на средбата, едноставно си запрепастен. Се споредувам човечки, они реагираа човечки.

Зошто не отишле во Сбрание уште немам сфатено, јас зборам за првичната реакција на професорите фатени рафално во теснец. Тука нема ни текст ни зборови. А зошто не отидоа во Собрание еве ти објасни ми ? Јас незнам до сега не прочитав зошто не отишле.
http://a1on.mk/wordpress/archives/432760

https://www.facebook.com/profesorskiplenum/posts/844570575584035

https://www.facebook.com/profesorskiplenum/posts/844456095595483

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
И сега пак не разбирам Ванковска што сака? Реформи, оставка на владата или да освои прва награда во дебатен клуб?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Професорски пленум - дебатите се overrated.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.216
Поени од реакции
18.143
Зашто не отидоа на дебата? Сеа го глеам видеото со ректорот,ја да бев на негово место боље ќе се одбранев.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.026
Поени од реакции
7.124
Чисто сумљам дека си во право :)
За 30 секунди дека и гол ќе постигнеш.

Тука веќе се подготвуваш, знаеш дека сме договорени :D
Значи сама му се намести на волеј на Груевски.Можам цел реферат од типот на Коњаникот да ти напишам тоа колку згреши и како можеше да реагираше али ме мрзи а и така никој нема да го чита.А да беше оратор од типот на Љубчо мислам Грујо ќе не знаеше да бекне.

Kajgana Shop

На врв Bottom