Последниот албум што го купив, симнав, преслушав....

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување
Последниот албум сум го купил пред можеби година и пол. AEIOU беше, последниот од La Colonie Volvox. Ме мрзи сега да го сликам, ќе мора да ми верувате. :D
artworks-000040995490-f2qj6b-t500x500.jpg

Последен симнат ми беше Chapter 1: Had we known better од Industries of the Blind. Некој ден пред Нова година го симнав.

Chapter+1+Had+we+known+better+Had+we+known+better.png

пират.png

Мислам дека во меѓувреме сигурно имам преслушано уште некој албум онака од ЈуТуб ама изгледа не ми оставило доволно длабок впечаток.

Хаха и јас сношти баш овај го спуштив, само го избришав торентот и немам доказ :D

Инаку, единствен оригинален албум којшто постои кај мене дома е The Hardest Thing од Тоше, кој шо го купија моите, а лично мој јас шо сум го купил немам. Прв кој што ќе си го купам кога ќе имам можност ќе биде овај:

Muse - Origin of Symmetry (2001)
5164XM4R30L.jpg

Голема желба ми е да си купам некој винил, ама тоа кога ќе имам на што да го слушам.

А моментално се спушта овај:

Anathema - Alternative 4 (1998)
Anathema_Alternative_4.jpeg

Не го купив, туку ми е поклон од последниот трип во Шведска, легендардните Kavator records - Electric kool Aid VA (2003) Кој е старо аро трансериште знае за што зборам. Феноменална музика.

R-83460-1204136668.jpeg.jpg

И секако последното издание на Moon Koradji - Intropix, одлична forest компилација со нови и веќе докажани артисти ...

a3727644733_10.jpg

Значи во оваа тема ќе пишуваме кој албуми сме ги купиле, симнале или преслушале последно.
Секој од нас симнува скоро секојдневно музика, било торенти, било rar :D Па да видиме во што точно шурнале кајганџиите. Намерно ги поставувам овие три опции, за да имаме поголем избор во постирањето.
Начинот на објава може да биде како линк врска доколку го има целиот албум на јутуб, слика од албумот, т.е паковчето, или пак ко моево.

Еве да ја сефтосам темава, со нешто од пред половина час.Прегледај го приврзокот 111064

Абе модератор, имаше ваква тема... :)

Со трите во неа? :)
Ако да прати ми слободно, ќе ја споиме.

Мислам дека да, и јас направив, па ми ја споија. Убаво ќе биде да го држи насловот на оваа, и другите да ги внесеме тука... Не можам да ја најдам иначе.

Овие се од денес.

31rVbKBWUAL.jpg

Jewelcase-Front.jpg

Последно уредено:
MAG I ISTOCNI BLOK (MIX PESAMA)

Последен преслушан албум. Продолжение на Белградската рок школа од 90-ти. Добри песни, модерни, но со запазен хардкор момент.

Последен преслушан, а богами и симнат, песна по песна.
Вистински мистичен мастерпис. Строго препорачлив. Чудесија од композиции.

Carnivale Official Soundtrack OST Season 1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom